אז אחרי ששרדנו מספר סגרים לא מבוטל, את החג הזה סוף סוף לא נחגוג בבידוד או רחוק מהמשפחה - ואין דבר שיכול לשדרג את החגיגה הזאת יותר מקינוחים משובחים בסוף הארוחה. כדי שנוכל להמליץ לכם באמת מכל הלב, טעמנו ממבחר העוגות והקינוחים הכשרים לפסח של הקונדיטוריות והמאפיות הגדולות בארץ, והנה התוצאות. תתכוננו, המחמאות בדרך.
בוטיק סנטרל
רשת בוטיק סנטרל שיתפה השנה פעולה עם ארבעה בלוגרים מהמובילים בארץ (כולל קרן אגם שלנו!), והתוצאות מרנינות. במיוחד התרשמנו מעוגת פס הפיסטוק והפטל של תומר אומנסקי, זוכה העונה השנייה של "בייק אוף ישראל", עם שכבות הביסקוויט-שקדים, הקולי פטל ומוס השוקולד, ועיטורי נשיקות המסקרפונה והשוקולד הלבן (64 ש"ח). כל ביס היה פשוט תענוג. גם עוגת הפולנטה-תפוזים של קרן אגם גרמה לנו לוויברציות נהדרות, עם ציפוי הקרמל-אגוזים שגרם לכולה להיעלם חיש מהר כאילו בלעה אותה האדמה (89 ש"ח). באופן כללי, אנחנו מרגישים צורך לברך את בוטיק סנטרל על קולקציית פסח מצוינת ומלאה בהברקות (היי עוגת פרג-שוקולד!).
>> והנה המתכון של קרן אגם לעוגת פולנטה לימון
רולדין
אנחנו יודעים שיש עוד חודש ומשהו עד שבועות, אבל העוגה שהכי עשתה לנו את זה בקולקציה של רולדין לפסח השנה היא דווקא עוגת הגבינה, Royal Cheesecake (130 שקל לקוטר 20 ס"מ, 65 לפס). אנחנו זוללים הרבה עוגות גבינה במהלך השנה, ולכן יודעים לציין כשנקרית בדרכנו אחת שהיא משהו מיוחד, וזאת הייתה משהו משהו: מתוקה וונילית, אך עם הד של מליחות בדיוק ברמה הנכונה, תותים שמרעננים את הביס וקצפת ונילית מושלמת, שהיינו מוכנים לגור בתוכה. עוד במצטיינות של רולדין: עוגיות שקדים שהן ממש על גבול המרציפן.
מימי
ארבע מעוגות הפסח של רשת הפטיסרי הביאו אותנו לכדי התמוגגות: עוגת שוקולד מופלאה (126 ש"ח), עוגת ג'אנודיה (124 ש"ח), טארט תותים (128 ש"ח) ופאי מרנג לימון (118 ש"ח). השוקולד מבוססת על שכבות של ביסקוויט פונדנט וקרם שוקולד עשיר בציפוי גנאש שוקולד; הג'אנודיה כוללת בצק פריך, דקואז אגוזים, קרם שוקולד ואגוזי לוז ומעוטרת בשנטילי שוקולד חלב ואגוזים; טארט התותים עשיר בקרם פטיסייר וניל עם תותים טריים (והרבה) ומעוטר בשנטילי וניל; והמרנג הלימון מפוצצת בקרם לימון ומקושטת במרנג חרוך בעיטור גרידת לימון. לא משנה באיזו מהן תבחרו – אתם תהיו מרוצים.
ביסקוטי
ממש כמו במקרה רולדין, גם בקולקציה של ביסקוטי לא יכולנו להישאר אדישים מול עוגת הגבינה האפויה הניו-יורקית (68 ש"ח לפס, 178 ש"ח לעוגה בקוטר 26 ס"מ), שהייתה פשוט מעדן – עם תחתית נפלאה, יחס נכון בין הגבינה לבצק וטעם עשיר של גן עדן. אם אתם מחפשים משהו קצת אחר, תוכלו ליהנות מעוגת טופי קראנץ שכל ביס ממנה הוא בוסט מתוחכם של מתוק. כמה מתוק? מדובר בעוגת שוקולד פאדג' עם קרם נוטלה, קראמבל שוקולד ונוגט, קרם שנטילי וניל ומעל כל זה - מעטפת קרמל מלוח עם גבישי שוקולד מוזהבים (68 ש"ח לפס, 178 לעוגה בקוטר 26 ס"מ).
ביסקוטי. הירקון 67, א.ת בני ברק; העצמאות 104, נווה עוז, פתח תקווה. טלפון להזמנות: 03-5704015/8
שמו
את עוגת הזו הנאנטה של מיקי שמו - עוגה בחושה על בסיס שקדים בסגנון המדלן הצרפתית - פשוט אסור לכם לפספס (49 ש"ח). אל תגלגלו עלינו עיניים שהתאהבנו בעוגה בחושה, ואל תמעיטו בערכה – היא מדהימה. אחרי ביס אחד פשוט לא הצלחנו לשחרר את הכפית, והכל הודות לקלילות ולטעם ההדרי המזדמן והנהדר. אם תרצו להצטייד בקצת נשנושים שילוו אתכם לאורך החג, נמליץ לכם על עוגיות הנוגטין במילוי קרם פרלינה, שאצלנו התחסלו במהירות שיא (35-38 ש"ח).
דלאל
אנחנו לא נרגעים מהשילוב המטריף של פיסטוק ופטל, וגם בקונדיטוריית דלאל כנראה מבינים את הפוטנציאל שלו. שם עפנו על עוגת תות שדה ופיסטוק שמורכבת שכבות של פיסטוק שביניהן שפע של גנאש וניל, קולי פטל ומלא תותים ואוכמניות טריות, בשביל הטוויסט הרענן. סופר מרשימה, סופר טעימה (138 ש"ח).
מוצרי החג יימכרו בדלאל הקונדיטוריה, ב-שה דלאל ובקפה דלאל. להזמנות: 054-4781435
בייקרי
אם אתם מחובבי עוגות הפרג – לבייקרי יש בדיוק את העוגה בשבילכם: עוגת פרג בחושה ולחה עם תפוחי עץ גרני סמית, עשירה באגוזים ומתוקה בדיוק במידה, שפשוט נעלמה לנו בין האצבעות (46 ש"ח).
R2M. יד חרוצים 15, אבן גבירול 72, יהודה הלוי 79-81, ויצמן 67, דיזנגוף 260; תל אביב.
חג שמח!