נקניקיות מרכיבים טבעיים
השנה פרצו לחיינו הנקניקיות הבריאות, או הפחות-בלתי-בריאות, ושינו את הדרך שבה אנחנו מסתכלים על נקניקיות. יחיעם, אורגני טרי, זוגלובק הוציאו את הגרסאות שלהן בערך באותו זמן, ואנחנו התחלנו להגיש לילדינו את המאכל שידוע כהכי לא בריא שיש, עם הרבה פחות רגשות אשמה. להגיד שהנקניקיות החדשות הן מופת של תזונה טובה יהיה שקר – הן עדיין מלאות בשומן ויחסית דלות בחלבונים, אבל לפחות מתועפות הנתרן נפטרנו, כמו גם מחומרים משמרים למיניהם. מבחינת הטעם הנקניקיות הטבעיות נופלות מאלה הרגילות, אבל רק במעט.
מחיר: 15-20 שקל לאריזות של 200 גרם.
>> קניתם? הנה כמה מתכונים מעולים עם נקניקיות
שטוחים של אסם
באמת צריך לפרט? השטוחים של אסם, שצצו על המדפים בתחילת השנה, כבשו את כולנו בסערה, כדי כך שהחברה נאלצה להוריד מהאוויר פרסומות למוצר עקב ריבוי דרישה, שעלה על ההיצע. אחרי השטוחים הגיעו גם שטוחל'ה של מאיר בייגל ודקים-דקים של בייגל בייגל – אבל הבכורה כבר נחטפה, ושום חיקוי לא יצליח להתחרות בה (למרות שבינינו, השטוחל'ה ממש ממש טעים).
למה אנחנו כל כך נהנים מזה שהבייגלה שלנו הוא דו-ממדי – קשה לומר. אבל השוק מדבר בעד עצמו: שטוחים הם ללא ספק המוצר המנצח של 2011, ואנחנו שמחים לפרגן (ועל הדרך לנשנש איזו שקית קטנה. גם גדולה טוב).
מחיר: 12-15 שקלים לאריזה גדולה.
טונה סטארקיסט 99 קלוריות
בהתחלה פקפקנו: להקטין את האריזה ולהשוויץ במיעוט הקלוריות גם אנחנו יכולים. אחר כך טעמנו, ואימצנו את הטונה החדשה לחיקנו בשמחה. כל כך כיף להכניס לסלט קופסה שלמה של טונה, וכל כך כל כך כיף שזאת לא טונה עצובה במים – שאנחנו נשבינו. הסטארקיסט ממועטת הקלוריות מתובלת בשמן זית ועשבי תיבול שמשדרגים אותה מאוד, היא קטנה וחמודה ולא נוזלת בתיק – בקיצור, פעם לא ידענו שאנחנו צריכים כזאת, עכשיו אנחנו יודעים.
מחיר: מ-5 שקלים לקופסונת של 100 גרם.
מרקים של סנפרוסט
סנפרוסט הרחיבה השנה את פעילותה לכיוון המרקים, ואנחנו תמכנו נמרצות. מארזי המרק כוללים ירקות קפואים במיטב מסורת הסנפורסטית, וגם שקית קטנה של מעין ציר (הרשו לנו לחדד ולומר עלק-ציר, אבל באהבה), שאחראי על התיבול. את מרקי האפונה והעדשים אהבנו ממש, וגם השאר מוצלחים בדרכם. פתרון ביניים מצוין בין מרק תעשייתי מן המוכן למרק ביתי מושקע, והכל ב-10 דקות בישול.
מחיר: 16-17 שקל.
>> אם אתם בכל זאת בקטע של להכין לבד, הנה שלושה מתכונים מומלצים, פשוטים וקלים
יופלה שטוזים מוקצף
יופלה שטוזים הוא בעצם דניאלה, רק בטעמים אחרים, גודל אחר וקהל יעד (מעט) אחר. ומכיוון שאת דניאלה אנחנו אוהבים מאוד (בעיקר את הלבן) – גם השטוזים המוקצפים עושים לנו את זה לגמרי. המוקצפים מגיעים בשלושה טעמים – וניל, תות ותפוח – שלושתם טעימים וכיפיים, ואת שלושתם הנסיין בן השלוש טרף בשמחה. ומה שהוא לא עשה עשינו אנחנו.
מחיר: 10 שקלים לרביעייה
סוכריות גומי מפלצות
יאאאא, איך אנחנו אוהבים סוכריות גומי. אלה, החדשות של עלית, פשוט טובות – ואומרים לכם את זה אנשים שנתנו שיניהם בהרבה מאוד סוגי סוכריות לאורך השנים. הן לא נדבקות לשיניים, הן לא קשות מדי, הן נלעסות בקלות ובמהירות, והן גם בצורה של מפלצות, שזה כיף. בקיצור, סוכריות הגומי הכי שווה שקיימות היום השוק (כולל כל הסוגים על המשקל).
מחיר: 7 שקלים לאריזת 100 גרם.
>> הייתם אוכלים סוכריית גומי של 12 קילו?
ארטיקים דלי קלוריות של סקיני קאו
כשאתה אוכל ארטיק דל קלוריות ולא מצליח להחליט אם הוא דיאטטי או רגיל – מדובר בהצלחה פנומנלית. וכזה הוא הסקיני קאו בטעם וניל ושרבט לימון של נסטלה: ארטיק דל שומן, שבקלות יכול לעבור כפשוט ארטיק. אם לא חוט השרבט השזור בו, שאין מה לעשות, שוקולד הוא לא – לא היינו מאמינים שיש בו רק 87 קלוריות. שאפו.
מחיר: 30 שקל ל-6 ארטיקים.
חטיף גרנולה CHEWY שוקולד מריר ובוטנים
גם מי שאוהב חטיפי גרנולה לעולם אינו מצפה מהם לגדולות. הם מתוקים וטעימים, ברור, אבל אי אפשר באמת להשוות אותם לחטיף של ממש. נגיד את זה ככה: חטיף אנרגיה אינו טעמי, ואפילו לא טוויסט. ככה חשבנו עד שניסינו את החטיף של נייצ'ר ואלי בטעם שוקולד ובוטנים. בניגוד לרוב מוצרי החברה מדובר בחטיף רך ולעיס, כמות השוקולד שבו היא מכובדת פלוס, וגם לבוטנים יש ייצוג נאה. בקיצור, זה עדיין לא טעמי, אבל זה בהחלט מתקרב.
מחיר: 21 שקלים לחבילה.
חומץ בלסמי מצומצם (Balsamic Blaze)
המון מתכונים משתמשים בחומץ בלסמי מצומצם, והמון אנשים עוברים הלאה כשהם רואים את המרכיב הזה ברשימת המצרכים. כי מה, נעמוד ונצמצם עכשיו? על איזו להבה? איך נדע מתי זה מוכן? ובכן, הבלסמיק בלייז הזה פותר את הבעיה לחלוטין, ויותר מזה – הוא עושה חשק להשתמש בבלסמי מצומצם אפילו במקומות שבהם המתכון לא דורש את זה. אנחנו הוספנו אותו לסלטים, לתבשילים ואפילו לכמה מנות אחרונות, ורווינו נחת.
מחיר: 24 שקלים לבקבוק של 215 מ"ל.
עוגיות איטלקיות ללא גלוטן, לזרוני
מאפים ללא גלוטן הם אתגר לא פשוט. גם כשהמראה מפתה, כמעט תמיד תגלו שהטעם מוזר ו/או המרקם מבאס. אז נכון, 2011 תיזכר כשנה שבא הומצא קמח תמי ללא גלוטן, שמאפשר אפייה מוצלחת גם לחולי צליאק ושאר רגישים – אבל בגזרת העוגיות הקנויות עדיין קשה למצוא משהו ראוי. קשה, אבל אפשרי. הלזרוני האלה, יופי של עוגיות, ובלי פתית אחד של גלוטן.
מחיר לצרכן- 22-24 שקלים לחבילה.
אילו מוצרים עשו לכם את השנה? ספרו לנו בטוקבקים