בצל מטוגן של דורות
בצל מטוגן הוא מוקש קבוע, גם אם זערורי, בבישול הביתי. גם מתכונים פשוטים, הכי פשוטים, מתחילים הרבה פעמים בטיגון בצל – פעולה שהיא לכאורה פשוטה להפליא, אבל בכל זאת מצריכה קילוף וקיצוץ (עם כל הדמעות המתלוות לכך), ואז שמירה וערבוב של לפחות 10 דקות על האש. בדורות, האמונים על קיצורי תהליכים במטבח, החליטו לקצר גם את התהליך הזה, והשיקו קופסאות של בצל קצוץ ומטוגן.
אם עולה לכם בדמיון הבצל המטוגן בשקית של פעם, היבש הזה, מסוג שמתאים להכניס לבורקס תפוחי אדמה, מוטב שתדמיינו מחדש. הבצל המטוגן של דורות אינו יבש כלל, אלא ממש שוחה בנוזל כהה, יש לשער ששמן. בדורות מייעדים את המוצר להוות בסיס לתבשילים כמו שקשוקה, אנחנו החלטנו לעשות הבה נתחכמה לו ולבדוק אותו כמו שהוא, בלי בישול נוסף: השרינו מעט בורגול במים חמים, סיננו, המלחנו והוספנו את הבצל של דורות. התוצאה הייתה משביעת רצון לחלוטין: התקבלה תוספת חביבה בהחלט, באמת בכלום מאמץ. על השום המטוגן באותה סדרה לצערנו אי אפשר להגיד אותו הדבר – טעמי הלוואי שלו הריחו למרחוק, ומנעו מאיתנו את השימוש בו. אנחנו נשארים עם הבצל.
שורה תחתונה: מוצר לא רע, שיכול לחסוך זמן יקר (הבצל, לא השום).
מחיר: 10 שקלים לקופסה.
קפה שחור ג'ייקובס
קפה שחור הוא עניין רציני כאן באזור. כל אחד והמסורת שלו: אחד מרתיח בפינג'אן, שני שם את הסוכר רק אחרי מזיגת המים ושלישי סתם מערבב עם מים חמים מהמתקן המשרדי. בג'ייקובס מנסים, עם השחור החדש שלהם, למצוא נישה חדשה בתוך שוק מאוד מצומצם, כשלזכותם כמה מותגים חזקים, ובמיוחד נס קפה אחד מצטיין ואהוב.
אז השחור החדש של ג'ייקובס טעים מאוד, עם ארומה נהדרת וחזקה, שנותנת הרגשה של מוצר איכותי. שלושה צרכני קפה שחור כבדים התלהבו מהטעם וציינו שהוא לא חומצי בכלל, ושאינו נופל ברמתו מקפה שחור שעשוי מתערובת אספרסו. המינוס היחיד הוא גודל המוצר, שנמכר באריזות של 100 גרם בלבד, ולא בוואקום.
שורה תחתונה: שחור מצוין, אבל קטן.
מחיר: 10-13 שקלים לאריזת 100 גרם.
קרקרס של עבאדי
עבאדי, האבא הגדול והבלתי נשכח של עוגיות עבאדי, אמנם הלך לעולמו, אבל המפעל לא חדל מלכת, ועכשיו הוא עמל על קרקרים מדגנים מלאים משלושה סוגים: חיטה, שיפון וטעם עשבי תיבול. ההבטחה על האריזה מפתה: פחות מ-22 קלוריות לפרוסה. חבל רק שהפרוסות כל כך קטנות (בגודל של אצבע על חצי אצבע), ככה שלהסתפק בפרוסה אחת זה ממש לא אופציה.
לזכות הקרקרס החדשים יש לומר שהם כבדים יחסית, ולכן הם משאירים תחושת שובע לזמן ארוך יותר מסתם קרקר. חוץ מזה הם עונים על הצורך הבלתי נשלט בנשנוש בשעות אחר הצהריים, ולפחות מבחינה תזונתית לא מעוררים יותר מדי רגשות אשמה.
שורה תחתונה: נחמד ובריא, אבל שימו לב לקלוריות. אנחנו הכי אהבנו את טעם עשבי התיבול.
מחיר: 13 שקלים.
שניצל עוף טוב 100 אחוז רכיבים טבעיים
החלום של כל הורה זה להתעורר בבוקר למציאות שבה קונים אוכל לילד במקפיא של הסופר והוא מספק לו את כל צרכיו התזונתיים. אפילו הבשלנים שבינינו צריכים מדי פעם את השניצל הקפוא הזה, שיושיע ביום שבו אין כלום בבית, ויש ימים כאלה למכביר. עוף טוב מנסים להגשים את הפנטזיה שלנו עם שניצלים מוכנים מ-100 אחוז רכיבים טבעיים, ומצליחים באופן חלקי.
השניצלים החדשים שלהם טעימים לאללה – עדיין לא דומים לשניצל טרי, אבל בהחלט כיפיים לאכילה. הידיעה שאין בהם חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטמט ומייצבים באמת מרגיעה, מה שפחות מרגיע זה הכיתוב על גב האריזה – "מכיל 60 אחוז עוף". אולי זה קטנוני, אבל שניצל ש-40 אחוזים ממנו הם מה שמסביב לעוף לא יכול לספק לנו לגמרי את הפנטזיה לתזונה טובה לילד. אולי רק מדי פעם.
שורה תחתונה: טעים, כנראה גם בריא יותר, אבל עוד יש דרך לעשות.
מחיר: 32 שקלים ל-700 גרם.
מארז של טבסקו בטעמים
עבור נרקומן של טבסקו ושריפת לשון ממאכלים חריפים, קבלת המארז המיוחד של ארבעה רוטבי טבסקו בטעמים – הקלאסי המוכר, שום, חלפניו וצ'יפוטלה מעושן – הייתה בהחלט מאורע חגיגי שמבשר על שיפור הארוחה היומית. על הטבסקו הקלאסי לא באמת צריך להרחיב, כולנו מכירים את הטעם ואת האיכויות החריפות שהוא מוסיף לכל ביס. דווקא השום מסתמן כשדרוג שווה, לכל מי שמנסה להפחית בחריפות לטובת הפיקנטיות.
התוספת של חלפניו למותג גררה איתה המון ציפיות, אבל לא ממש עמדה בסטנדרט. אין ממש הבדל בטעם בינו לבין השום, והוא מתאים בעיקר לתיבול סלטים. הצ'יפוטלה המעושן מעולה בעיקר לתיבול בשר, אבל חמצמץ מדי שהוא מנוסה על כל דבר אחר.
שורה תחתונה: הרטבים הנוספים בהחלט מוסיפים חדשנות לחוויית טבסקו, אבל אף אחד מהם לא מצליח להגיע לרמה המופלאה של הרוטב המקורי.
מחיר: 35 שקלים ל-4 בקבוקים של 60 מ"ל.
* * * * *
+ אהבנו: מיץ תפוחים מלא של פרימור. כבד, סמיך, עמוס, כמו שאנחנו אוהבים. 8 שקלים ל-400 מ"ל, 14 לליטר.
- פחות אהבנו: עמק בטעם פיצה. אנחנו אוהבים את הגבינה הצהובה שלנו, אל תפריעו לפשטות הכובשת שלה, בבקשה. 15 שקל ל-200 גרם.