לבורגראנץ', אחת מרשתות המזון המהיר הוותיקות, המוכרות והכשרות בארץ, יש פינה חמה בליבם של לא מעט ישראלים, ובהתאם להיותם כמעט שם נרדף לנוסטלגיה ישראלית, בחברה מנצלים בשנים האחרונות את יום העצמאות להשקת מהדורות ספיישל חגיגיות והיתוליות.
קצת בדומה לשנה שעברה, גם השנה הספיישל הוא קריצה מסוימת לאוכל הרחוב הישראלי. בחגיגות ה-70 הגרנדיוזיות של שנה שעברה זו הייתה הפיתה ראנץ', ואילו השנה, הקציצה של בורגראנץ' נכנסת ללאפה עם תוספת של סלט, צ'יפס, טחינה ועמבה. את הלאפה ראנץ' ניתן יהיה להשיג בסניפי הרשת או דרך מערך המשלוחים שלה, החל מ-5.5 ועד יום העצמאות (27 שקלים, או 44.90 שקלים במסגרת ארוחה שכוללת צ'יפס ושתייה. 10% הנחה למזמינים ארוחה במשלוח).
לגבי הלאפה עצמה: מדובר בלאפה סטנדרטית, די יבשה, שבתוכה סלט קצוץ של עגבנייה ומלפפון, מעט קוביות מלפפון חמוץ, טחינה, עמבה, צ'יפס ולהערכתנו קציצה וחצי או שתיים פרוסות לחתיכות. מבחינת הטעמים, אין לנו יותר מדי תלונות, כבר הבהרנו שהקציצה הדקה של בורגראנץ' טעימה לנו, אפילו שלא מדובר בהמבורגר שף מחוכם או שלא נעשה בקציצה טיפול מיוחד לכבוד המהדורה הנוכחית. הצ'יפס שבתוך הלאפה לא תורם במיוחד, אבל גם לא גורע, והעמבה מורגשת ומוסיפה לכל העניין טעם אחר. ועכשיו בכל זאת נגיע לחלק של התלונות: הבעיה העיקרית היא היובש – אין במנה מספיק עסיסיות – הקציצות הדקות יבשות, ואין מספיק ירקות וטחינה במתוך הלאפה שיעניקו למנה הזאת את הלחות שהיא כל כך זקוקה לה. למעשה, ההנאה מהמנה מתחילה רק מהאמצע שלה, שם הלאפה סופגת יותר נוזלים.
בשורה התחתונה, זה אולי גימיק חמוד, אבל לא היינו ממהרים ומכריזים על הלאפה ראנץ' בתור יציאה ששווה להוסיף לתפריט באופן קבוע, ועד להודעה חדשה אנחנו נשארים עם ראנץ' ספרדי.