העגבנייה שלא משפריצה
עגבנייה בסנדוויץ' – בעד ונגד. בקלות היה אפשר לארגן יום עיון בנושא, עם דוברים עיקשים ורהוטים וקהל של מאמינים אדוקים בכל אחד מהצדדים. הרי מצד אחד, סנדוויץ' הוא תמיד יותר טעים כשיש בו עגבנייה. מצד שני, אם לא אכלת אותו מיד, סופך להוציא מהתיק עיסה רטובה שמביישת את הכריך המלכותי שהיא פעם הייתה.
במקום לקיים ימי עיון, קם לו חקלאי חרוץ בשם רמי טרבלסי, והחל לגדל במשקו אשר בנגב המערבי עגבניות מזן אדמוניה, שראו זה פלא – לא משפריצות כשנועצים בהן שיניים, ולא מטפטפות לתוך כריכים תמימים.
טעמנו את האדמוניה, ובסך הכל היינו מרוצים. יש בה משהו יבשושי מעט, טיפטיפה קמחי, אבל מדובר במחיר ששווה לשלם בשביל עגבנייה בסנדוויץ'. מה גם שהזן החדש אמור להחזיק מעמד זמן רב יותר, ולשמור על ערכיו התזונתיים עד שלושה שבועות לאחר החיתוך.
שורה תחתונה: בדרך כלל קשה לנו להתלהב מירקות ייעודיים שכאלה, אבל מה לעשות שאנחנו ממש אוהבים פרוסות עגבנייה בסנדוויץ' שלנו.
מחיר: 6 שקלים לחבילה של 600 גרם (וצפוי לרדת עם שוך טירוף העגבניות).
פתיתים מסולסלים
באסם אוהבים לאחרונה מאוד מהדורות מוגבלות בצורות משונות. עוד לא נרגענו מהבמבה בקוביות (שמרגישה כמו במבה, רק בקוביות) – והנה תקפו אותנו פתיתים מסולסלים, כלומר פתיתים שאינם פתיתים כלל וכלל.
נקיים מדעות קדומות עד כמה שניתן, ניגשנו אצל הכיריים ובישלנו שתי כוסות מן הפתיתים החדשים (לא לפני שטיגנו יפה יפה בצל גדול ונחמד). ובכן, בטעם הם סבבה, המסולסלים האלה, אבל טעם הוא הרי לא העיקר בפתיתים. מבחינת הטעם והמראה הם הזכירו יותר מדי פסטה, ומבחינת החוויה הכוללת – שמחת הפתיתים נעדרה מהם כמעט לחלוטין.
שורה תחתונה: עשו טובה, אל תיגעו לנו בפתיתים.
מחיר: 8-9 שקלים לאריזת 500 גרם.
פתיבר שוקוצ'יפס
הדבר הראשון שאפשר להגיד על הפתיבר החדש – עם פתותי השוקולד – זה שהוא מכוער. כדי כך מכוער, שכבר כמעט החלטנו לשפוט לפי הקנקן ולפסול את המוצר לגמרי. אבל אז היינו צמאים לקפה, ואז התחשק לנו משהו מתוק ליד, ואז טבלנו בקפה את הפתיבר המשוקלד – והשאר היסטוריה. הוא מתוק יותר מהגרסה הרגילה, הוא שוקולדי, והוא המוצר האולטימטיבי לטבילה במשקה חם.
יש משהו מחלל בביסקוויטים החדשים, לא נכחיש – ברור שלא לזה התכוון המשורר כשהגה את "החמאות הקטנות" האלה – אבל מה לעשות, טעים.
שורה תחתונה: נראה כמו פתיבר עם חטטים, אבל טעים טעים. בעיקר בקפה.
מחיר: 12-13 שקל לאריזת 375 גרם.
ממרח עגבניות מיובשות של כריסטופר ראנץ'
החלטנו לפנק את רוטב הפסטה המסורתי שלנו (עגבניות-שמנת) בממרח העגבניות המיובשות החדש של Christofer Ranch. אין ספק שהפסטה הרוויחה מהטעם המתקתק והעשיר של הממרח. מצד שני, אם רוצים ליהנות ממנו עד הסוף, אפשר גם להסתפק בלמרוח אותו כבסיס לכריך פשוט (שלא לומר, לאכול אותו בכפית), וליהנות ממגוון הטעמים שלו – המתיקות של עגבניות השרי, המליחות של הצלפים והמרירות הקלה של השמנים. אגב, באותה סדרה יצא גם ממרח פסטו מוצלח לא פחות.
שורה תחתונה: מוצר משובח ששווה להחזיק במזווה.
מחיר: 16 שקל ל-120 גרם, 20 שקל ל-227 גרם.
>> אפשר גם להכין עגבניות מיובשות לבד
* * * * *
+ אהבנו: גבינת בייבי-בל בשלושה צבעים (רגיל, צ'דר ואמנטל). פעם הם היו מנת חלקם של הטסים לחו"ל, עכשיו הן בכל הסופרים. 18 שקל ל-6 גבינות קטנות
-לא אהבנו: פסטרמה מיוחדת לחצאי פיתות, טירת צבי. די עם זה, באמת. 22-24 שקלים ל-300 גרם.