בייקרי
רוצים ללכת על קלאסיקה פשוטה, לא מתחכמת אבל הכי טעימה? עוגת הגבינה של הקופי בר (98 שקלים/186 שקלים) היא העוגה המדויקת לקנח איתה את ערב חג השבועות השנה. גבינת שמנת, וניל וגרידת תפוז על בצק פריך - מה צריך יותר מזה? ואם חיפשתם משהו מעניין בגזרת המלוחים, נמליץ לכם על לחם גבינה קוריאני (28 שקלים ליחידה), שהוא בעצם לחמניית גאודה ותימין אפויה וממולאת בקרם פטה, גבינת שמנת וגאודה עם זיגוג של חמאת שום. אנחנו חיסלנו את זה במאית השנייה, כי הרי אין שילוב נפלא יותר מבצק, גבינות ושום.
R2M. יד חרוצים 15, אבן גבירול 72, יהודה הלוי 79-81, ויצמן 67, דיזינגוף 6, דיזנגוף 260; תל אביב.
דלאל
בדלאל מצאנו עוגת גבינה אפויה (118 שקלים) חלומית, שלא הייתה מתוקה מדי; היא הייתה טעימה וקלאסית, מעוטרת בתותים ואוכמניות שהעניקו קצת חמיצות ואיזנו את כל הטעמים. חוץ ממנה, יש בדלאל גם את טארט הקרים צ'יז ודובדבני האמרנה (138 שקלים ) שהצליח להפתיע אותנו בכל ביס. מי שחובב חתיכות פרי בין הבצק הפריך לבין שכבת הגבינה - זה בדיוק בשבילו. בפינת המלוחים הופתענו לגלות בורקס ביכורים (62 שקלים) שהיה מלא בצזיקי, ארטישוק ושפע של גבינות. ללקק את האצבעות.
מוצרי החג יימכרו בדלאל הקונדיטוריה, בשה דלאל ובקפה דלאל. להזמנות: 054-4781435
מייזון קייזר
אם לשפוט לפי התורים, לישראלים עדיין קשה להירגע מהעובדה שמאפיית מייזון קייזר נחתה כאן בארץ. מה שבכל זאת יעזור לקצת שלווה פנימית היא עוגת הגבינה קונפי פטל (119 שקלים) שלהם: תחתית קראנצ'ית מדויקת, שכבת גבינה עשירה וטופינג קונפי פטל חמצמץ שיצרו הרמוניה בכל ביס שלקחנו.
מייזון קייזר. האנגר 24, נמל תל אביב; רוטשילד 7, תל אביב.
מתוקה
הקונדיטוריה הוותיקה סידרה לנו עוגות ומאפים חלביים מגוונים לכל אוהבי המתוק והמלוח. טעמנו סטריפ גבינה לבן על לבן (68 שקלים) עם 7 שכבות בעלות טקסטורות וטעמים שונים: בסיס דאוקז (מרנג) קוקוס עליו מוס פרלינה לבן, מוס גבינה, שכבת טורט לבן ושוב מוס פרלינה, ומעל כל הטוב הזה גנאש לבן וקישוטים לבנים. העוגה השנייה שעשתה לנו טוב טוב על הלב הייתה סטריפ גבינה שלגיה (68 שקלים), בעלת חמש שכבות: תחתית פריך שחורה (אבץ) ומעליה מוס גבינה, שכבה של מרמלדת פטל חמצמצה שהייתה נפלאה ועליה מוס גנאש לבן וציפוי שיש שחור לבן. כמו כן, התקשינו להישאר אדישים לפחזניות הקרמל החלומיות במילוי קצפת קרמל (58 שקלים למארז 350 גרם).
קונדיטוריה שני
הרשת בניצוחו של השף קונדיטור אריה אברמוביץ מציעה טורט גבינה לימון (139 שקלים) מענגת עם טעם עדין של לימון, כזה שלא מכווץ את הפרצוף מהחמיצות ומשתלב נהדר עם שכבת הגבינה. אם אתם רוצים לחזור קצת לאווירת שנות ה-80 (בקטע טוב), אנחנו ממליצים לכם ללכת על מילפיי גבינה ופירות העונה (149 שקלים), שעפנו על כל ביס שלקחנו ממנו.
מימי
אחרי שגילינו בפסח את הקונדיטוריה המדהימה הזאת הקינוחים הכשרים לפסח שלה, נדהמנו מהטעם הנפלא של עוגת מוס הגבינה והלימון (126 שקלים) לקראת החג האהוב עלינו. בבסיס העוגה הוצב קראמבל פריך ללא גלוטן, ועליו שכבת גבינת שמנת שכוסתה בקרם לימון עדין וטעים להפליא. כל ביס היה פשוט מעדן.
CEOR BAKERY
אומנם צרפת נראית לנו קצת רחוקה, אבל יש לכם אפשרות להכניס אותה אל ביתכם לשולחן החג: מאפיית הבוטיק CEOR BAKERY&FAT BOY השיקה עם מותג הרוזה הצרפתי Whisperling Angle מארז חגיגי ויפיפה. העוגה שלהם לא רק יפה ומעוטרת בקישוטים מרהיבים, היא גם טעימה ממש: עוגת מוס גבינה-וניל בעלת שכבת קונפי פירות יער והיא מרוססת בשוקולד לבן. התחתית עשויה מבצק בלונדיז והיא מקושטת בקאנלים של מוס פירות יער בציפוי שוקולד לבן ופירות יער ופרחים אכילים. המרקם שלה חלומי. מחיר המארז 199 שקלים, מחיר עוגה בנפרד: 89 שקלים.
את המארז תוכלו למצוא במאפייה ברחוב טאגור 30, תל אביב.
רולדין
רצינו לשבור קצת את שגרת עוגות הגבינה הקלאסיות, ורשת רולדין סיפקה לנו את את השבירה הזאת עם עוגת טירמיסו (130 שקלים) מרובעת עם קרם מסקרפונה, עוגיות בישקוטי באספרסו וכל זה על ביסקווויט שוקולד. גם עוגת פתיבר פטל ורדים (65 שקלים לפס) הייתה טעימה מאוד: שכבות של ביסקוויט שוקולד לבן, קרם פטיסייר גבינה, שכבות של פתי בר פטל בסירופ פטל ורדים. אולי זה נשמע לכם פשוט מדי, אבל כשתטעמו אותה תרגישו את הטוויסט החדש לעוגת הביסקוויטים הקלאסית.
ביסקוטי
רשת ביסקוטי המתיקה לנו את החיים עם שלוש עוגות יפות וטעימות שידברו לאוהבי הגבינה בשילוב הפירות, אוהבי הגבינה בשילוב השוקולד ולשילוב הקלאסי של הגבינה והתותים. בעוגת הצ'יזי סאנסט (66 שקלים לפס, 122 שקלים לעוגה בקוטר 20) יש בבסיס קראמבל קוקוס נפלא ומעליה קרם מנגו סופר מרענן עם שברי קוקוס קלוי – קליל ומרענן. חובבי השוקולד גבינת הפררו רושה (66 שקלים לפס, 122 שקלים לעוגה בקוטר 20) תהיה בול מה שאתם מחפשים – עוגת גבינה אפויה משובצת כדורי שוקולד ונוגט, על מצע שוקולד קראנצ'י וכל זה בציפוי שוקולד חלב ואגוזי לוז. לאנשי הקלאסיקה שאוהבים תותים וגבינה – שארלוט היא כל מה שתרצו בחג הזה על השולחן: קרם גבינה, קרם תות ותותים במעטפת של טורט פטל והכל מצופה בשוקולד לבן. האמת שאנחנו לא יכולים להתעלם מטארט טאטן החצילים (84 שקלים) שהיה מעולה ומפתיע.
ביסקוטי. הירקון 67, א.ת בני ברק; העצמאות 104, נווה עוז, פתח תקווה. טלפון להזמנות: 03-5704015/8
קונדיטוריית ניחוחות חיים
הפטיסרי של השף חיים דמרי ידוע בניחוחותיו הצרפתיים. לצד קינוחי הווטרינה המפונפנים שתמצאו בו, תוכלו ליהנות בחג הזה מעוגת גבינה ותפוחים (קוטר 17, 100 שקלים) שהאמת? הפתיעה אותנו. אנחנו רגילים לעוגת גבינה עם פירות יער, תותים או מנגו, ושמחנו לגלות שגם תפוחים משתלבים נהדר עם גבינה. העוגה מורכבת מתחתית סבלה, עליה עוגת גבינה שמנת אפויה במילוי תפוחי עץ וכתר שמנת חמוצה עם ברינואז גרנד סמיט ונענע.
ניחוחות חיים. הגפן 23, נתיבות
פינת המלוחים
ג'ייקובס
מאפיית ג'ייקובס שמתמחה בלחמי בוטיק בעבודת יד, מציעה ספיישל: פרעצל גאודה וצ'דר, בריוש שום וגבינת גאודה ולחם שאור שיפון גבינה כחולה ופקאן (19-29 שקלים). כל הלחמים שטעמנו היו מוצלחים וחוסל חיש מהר.
זקס
זקס בייקרי שנמצא ברעננה מכין את כל המאפים והמוצרים שלו בעבודת יד. אנחנו טעמנו קישים שבהחלט יוסיפו לארוחת החג שלכם: בצל מקורמל וברוקולי. הקיש הוא על בסיס בצק פריך חמאה, עם רויאל גבינות ועם בצלים או ברוקולי, לבחירתכם.
את הקישים תוכלו למצוא במאפייה ברחוב החרושת 16, רעננה או להזמנות בטלפון 09-7414665