סלטי יד המלך
הסלטים של יד המלך התחבבו עלינו בזכות התבלינים. היה משהו בטעמו של הסלט החדש, "חציל זעלוק", שלא ציפינו לו ושריגש את הלשון שלנו, ולא היו אלה הגמבות. הסלט מורכב מחציל קלוי על האש, עגבניות טריות, פטרוזיליה, שום ותבלינים, ואלה האחרונים הוסיפו לו איזה טעם זר ונעים שהפתיע אותנו לטובה.
אהבנו גם את "חומוס המסעדות" של החברה, שאם היינו טורחים להגיש אותו לעצמנו בצלחת מוגבהת עם שמן זית ופטרוזיליה, אולי היינו באמת יכולים להאמין שהוא חומוס ממסעדה ולא מהסופר. סלט החציל על האש במיונז היה פחות מוצלח לטעמנו, בעיקר כי היה דליל מדי וטפטף לנו מהסכין בדרך אל הצלחת.
שורה תחתונה: סלטים טובים בטעמים שלא היינו רגילים אליהם בסלטים שלנו, ושמחנו להתרגל. 4 כוכבים.
מחיר: 8-13 שקלים ל-250-500 שקלים.
סלטי משני
בסלטי משני לא השיקו משהו חדש לקראת חג המנגלים, אבל גם הסלטים הוותיקים שלהם ראויים לציון. החומוס טעים ופשוט, ונטול איכשהו את ארומת המקרר של מתחריו ידועי השם; הטחינה מצוינת, בסמיכות הנכונה ובטעמים המתבקשים; החציל בטחינה טוב מאוד, עם ניחוח מעושן עדין וטעם שיהלום כמעט כל תוספת בתוך הסנדוויץ'. עוד בקולקציה: סלט טורקי, חציל רומני, סלסה עגבניות טריות, גזר עם לימון בטעם חמוץ חריף וחציל שרוף על האש.
שורה תחתונה: לא הפתיעו ולא אכזבו, הסלטים של משני איכותיים וטעימים, בלי הפתעות לכאן או לכאן. 4 כוכבים.
מחיר: 13-20 שקלים ל-300 גרם.
נקניקיות בקר פיקנטיות, עוף טוב
אוהבי הנקניקיות נחלקים לשניים: אלה שאוהבים את הנקניקיות הרגילות מהסופר וגם לא מתביישים בזה – בדרך כלל ילדים, אבל ממש לא רק – ואלה שקוראים "נקניקייה" רק לצ'וריסוס ודומותיהן, נתחים של מעי ממולאים כהלכה ביד אמן, וכמה שיותר יקר יותר טוב. הנקניקיות החדשות של עוף טוב נופלות איפשהו בין שתי הקטגוריות: הן יותר מתוחכמות ומושקעות מהנקניקיות הרגילות, אבל לרמת "נקניקיית גורמה" אינן מגיעות. העוף טוב החדשות מלוחות ועסיסיות, חריפות ברמה לא מבאסת ובסך הכל טעימות, אבל להגיד שיש בו בשורה חדשה? עדיין לא.
שורה תחתונה: תחליף נחמד למי שאוהב נקניקיות שקונים בסופר. 3 כוכבים.
מחיר: 22 שקל ל-500 גרם.
רוטב סויה ודבש לפרגיות, אסם
תראו, אנחנו לא קהל היעד של המוצר הזה. רוצים רוטב סויה ודבש? ערבבו בקערה סויה ודבש, ותחסכו את עלות הצנצנת והשימור. אבל אנחנו לא דוגמה מייצגת, וברור לנו שרבים וטובים מתייראים מפני רטבים תוצרת בית ומעדיפים את הכל מוכן וארוז ומחכה בארון. אז עבור הקבוצה הזו אפשר לומר שבהחלט מדובר ברוטב מספק. סויה ודבש הם המרכיבים האולטימטיביים לציפוי בשר על האש, ואם תגישו לאורחיכם פרגיות עטופות ברוטב הזה, הם כנראה לא יתלוננו.
שורה תחתונה: הבשר יוצא טעים, אבל אתם יוצאים קצת פארשים על העצלות. 3 כוכבים.
מחיר: 11-14 שקלים ל-300 גרם.