ערכה להכנת עוגת גבינה, תנובה
בתנובה הרגיעו השנה עם החידושים וההנפצות, וחידשו רק עם ערכה ביתית להכנת עוגת גבינה פירורים. אנחנו, כמובן, ניסינו אותה, וגילינו שוב שלהכין עוגת גבינה קרה זה יותר קל מקל. התוצאה הסופית הייתה לא מספיק יציבה בעינינו, אפילו אחרי קירור של לילה שלם ועוד שעה במקפיא – אבל המהירות שבה התרוקנה התבנית כשהשארנו אותה על השיש במטבח ללא השגחה הוכיחה שכנראה שמשהו שם עובד, ועובד טוב. בדיעבד מסרו הזוללים שמדובר בעוגה פשוטה מאוד אך טעימה מאוד. אנחנו נוטים להסכים.
שורה תחתונה: עם תערובת של גבינה, שמנת (מתוקה וחמוצה) ופודינג וניל קשה מאוד לטעות. 3.5 כוכבים.
מחיר: 19.90-21.90 שקלים.
>> מה עוד טעים? בואו לפייסבוק ותגלו
קממבר כמהין, גד
מי שרגיל לגבינות מסריחות אמיתיות, סביר שיעקם את האף לנוכח הקממבר והברי שמציעות המחלבות הישראליות. טעימות ככל שיהיו, אין להן את העוצמה של אחיותיהן האירופיות, והאמת? טוב שכך. האם לא מסריח לנו מספיק בחיינו המהבילים בלבנט? לענייננו, לכבוד שבועות השיקה גד גבינת קממבר כמהין חדשה – 100 אחוז חלב צאן, בשילוב פטריות כמהין מיובאות מצרפת. ניסינו אותה ובהחלט נהנינו. כמו הקממבר הרגילה של גד, גם היא מתונה מאוד בטעמיה, אלא שהפעם נוסף לה ניחוח פטרייתי שכזה, שגרם לנו להרגיש יותר מיוחסים ממה שאנחנו באמת.
שורה תחתונה: טעים מאוד, אף שמאוד מאוד עדין. 3.5 כוכבים.
מחיר מומלץ: 24.75 שקלים ל-125 גרם.
עוד באוכל טוב:
- האם גלידה בטעם מלפפון היא להיט הקיץ הבא?
- עוגת גבינה ופירורי לוטוס ללא אפייה
- גליליות עם קרם וניל ושוקולד לבן
כדורי פטה עזים, גד
כדורי הפטה החדשים של גד כבר עשו לנו את זה בענק. יש כאלה רגילים ויש בגרסה מתובלת, ואנחנו עפנו על הקבוצה השנייה. הם שמנמנים (גם בגודל וגם באחוזי השומן), עמוסי טעמים ויוצרים בפה חגיגה גדולה ושמחה. ככה אנחנו אוהבים את השבועות שלנו.
שורה תחתונה: מוצלח מאוד. 5 כוכבים.
מחיר מומלץ: 27.4 שקלים ל-150 גרם.
ריקוטה, משק צוריאל
את הריקוטה החדשה של משק צוריאל, בעלת 9 אחוזי השומן, ניסינו סתם כך, על טוסט ליד הקפה של הבוקר, והיא עבדה לנו יופי. מבחן הריקוטה הקבוע שלנו הוא האם אנחנו מרגישים צורך להמליח את הגבינה או שהיא מעולה לנו כמו שהיא – אז את זו של צוריאל אמנם המלחנו מעט, אבל משעשינו את זה היינו מרוצים מהצנימים שלנו מאוד.
שורה תחתונה: לא מעולה, אבל בהחלט טובה. 3.5 כוכבים.
מחיר: כ-11.50 שקלים ל-250 גרם.
רוטבי שמנת לפסטה, יטבתה
כמה גאוני! רוטבי שמנת מוכנים לפסטה! כשראינו את היציאה הזאת לראשונה, על מדפי יטבתה, הרגשנו שוואללה, הם עלו פה על משהו. רטבים על בסיס שמנת הם הרי דבר פשוט להרכבה, ולא באמת דורשים יותר מערבוב של שניים-שלושה מרכיבים – אז למה לא למכור אותם מוכנים ולחסוך למארחים המאותגרים עוד משהו לשקוד עליו במטבח? גם את מבחן הטעימה הם צלחו יחסית בשלום: רוטב הפטריות היה טיפה גס אבל בהחלט עבר, ורוטב 4 הגבינות היה גם הוא סביר לגמרי.
שורה תחתונה: רעיון טוב, ביצוע לא רע. 3 כוכבים.
מחיר: כ-10 שקלים ל-250 מ"ל.
רוטבי שמנת לפסטה, מחלבות רמת הגולן
אז אם חיבבנו את הרטבים של יטבתה, את מקביליהם מבית מחלבות רמת הגולן כבר אהבנו ממש. באופן כללי הם שמנים, סמיכים וטעימים יותר מאלה של יטבתה, ובאופן פרטני – רוטב הפטריות של המחלבות פשוט מצוין, וגם האלפרדו טוב מאוד. היחיד שביאס הוא רוטב הרוזה המוכן, שגרם לנו להיזכר, בלי טיפת שמחה, במרק 10 הקלוריות המוכן שנהגנו לצרוך בדיאטות שלנו בשנות התשעים.
שורה תחתונה: רעיון טוב, ביצוע מצוין (בעיקר ברוטב הפטריות). 4 כוכבים.
מחיר: 17-19 שקלים ל-450 מ"ל.
רוטבי עגבניות, יכין
לאור היצע הרטבים החדשים ברשתות השיווק היה אפשר לחשוב ששבועות הוא לא חג החלב אלא חג הפסטות – שזה, תכלס, מעבר שהיינו יכולים להסתדר איתו עם מישהו מתעניין. ביכין החליטו לפנק אותנו עם שלל רטבים חדשים על בסיס עגבניות. אנחנו ניסינו שניים מהם: רוטב עגבניות לילדים ורוטב עגבניות לפסטה. זה של הילדים היה מגניב מאוד – בדיוק כמו זה שהילדים אוכלים בגן ואוהבים יותר מהכל. למרבה השמחה, הוא גם לא היה מתוק באופן דוחה. הרוטב לפסטה, לעומת זאת, היה עמוס מדי באורגנו, אבל עדיין נחמד למדי.
שורה תחתונה: לא רוטב להגיש בחתונה שלכם, אבל בארוחת ערב לילדים בהחלט כן. 3 כוכבים לרוטב לפסטה, 4 לרוטב לילדים (ושימו לב למחיר, שבהחלט משחק כאן תפקיד).
מחיר: 2 יחידות ב-6 שקלים.
רטבים לפסטה, פריניר
משתתפת נוספת בחגיגת הרטבים הבלתי נגמרת היא פריניר – שיצאה גם היא עם סדרת רוטבי עגבניות לשבועות: רוטב נפוליטנה עם שמן זית, רוטב פפרונטה עם פלפלים קלויים ורוטב ארביאטה בחריפות עדינה. אנחנו ניסינו את השניים הראשונים, והגענו למסקנה שלא אלה הרטבים שנרצה שיפארו את הפסטות שלנו החג הזה. שמן הזית שנוסף לנפוליטנה הרגיש לא מספיק איכותי ולטעמנו רק קלקל, ואילו הפפרונטה היה נחמד, אבל לא השתדך לנו טוב לפסטה. מה שכן, הוא התגלה כבסיס מצוין לשקשוקה, שזה גם משהו.
שורה תחתונה: הנפוליטנה לא מספיק טעים (2 כוכבים), הפפרונטה טוב, אבל לשקשוקה (3 כוכבים).
מחיר מומלץ: 7.90 שקלים לאריזה של 380 גרם.
פטוצ'יני מצונן, פסטה נונה
אחרי כל הרטבים האלה, לא הגיע הזמן לאיזו פסטה? אז קבלו את הפטוצ'יני החדש של נונה, שהוא הדבר הכי קרוב לפסטה ביתית שייצא לרובנו לאכול בזמן הקרוב. יש בו 20 אחוז ביצים, שום חומרים משמרים, והוא צריך רק 4 דקות של בישול. התוצאה טובה למדי – לא כמו פסטה שמרדדים לבד בבית, אבל גם לא רחוק משם. אנחנו ציוותנו אותו לרוטב הפטריות של מחלבות רמת הגולן, ובהחלט נהנינו. רק שימו לב – אריזת 250 הגרם של הפסטה הטרייה הזו מספיקה למנה וקצת, כך שזה יוצא עסק די יקר.
שורה תחתונה: לא רע בכלל, אבל קצת יקר (יחסית לפסטה יבשה). 4 כוכבים.
פתי בר קרמל ופתי בר שוקולד מריר, אסם
לקראת שבועות לקחו באסם את הסוס המנצח העונה לשם פתי בר, והחליטו לנסות לזרום איתו לכיוונים חדשים. התוצאה: פתי בר שוקולד מריר ופתי בר קרמל, שישמחו להוות בסיסים לעוגות הגבינה שלכם. למי שחושש שפתי בר קרמל הוא בעצם עוגיית לוטוס – קבלו צפירת הרגעה. טעם הקרמל בפתי בר עדין מאוד, הוא פחות מתוק והרבה יותר רגוע, כך שמדובר בשני מוצרים שונים בתכלית. מה שכן, טעם הקינמון בולט בו יחסית, כך שאם אינכם מחובבי הקינמון – מוטב שתשאירו אותו על המדף. שני הטעמים הוכיחו את עצמם כמוצלחים בעוגות החג – אבל בתה אנחנו עדיין מעדיפים לטבול את הטעם הקלאסי.
שורה תחתונה: גיוון נחמד מאוד לעוגות הגבינה הצוננות. 3.5 כוכבים.
מחיר: 10-12 שקלים לאריזה.
קינוחי כוסות, אסם
לא נגזים כשנגיד שזה הקינוח הכי מהיר שהכנו בחיים שלנו. קינוחי הכוסות החדשים של אסם, בטעמי שוקולד וגבינה, הם בתכלס המצאה מעולה. כולם רוצים להרשים בחג, וכולם מחפשים את הטוויסט הקטן הזה שיהפוך את הקינוח שלהם לכזה שאפילו החמות תתרשם – וקינוחים בכוסות עונים בדיוק על ההגדרה הזאת. למוצר האינטסנט פודינג הפופולרי שלהם, צירפו באסם שק זילוף, שקית פתי בר מפוררת וחוברת מתכונים, ושלחנו אותנו לקנות כמה מוצרי מכולת שישלימו את הקינוח. זה לא מוצר מושלם – חבל שאין פירוט יותר מדויק כמה לשים מכל דבר, הכמות לא באמת הספיקה ל-8 כוסות (יצאו לנו 5 קינוחים בכוסות חד פעמיות, אבל מהסוג של הביוקר) ונשארו לנו בסופו של דבר המון פירורי פתי בר מיותרים. גם התמונה שעל האריזה לא תאמה את הוראות ההכנה ולא נדבר בכלל על הטעם של האינטסנט פודינג, שיש אנשים שפחות מתחברים אליו, אבל סך הכל קיבלנו אחלה של קינוח בכלום עבודה.
בשורה התחתונה: מוצר נוח וקל שמתאים כמעט לכולם. 3.5 כוכבים.
מחיר: כ-11.90 שקלים לאריזה.
פסטה מפלדינה, ברילה
אם אמרנו ששבועות הפך להיות חג הפסטה, אז ברילה הבינו את העניין הזה לפנינו והוציאו פסטה חגיגית בשם מפלדינה. היא ארוכה ורחבה כמו פטוצ'יני ובאמת נותנת מראה חגיגי יותר בצלחת, בזכות השוליים המסולסלים שלה. כל החגיגיות הזאת נגמרת ברגע שמתחילים לאכול אותה, כי המפלדינה היא פסטה למטיבי לסת. מה זאת אומר? שצריך לתת שם עבודה. היא בשרנית ואי אפשר לשאוב אותה, לכן הלסת שלנו עבדה שעות נוספות. אנחנו לא אומרים שזה חסרון, אלא משהו שצריך לקחת בחשבון. בנוגע לטעם, זה אותו הטעם המוצלח של כל הפסטות של ברילה.
שורה תחתונה: אולי נוריד איזה קלוריה עם כל הלעיסות הנוספות האלו. 3.5 כוכבים.
מחיר: 12.90-14.90 לאריזה.
פסטה ורוטב של לה פסטה
חברת תומר השיקה סדרת מוצרים חדשה בשם La Pasta, שמביאה לנו את המטבח האיטלקי עם מוצרים כמו קנלוני, לזניה, ניוקי, רטבים לפסטה, מוצרי עגבניות ועוד, במחירים אטרקטיביים. אנחנו ניסינו את דפי הלזניה היבשים ורוטב עגבניות עם שום קלוי על האש. מדפי הלזניה הכנו כמובן לזניה. דפי הפסטה עמדו בגבורה במעמד השכבות וסך הכל היינו מרוצים מהם. רוטב העגבניות מצד שני, היה נורא. אנחנו לא בטוחים מה היה שם יותר חזק – טעם הלוואי המריר או החמוץ, אבל זה היה כל כך נורא שלא העזנו אפילו להוסיף את תכולת הצנצנת לשום דבר.
בשורה התחתונה: כן ללזניה (4 כוכבים), פחות לרוטב (1.5 כוכבים).
מחיר: כ-10 שקלים לאריזת הלזניה, כ-15 שקלים לצנצנת רוטב של 680 גרם.