קונפיטורות בבקבוק לחיץ, יד מרדכי
כל מי שנולד ויש לו דופק יודע שאין טעים יותר מלחם מוצנם עם חמאה וריבה (אוקיי, גם עם חמאה ודבש הולך, אבל חמאה וריבה זה הקלאסיקה). אם היינו יכולים, ככה היו נראות כל הארוחות שלנו – בוקר, צהריים וערב (לארוחת ארבע אנחנו מוכנים לבחון איזה פולקע). ובכל זאת, יש אלמנט קטן ועיקש שפוגע בהנאה שלנו ממנת המופת הזאת, והוא שאם מורחים קודם את החמאה (כפי שנהוג) – הסכין מתלכלכת ועלולה להכניס לצנצנת הריבה שאריות של חמאה שאינן רצויות. אותן שאריות גם צובעות את הריבה בלבן וגם יכולות להיתרגם אחר כך לעובש, שלא ישאיר ברירה אלא להשליך את הצנצנת על תכולתה לפח. כך אנחנו מוצאים את עצמנו פעם אחר פעם חוזרים למגירת הסכו"ם בשביל לקחת סכין נוספת, תמיד בתחושת כישלון מסוימת (שתי סכינים לצנים אחד זה פשוט לא הגיוני).
את המצוקה הזו פתרו לנו לאחרונה ביד מרדכי, ואנחנו בטוחים שאם הם היו יודעים עד כמה ההמצאה שלהם משנת חיים הם היו חוגגים אותה יותר בעוז: מדובר בקונפיטורות שמגיעות לא בצנצנות אלא בבקבוק לחיץ, ממש כמו דבש. המשמעות: מורחים את הפרוסה בחמאה, זולפים ריבה בכיף – ונהנים מהחיים, לפחות לרגע קצר. והכל בסכין אחת.
שורה תחתונה: המצאה מעולה. 5 כוכבים.
מחיר: 13.90-20.10 שקלים לבקבוק של 320 גרם.
כדורי שוקולד חמאת בוטנים ופצפוצי אורז מלא, דני וגלית
מי שעוקב אחר מדור הצרכנייה ודאי כבר הבחין בחיבתנו למותג העוגיות הזה. לאחרונה הושקו טעמים חדשים של מאפיית דני וגלית, אבל אחד מהם תפס אותנו במיוחד: שוקולד, חמאת בוטנים ופצפוצי אורז מלא. הכדורים המתקתקים ונטולי נקיפות המצפון האלה הם בדיוק הסיבה שאנחנו נאמנים למותג: בחירה בחומרי גלם טבעיים, איכותיים יותר, מבלי להתפשר על מרקם וטעם. עוגייה כיפית, משביעה, לא קלילה בכלל – ובזכות אותה כבדות הקופסה לא מתחסלת במהירות.
שורה תחתונה: עוד הצלחה. 5 כוכבים.
מחיר: 29 שקלים לאריזת 200 גרם.
ממרחי ג'אנדויה, לוז וקקאו, פרניגוטי
חברת ויליפוד התחילה לייבא ארצה מותג איטלקי מסורתי וחביב להפליא בשם פרניגוטי. קיימים 5 סוגי ממרחים לאותן צנצנות: אגוזי לוז וקקאו, אגוזי לוז וקקאו קראנץ', ג'אנדויה, ג'אנדויה אגוזים וג'אנדויה כהה. חיבתם של הישראליים לממרחים איטלקיים אגוזיים כבר ידועה, ואין שום סיבה שהממרחים הנ"ל לא יהפכו למילויים בשלל מאפים וקינוחים ביתיים, או רק על פרוסת לחם/פיתה. מלבד לטעמים הכיפיים, חיבבנו במיוחד את הטאץ' של סגירה אטומה במיוחד בזכות חיפוי דמוי גומי בפנים הצנצנת. זה כנראה פסיכולוגי לגמרי – אבל לצנצנת יש לוק אלגנטי והשדרוג של המכסה קנה אותו לגמרי.
שורה תחתונה: בכפית, באפייה או פיתה – תענוג. 5 כוכבים.
מחיר:16.90 שקלים לצנצנת 350 גרם.
גבינות 5% למריחה, גד
מחלבות גד השיקו סדרה רחבה ומגוונת של מוצרי 5% הכוללת בולגרית למריחה, גבינת עיזים למריחה, לאבנה למריחה, צזיקי למריחה, ריקוטה למריחה ולאבנה עיזים למריחה. במבחן הטעם לא כולן מצטיינות כמו הגרסאות השמנות, אבל עבור מי שמחפש להפחית בצריכת השומנים, זאת אופציה לא רעה, כשמכולן בלטה לטובה גבינת השמנת, גם מבחינת טעם וגם מרקמית.
שורה תחתונה: טוב לדיאטה. 3.5 כוכבים.
מחיר: בין 8-21 שקלים למגוון מוצרי הסדרה.
פסטרמות טעמי המשק, עוף טוב
עוף טוב השיקה לאחרונה סדרה חדשה של נקניקים ופסטרמות מנתח שלם. בתור מי שתמיד מחפשים את הצירוף הזה - "מנתח שלם" - על האריזות בבואם לרכוש פסטרמה, אנחנו יודעים לומר שרוב המותגים ככולם לא מכינים את הפסטרמה מנתח אחד אלא משלל חלקי עוף שהם מערבבים יחד (תודו שכבר פחות בא לכם פסטרמה עכשיו). במקרה של מאכל שהוא מלכתחילה מעובד ולא פאר הבריאות - היינו מצפים שהסטנדרט יהיה אחר, ואין לנו אלא לקוות שהסדרה החדשה תגרום לחברות האחרות ליישר קו.
שורה תחתונה: סוף סוף פסטרמה מנתח אחד. 5 כוכבים.
מחיר: 24.90-31.90 שקל ל-350 גרם.
לקט בצלים וכרישה חתוכה, סנפרוסט
באופן עקרוני אנחנו נוטים לבוז לאנשים שקונים מוצרים כמו בצל מקולף וקצוץ במקום לקלוף ולקצוץ בעצמם. זה באופן עקרוני. אבל המציאות מתחילה איפה שהעקרונות נגמרים, ובמציאות הבצלים המוקפאים החדשים של סנפרוסט חסכו לנו לא מעט זמן, עמל ודמעות כשהכנו מג'דרה בשבוע שעבר. לזכות סנפרוסט גם ייאמר שמדובר בבצלים יפים, בלי שאריות של קליפה או קצוות (את הכרישה היה אפשר לחתוך באופן אחיד יותר, זה כן). האם הם שווים את הכסף? כל אחד ישפוט לעצמו.
שורה תחתונה: קיצור דרך כיפי. 4 כוכבים.
מחיר: 9.90-18.90 שקלים לטבעות, 9.90-18.90 לכרישה.
פסטה טרייה להכנה בבית, פסטטריה
פסטטריה אינו מותג צעיר או חדש, ואם אתם מסתובבים במספיק מעדניות – ודאי נתקלתם כבר באריזות הצבעוניות והחביבות האלו. מדובר, אם כך בפסטה בעבודת יד, שמיוצרת מקמח דורום וביצים טריות במפעל ירושלמי שהקימו צמד חברות, מעיין וכנרת, להן רקע במסעדנות והכנת פסטה טרייה למסעדות. את מגוון המוצרים הטריים מכינים בבית בקלות: מבשלים דקות בודדות את הפסטה (ככה, מהמקפיא) במים רותחים, וכשהיא מוכנה מערבבים או עם אחד הרטבים של פסטטריה או ברוטב ביתי. כעת השתיים רוצות להרחיב את פעילותן עם אירוח קבוצות לסדנאות, כשמנעד המתכונים כוול גם פסטות טבעוניות, פסטות שמתאימות לנמנעי גלוטן ועוד. לעוד פרטים, ולתמיכה פרויקט, כנסו להדסטארט של פסטטריה.
>> מתכוננים לפסח? הנה כל המתכונים שתצטרכו לחג
בתיאבון!