הדבר הכי בולט שהרגשנו השנה, אחרי לא מעט שנות ניסיון במבחני טעימה מסוג זה, הוא שחלק גדול מהקונדיטוריות החליטו לוותר על השקעה ומקוריות, ולא מעט מהעוגות המפוארות יותר (אלו שהן לא עוגות דבש בחושות) היו וריאציה כלשהי על עוגת גבינה עם תפוחים (לרגעים ארוכים היה נדמה לנו שמדובר בטעימות לקראת שבועות בכלל). בכל זאת, היו כמה הברקות טעימות, והנה הן לפניכם.

עוגת דולצ'ה ומוס דבש, קונדיטוריות שמו

העוגה הזו של מיקי שמו הרשימה אותנו במיוחד במראה החגיגי והמושקע שלה (למרות שהיו מי שלא אהבו את הצורה הגלילית של מוס הדבש במרכז העוגה), אבל עשתה את שלה מבחינתנו בעיקר מבחינת הטעם שלה. תחתית השוקולד והאגוזים שהכילה שוקולד ולרונה הייתה פריכה וטעימה במיוחד, והשילוב עם מוס הדבש העדין יצר שילוב טעמים מעולה, ובאופן מפתיע לא מתוק מדי. אמנם קשה לקשר את העוגה הזו באופן ישיר לראש השנה, אבל היא כל כך טעימה שאנחנו סולחים לה.

מחיר: 69 שקלים לעוגת פס.

קונדיטוריות שמו

טארט דולצ'ה דבש, קונדיטוריית שמו (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
טארט דולצ'ה דבש, קונדיטוריית שמו|צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

עוגת כתר תפוחים, מימי

מאז שנפתחה בשנה שעברה, המוצרים של קונדיטוריית מימי מפתיעים אותנו לטובה שוב ושוב. עוגת הכתר תפוחים שלהם אמנם לא זולה, אבל היא גם יפה מאוד וגם ממש טעימה. בצק הדקואז' פריך וטעים, התפוחים המקורמלים (שבהרבה עוגות אחרות היו כבדים ומתוקים מדי) מצוינים, וגם הקצפת עדינה ולא מתוקה באופן אגרסיבי.

אמנם היה לנו קצת קשה לחתוך אותה בצורה אסתטית, אבל הטעם שלה לגמרי מכפר על זה. ויש גם בונוס: עוגיות הדבש עם השקדים של הקונדיטוריה היו העוגיות הכי טעימות שאכלנו בחודשים האחרונים, ואנחנו מוכנים לרכוש אותן כל השנה ולא רק בחג - הן היו חמאתיות, פריכות ועמוסות בשקדים כיפיים. אל תפספסו אותן אם אתם בסביבה.

מחיר: 120 שקלים לעוגה | 32 שקלים לקופסת עוגיות.

MIMI, ז'בוטינסקי 2, הוד השרון

עוגת כתר תפוחים, MIMI (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
עוגת כתר תפוחים, MIMI|צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

כיכר בריוש דבש, לה מולאן

נכון, אנחנו קצת מרמים, כי החלה הזו היא לא ממש עוגה או קינוח, אבל מדובר בחלה כל כך מושלמת, שהיינו חייבים לספר לכם עליה. אמנם החמאה האירית הופכת את פנים החלה לצהוב, אבל היא גם כנראה זו שתורמת לטעם ולמרקם האגדי שלה. החלה הזו הזכירה לנו קינוח פרנץ' טוסט כשהיא ככה במצבה הטבעי (אנחנו מפחדים לדמיין מה יהיה הטעם האמיתי של פרנץ' טוסט שמכינים מהחלה הזו). ציפוי הדבש והשקדים הפך אותה בכל זאת למתוקה, ככה שאם אתם מכורי פחמימות כמונו, היא לגמרי יכולה להיות קינוח לגיטימי עם קצת ריבה למעלה או בצד.

מחיר: 32 שקלים.

לה מולאן. בוגרשוב 72, תל אביב

כיכר בריוש דבש, לה מולאן (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
כיכר בריוש דבש, לה מולאן|צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

מאפינס עקיצת הדבורה, בייקרס

במבט ראשון, המאפינס של מאפיית בייקרס הקטנה לחג נראים פשוטים למדי - אבל אחרי ביס אחד מבינים עד כמה הם מושקעים. הבצק הוא בצק בריוש חמאתי במיוחד, והמאפינס ממולאים בקרם מסקרפונה-וניל מעולה. הציפוי הפריך של השקדים והדבש משתלב מעולה עם הבצק הרך, ובאופן כללי מדובר במאפים שהם הכי לא "סתם מאפינס" שאפשר לדמיין.

מחיר: 175 שקלים ל-34 יחידות מאפינס.

בייקרס. יצחק נפחא 3, גינת שנקין, תל אביב

מאפינס עקיצת הדבורה, בייקרס (צילום:  יחסי ציבור )
מאפינס עקיצת הדבורה, בייקרס|צילום: יחסי ציבור

>> והנה כל המתכונים לראש השנה

עוגת עקיצת הדבורה, לחמים

אם כבר אנחנו עוסקים בעוגת עקיצת הדבורה הכל כך פופולרית, הגרסה של מאפיית לחמים הייתה טעימה במיוחד השנה; שתי שכבות בצק השמרים היו אווריריות במיוחד ופינקו במעטה פריך וכיפי של דבש ושקדים, והקרם ביניהן היה עשיר ומתוק בדיוק במידה. אפילו הצלחנו לחתוך אותה כמו שצריך, למרות הצורה מעוררת הדאגה. לסיכום: גם טעימה, גם חגיגית ואפילו לא יקרה מדי בהתחשב בגודלה המכובד. 

מחיר: 95 שקלים.

לחמים

עקיצת הדבורה, לחמים (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
עקיצת הדבורה, לחמים|צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

טארט דבש, ריקוטה וצנוברים, בייקרי

הטארט של הבייקרי הוכתר אצלנו כ"עוגת חג למתקדמים". הבצק הדק היה מצוין, מילוי הריקוטה והדבש היה מתוק במידה והצנוברים שעל העוגה הוסיפו מעט מליחות מתוחכמת שהייתה מקורית במיוחד. היו מי שהרגישו שמדובר בפשטידה יותר מאשר בקינוח, אבל רובנו אהבנו אותה מאוד בתור קינוח קצת שונה, ובעיקר לא מתוק בצורה בלתי אפשרית.

מחיר: 62 שקלים.

בייקרי

טארט דבש, ריקוטה וצנוברים , בייקרי (צילום: עידית בן עוליאל,  יחסי ציבור )
טארט דבש, ריקוטה וצנוברים , בייקרי|צילום: עידית בן עוליאל, יחסי ציבור

עוגת קדאיף תפוחים ודבש, רולדין

חייבים להגיד את זה מראש: אנחנו ממש לא מחובבי הקדאיף. בדרך כלל מדובר בשערות בצק יבשות וחסרות טעם שרק מציקות. לכן הופתענו לגמרי מהעוגה של רולדין השנה. שכבת הקדאיף הייתה דחוסה (במובן הטוב של המילה) וחמאתית במיוחד (כמו סוג משוכלל של בצק פריך), ושכבת התפוחים המקורמלים הייתה עסיסית, טעימה ומתוקה, עם מרקם רך שעמד בניגוד מוחלט לפריכות של התחתית. אולי קצת מתוקה מדי, אבל ככה עושים קדאיף כמו שצריך. גם עוגת הדבש מרובת ההפתעות עם מרנג הטופי, המשמשים המיובשים ואגוזי הלוז הפריכים הייתה שדרוג מעולה לעוגת הדבש המסורתית.

מחיר:  59.90 שקלים לפס של עוגת הקדאיף | 42 שקלים לעוגת הדבש.

רולדין

עוגת קדאיף תפוחים בדבש, רולדין (צילום: רונן מנגן,  יחסי ציבור )
עוגת קדאיף תפוחים בדבש, רולדין|צילום: רונן מנגן, יחסי ציבור

דובשניות, מונייר

הדובשניות של מונייר הרשימו אותנו מהרגע הראשון בזכות ההגשה הנהדרת בקופסאות שחורות אלגנטיות, וגם בזכות הריח הנהדר שהתפזר בחדר כשפתחנו את המכסה. קצת הופתענו מהמרקם הקשה והפריך שלהן (ציפינו לדובשניות רכות), אבל אחרי שהתגברנו על ההפתעה גילינו עוגיות טעימות שמזכירות דובשניות אבל טעימות הרבה יותר. המטבלים הדבשיים שהגיעו בצד הרגישו לנו קצת מיותרים (וגם לא ממש הסכימו להידבק לעוגיות שנטבלו בהם), אבל גם בפני עצמן, העוגיות האלה היו כיף גדול.

מחיר: מגש של 40 יחידות - 123 שקלים.

מונייר. ההגנה 25, ראשון לציון

דובשניות, מונייר (צילום:  יחסי ציבור )
דובשניות, מונייר|צילום: יחסי ציבור

עוגת דבש, בירה שחורה ואגוזי מלך, דלאל

מכל עוגות הדבש המסורתיות, העוגה של דלאל הרגישה לנו הכי מיוחדת. היא הייתה בו זמנית גם אוורירית וגם עסיסית, הבירה השחורה העניקה לה טעם עמוק ומיוחד, והאגוזים מלמעלה היו ניגוד מצוין לבצק הרך. 

מחיר: 44 שקלים.

דלאל. שבזי 10, תל אביב

עוגת דבש ובירה שחורה, דלאל (צילום: מאיר כהן,  יחסי ציבור )
עוגת דבש ובירה שחורה, דלאל|צילום: מאיר כהן, יחסי ציבור

פאי פטיסייר-תפוחים, מתוקה

אנחנו חייבים להודות שבשנים האחרונות הקינוחים של מתוקה היו קצת פחות לטעמנו, וסבלו ממתיקות מוגזמת ברוב המקרים, אבל פאי התפוחים שלהם השנה עצר את מתקפת המתיקות (שהייתה נוכחת גם השנה בחלק מהקינוחים). הפאי היה מעודן וטעים, וגם המראה האלגנטי שלו תרם לציון הגבוה. לאלה הצטרף השטרויזל הפריך והחמאתי מלמעלה, שהיווה ניגוד מעולה למילוי הרך והעשיר.

מחיר: 110 שקלים.

מתוקה

עוגת דבש, תפוחים והדרים, ביגה

העוגה הכי צנועה ברשימה שלנו הייתה גם העוגה הכי ביתית ומנחמת בה. היא הייתה רכה, עסיסית ומלאת טעם דבש נוסטלגי, כך שאם תספרו לאורחים שלכם שהכנתם אותה לבד הם לגמרי יאמינו. היא משובצת בקוביות קטנות של תפוחי עץ ויש לה ניחוח הדרי עדין, כך שלגמרי הופתענו לגלות עד כמה נהנינו לאכול ממנה עוד ועוד.

מחיר: 39 שקלים.

ביגה

עוגת דבש, ביגה (צילום:  יחסי ציבור )
עוגת דבש, ביגה|צילום: יחסי ציבור