כדי שלא תרגישו שבאנו סתם להדליק, נתחיל במוצרים שדווקא אפשר להשיג בארץ ויש סיכוי טוב שלא ידעתם מזה בכלל:
mnm's לבן – אוקיי, אז התמונה הזאת הועלתה מטיול של אחת החברות שלנו באמסטרדם (יחד עם ג'לי בלי בטעם פנקייק ומייפל, אוראו במילוי אגוזים ועוד), אבל לשמחתנו הרבה גילינו לפני שבועיים וחצי שהגרסה המסקרנת כבר עשתה עלייה לארץ הקודש! ברגע שהבנו שהממתק הלבנבן זמין בגוש דן (כמעט בכל הסופרים!) שמנו עליו את ידינו - ויש לנו רק דברים טובים לומר עליו. באופן כללי אנחנו מאוד שמחים לפגוש בארץ עוד ועוד גרסאות של mnm's, ובמחירים שפויים, אז אם מישהו חשוב קורא את זה – הבו לנו את הבוטנים המלוחים, זה כל כך טעים.
בואו, הצטרפו גם אתם ל"מי כבר טעם"
חטיפים יפניים – האריזות האלה כל כך מתוקות ויפות, שמרגע שראינו אותן אנחנו רק מחכים להגיע לחנות מזרח ומערב בשוק הכרמל ולרכוש לעצמנו כמה כאלה. מדובר בחטיפי תירס בטעמים מאתגרים ומעניינים כמו ביצי דג שיבוט ותיבול פלפל, סלמי, עוף בקארי, מרק תירס וסלט. הטועמים ההרפתקנים שלנו, שהמונוסודיום גלוטמט לא הרתיע אותם, דיווחו כי הטעמים מדויקים לחלוטין אבל מלאי תבלינים, ושכנראה שלא היו חוזרים על הטעימה הזו. בכל מקרה, מדובר בחוויה יוצאת דופן שכל פודי נועז חייב לעצמו.
עוגיות דיג'סטיב בציפוי שוקולד מריר - על פי חברינו לקבוצה העוגיות ניתנות כרגע לרכישה בכמה רשתות שיווק (במחירים משתנים). כמובן שלאור ההתלהבות הרבה בה חברת הקבוצה חן תיארה את חוויית העוגייה היינו חייבים לנסות אותה גם פה במערכת, ואכן העוגייה הייתה טובה, פריכה ולא מתוקה מדי. לפי ההמלצות שקיבלנו – תטביעו אותה בחלב ולא תצטערו.
קפואים בטעמים – גיל גוטקין כבר כתב על ההפתעות הטעימות שמחכות לכם בשוק הפיליפיני בתחנה המרכזית, אבל עוד לפני כן הוא פרסם בקבוצה תמונה של שלושת הקפואים האלה, שאתם המרקם שלהם תיאר כקרמי ועדין, כנראה בזכות חלב הקוקוס שמצוי בהם. הטעמים, למקרה שהסתקרנתם, הם מלון, אובה (סוג של בטטה סגולה שמשמשת לקינוחים) ופאנדאן (עלים ירוקים שמשמשים לתיבול קינוחים, קצת כמו וניל).
והנה כמה מהמוצרים המסקרנים שקיבלנו מחו"ל:
טים טאם בשלל טעמים מטריפים – כולנו יודעים כמה איפוק אדם נדרש לגלות כשהוא פותח חבילה של החטיף הממכר הזה, ואנחנו יכולים רק לתאר לעצמנו את האתגר של לעמוד בפני מבחר כה משכר של טעמים. את התמונות שלחה לנו חברה יקרה, ענבל לביא, מאוסטרליה – מולדת הטים טאם. בין הטעמים שנצפו: מנגו, קוקוס וליצ'י, שוקולד מריר, קרמל מלוח ווניל, שוקולד-מנטה, קרמל לעיס, שוקולד לבן ודובדבני אמרנה (חלק מסדרת טעמים בהשראת רשת הגלידריות ג'לאטו מסינה האוסטרלית). ויש גם נקודת אור – את גרסת השוקולד המריר מצאנו גם באחת מחנויות הממתקים בשוק לוינסקי.
טילון קינדר בואנו – אנחנו מוכנים להחזיר את הקינדר קארדס מלמעלה ולקבל את הטילונים האלה לארץ בכל זמן נתון. טרם קיבלנו דיווחים לגבי הטעם שלהם, אבל זה כבר הרבה זמן שאנחנו מסוקרנים מהם (ומכל גרסאות החטיפים של קינדר שדורשות קירור).
שוקולד מקרון – בפעם האחרונה שאכלנו לינדט הוא עורר חתיכת מחלוקת, אבל אנחנו עדיין שומרים אמונים למותג היוקרתי, ולמראה השילוב בין שוקולד החלב והעוגייה העשירה נותר לנו רק להתמוגג.
תפוצ'יפס בטעם בולונז – יצא לנו לטעום צ'יפס בהרבה טעמים סוטים יותר ופחות ומוצלחים יותר ופחות, אבל התגובה העיקרית שעורר הצ'יפס הזה הייתה פרץ געגועים ל.... תפוצ'יפס שווארמה! זוכרים? בינתיים הצ'יפס הזה נשאר באמסטרדם ואנחנו יכולים להמשיך בנוסטלגיה.
ביסקוויט עם שוקולד ו-mnm's – עבור חלקנו הגדול ביסקוויט ושוקולד זה שידוך מושלם. תוסיפו לזה מלמעלה קצת mnm's – מה יכול להיות רע? אז אנחנו אומנם לא היינו בפריז וטעמנו, אבל מי שכן טעמו אמרו שמדובר בחטיף מאוד מאוד מתוק עם מרקם די מוזר. אנחנו חייבים להודות שזה קצת ניחם אותנו.