אין מה להגיד, אנחנו אוהבים אוכל של פסח. קניידלך, חרוסת, אפילו מצה עם שוקולד - כולם מאכלים שכל שנה אנחנו מחכים להם. רגע, ומה עם העוגות והקינוחים של פסח? אם פעם קינוח כשר לפסח היה שילוב כלשהו של קוקוס, בוטנים ותחליפי קמח ועשה לנו בעיקר חשק לשתות הרבה מים, הרי שבשנים האחרונות הקונדיטורים לקחו את התחום עשרה צעדים קדימה, ומדי שנה יוצאות לשוק עוגות עשירות ומגרות שלא היו מביישות אף ארוחת חג, חמץ או לא. טעמנו את כל מה שמציעות הקונדיטוריות השנה - והרי הקינוחים הכי טעימים שמצאנו לפסח הבא עלינו לטובה.
רושר'ס פיסטוק של רולדין
אולי לא מדובר בעוגה גבוהה ומרשימה כמו עוגות אחרות של רולדין, אבל עוגת רושר'ס הפיסטוק קנתה אותנו לחלוטין, ולא רק בגלל שאנחנו מכורים לפיסטוק. העוגה הקטנה עשויה משכבות של דקואז פיסטוק, מרמלדת פטל ומוס שוקולד פיסטוק, עם ציפוי שכולל פצפוצי שקדים ופיסטוק פריכים. השילוב של פטל ופיסטוק עובד תמיד, ומדובר בעוגה שמרגישה יותר כמו ממתק מושקע ופחות כמו סתם עוד עוגה. אם בכל זאת אתם בעניין של רושם ראשוני, עוגת הג'פונז אספרסו הייתה גם יפה וגם טעימה, במיוחד בזכות השילוב המוצלח בין אגוזי לוז לקפה.
מחירים: עוגת רושר'ס פיסטוק - 65 שקלים. ג'פונז אספרסו - 139 לעוגה עגולה או 65 שקלים לפס.
עוגיות שוקולד צ'יפס של טאטי בייקרי
עוגיות השוקולד צ'יפס של טאטי היו פשוט מושלמות. טעמנו כמה עוגיות שוקולד צ'יפס לקראת החג, ורובן היו קשות ויבשות מדי. אלו של טאטי היו שוקולדיות מאוד, רכות ופאדג'יות כמו שצריך. הן היו כל כך טעימות, שלא היה אכפת לנו לאכול מהן כל השנה. גם עוגת הפרג של טאטי הייתה טעימה, ואם אתם חובבי פרג היא לגמרי תעשה לכם את החג, אבל סמכו עלינו, עוגיות השוקולד צ'יפס האלה הן כל מה שצריך.
מחירים: קופסת עוגיות שוקולד צ'יפס - 33 שקלים. עוגת פרג - 52 שקלים.
עוגת אגוזי לוז וג'נדויה של הבייקרי
במבט ראשון העוגה של הבייקרי נראתה לנו קצת, איך לומר, ביתית מדי. המריחה של הקרם מלמעלה הייתה מרושלת, והיא פשוט נראתה קצת כמו עוגה שלא סיימו להכין אותה. אבל טעמנו בכל זאת, ומזל שעשינו את זה, כי היא הייתה כל כך טעימה, עד שלגמרי שכחנו איך היא נראתה. העוגה עצמה הייתה אגוזית, ולמרות שמיד אפשר לזהות שמדובר בעוגת פסח - קרם הג'נדויה שנמרח בנדיבות מעליה הפך אותה גם לעסיסית וגם לעשירה מאוד. ככה עושים עוגת פסח כמו שצריך, רק חבל שהיא לא טיפונת יותר אסתטית. דווקא את עוגת הפולנטה עם התפוזים והשקדים המסקרנת לא אהבנו, והיו בה טעמי לוואי מוזרים שאף אחד מצוות הטועמים לא חיבב.
מחירים: עוגת אגוזי לוז וג'נדויה - 92 שקלים. עוגת פולנטה ותפוזים - 42 שקלים.
עוגת פרלין של דה לה פה
טעמנו השנה כמה עוגות של דה לה פה, ומכולן הכי אהבנו את עוגת הפרלין - מרנג אגוזים בציפוי שוקולד שמעליו שכבה גבוהה של מוס נוגט ואגוזי לוז. השברים של המרנג הוסיפו פריכות כיפית לכל ביס של המוס, וגרמו לעוגה להרגיש קצת כמו גרסה חגיגית במיוחד של פררו רושה. חוץ ממנה, גם עוגת הגבינה האפויה קצרה מחמאות ולא הרגישה כלל וכלל כמו עוגת פסח שמתפשרת על משהו.
מחירים: עוגת פרלין - 109 שקלים לעוגה בקוטר 18 ס"מ ו-189 שקלים לעוגה בקוטר 26 ס"מ. עוגת גבינה - 164 שקלים לעוגה בקוטר 24 ס"מ.
בראוניז אגוזים של ארקפה
גם מארקפה טעמנו כמה וכמה עוגות ועוגיות, אבל הבראוניז קנו אותנו לגמרי. הם היו רכים, פאדג'יים ומלאי שוקולד, ופשוט לא הצלחנו להפסיק לאכול מהם. בראוניז הם העוגה המושלמת לפסח כי קל להכין אותה נטולת קמח, וארקפה באמת הצליחו לייצר גרסה מושלמת.
מחירים: בראוניז - 43 שקלים.
עוגת שוקולד ואגוזים של SEEDS
קונדיטוריית סידס הטבעונית הוציאה השנה ליין של עוגות ועוגיות שמבוססות כולן על קמח טף. למרות הסקרנות שלנו, אנחנו חייבים לציין שרוב העוגות, ובמיוחד העוגיות, לא הצליחו להתחבב עלינו. קמח הטף הפך אותן ליבשות ולא נעימות, וקשה היה להתחמק מתחושת החנק שחלק מהן יצרו. למרות זאת, דווקא עוגת השוקולד והאגוזים הייתה טעימה לנו מאוד, אולי בגלל שגם ככה היא לא מצריכה שימוש ביותר מדי קמח. השילוב בין השוקולד לאגוזים היה קלאסי וטעים, ולא הורגש באף ביס שמדובר בעוגה טבעונית לחלוטין.
מחירים: עוגת שוקולד ואגוזים - 57 שקלים.
עוגת שוקולד של דלאל
אם תשאלו את מכורי השוקולד אצלנו איזו עוגה הייתה הכי טעימה השנה, כולם יגידו לכם שמדובר בעוגת השוקולד של דלאל. היא אמנם לא נראית חגיגית, אבל היא כל מה שעוגת שוקולד מושלמת צריכה להיות, והעובדה שהיא נטולת קמח הפכה אותה לטעימה אפילו יותר. טעם השוקולד היה מרוכז, העוגה לא הייתה מתוקה מדי והסדקים שלה למעלה הוסיפו עוד איזה מרקם פריך לרכות השוקולדית העשירה שלה.
מחירים: עוגת שוקולד - 44 שקלים.
עוגיות נוגטין של קונדיטוריית שמו
קשה לתאר את הקולות שהשמיעו הטועמים שלנו אחרי ביס אחד מעוגיות הנוגטין ממולאות קרם הפרלינה של שמו. כולם הסכימו שמדובר בגרסה משודרגת של מקרונים, פריכה יותר וטעימה הרבה יותר. עוגיות דקות וסופר פריכות שהפכו לסנדוויץ' שבאמצעו קרם פרלינה מושלם ועשיר. אלו עוגיות שהיינו מוכנים לאכול כל השנה, בלי קשר לפסח.
מחירים: עוגיות נוגטין - 38 שקלים לקופסה.
עוגת שוויצריה של ביסקוטי
העוגה של ביסקוטי נראתה לנו במבט ראשון קצת כמו עוגת קצפת של שנות ה-80, אבל אחרי שטעמנו אותה התחרטנו שגזרנו את דינה. לא מדובר בעוגת קצפת אלא בעוגת מסקרפונה עשירה שמחביאה בתוכה שכבה קריספית של שוקולד מריר ואגוזים. השילוב בין העושר והרכות של הקרם לפריכות של השוקולד היה נהדר, והעוגה כל כך עשירה שמספיקים ממש כמה ביסים כדי לספק את החשק למתוק.
מחירים: עוגת שוויצריה - 64 שקלים לעוגת פס, 178 שקלים לעוגה בקוטר 26 ס"מ.