המבורגרים של חוות וקסמן
חוות וקסמן היא יצרנית הבשר היחידה בארץ שמגדלת את הפרות והעגלים במרעה פתוח לאורך כל השנה - אפשר לקרוא לזה "פרות חופש" - על בסיס תזונה שמבוססת על עשב ותערובת, ללא הורמונים וזרזי גדילה. עד כמה שהרעיון של פרות שמחות וחופשיות משמח את הלב, מתברר שגם הבשר של אותן פרות מצטיין – כפי שנוכחנו לדעת כשטעמנו את ההמבורגרים של המשק, שהיו בשרניים, שומניים במידה וטעימים להפליא כשצלינו אותם לדרגת מדיום, כמו שאנחנו אוהבים, אבל אפילו כשהמשכנו את הצלייה עד שאיבדו צלם המבורגר (לטובת אוהבי הבשר ה"מת" שבינינו).
את הבשר אפשר להזמין באתר של משק וקסמן, שדוגלים ב"נוז טו טייל" – כלומר, לכבד את הפרה שהקריבה את חייה ולהתייחס כמו שצריך לכל אחד מהנתחים שלה, אף עד זנב. הבשר עובר יישון יבש במשך 10 ימים, ואז קיצוב ואריזה במפעל בשר מסודר, ויש גם פס כשר.
שורה תחתונה: יותר טוב מכל המבורגר ביתי שניסינו עד כה. 4.5 כוכבים.
מחיר: 95 שקלים לקילו בשר, 4 המבורגרים. גבוה, אבל הגיוני לסטנדרט.
קובות קפואות, מיטמן
מיטמן, רשת הקצביות של האחים לגזיאל, משיקה מוצר חדש שמתאים במיוחד לעונה: סדרת קובות קפואות. הסדרה כוללת 4 סוגים: קובה חמוסטה במילוי בשר מפורק (סיסקה), קובה מטפוניה במילוי בשר טחון, קובה נבלוסיה בציפוי בורגול וקובה צמחונית.
כל שקית כזאת מכילה קילו קובה (15-20 יחידות) והשקית עצמה נאטמת בשיטת זיפר, האידיאלית לשמירה במקפיא. טעמנו את החמוסטה והמטפוניה והתרשמנו מהכנה סופר נוחה - כעשר דקות בישול בתוך מרק שאוהבים. הקובות לא נפתחו ולא התפרקו, ולמרות שהיינו שמחים לציפוי מעט יותר דק - הן היו טעימות ומתובלות ובהחלט קיצור מבורך למי שלא שולטים ברזי הקיבוב. הפייבוריטית האישית שלנו היא החמוסטה, שהיא גם היקרה ביותר בסרה (63.90 שקלים) ומגיעה קצת יותר פחוסה, אבל גם המטפוניה העגלגלה טובה מאוד.
שורה תחתונה: למי שלא מקבב לבד (אנחנו) - זה מושלם. 4 כוכבים.
מחיר: 43-63.90 שקלים לקילו.
גלידת מגנום בטעמי פופקורן וקרמל ומנגו וקוקוס, גלידות שטראוס
את גרסת הארטיק של מגנום מנגו-קוקוס אהבנו מאוד מאוד, ולכן היה אך טבעי שנתחבר חיבור קוסמי גם לגרסת הפיינט. ואומנם, הגלידה החדשה נעמה לנו מאוד, וגם לזאת בטעם פופקורן-קרמל בהחלט הסכמנו לארח חברה בעודנו צופים בטלוויזיה. מה שכן, מרוב ציפויים והגזמות (גם לכל היקף הפיינט מסביב וגם דיסקית שוקולד עבה במיוחד למעלה), לקח לנו זמן להגיע לטעימה מהגלידה עצמה, וזה קרה לא לפני שהעפנו בשוגג על הרצפה כמות יפה ממנה.
שורה תחתונה: טעימה מאוד, אפשר לוותר על הציפוי האגרסיבי. 4 כוכבים.
מחיר: כ-22 שקלים ל-440 מ"ל.
מחמצת מיובשת, קמח הארץ
למה להגיד שאי אפשר לאחוז את החבל משני קצותיו? לפחות עבור חובבי לחמי המחמצת, שרוצים לאפות לחם מחמצת בבית אבל בלי להיכנס לעולמות גידול המחמצת המתישים, נמצאה הדרך לעשות את זה: מעכשיו אפשר לקנות מחמצת מיובשת, לשים 50 גרם ממנה על קילו קמח ולאפות לחמי מחמצת ראויים לחלוטין (וגם פיצות).
התודות מגיעות לטחנת קמח הארץ, שייבאה את המחמצת שפותחה באיטליה ומכילה – כמו שצריך – קמח (ועוד אורגני) ומים בלבד. הניסיון שלנו עם המחמצת המיובשת העלה לחם נהדר, שלא נופל מזה שאנחנו מכינים עם המחמצת האמיתית והתובענית שלנו. זה אומנם לקח התפחות ארוכות בהרבה ממה שאנחנו רגילים (הלכנו לפי המתכון על האריזה), אבל התוצאה השביעה את רצוננו לגמרי. אז אנחנו אוהבים שיש לנו טגמוצ'י קטן וזללן במקרר, אבל גם אם אתם לא – מעכשיו אתם יכולים לאפות יופי של לחמי מחמצת בבית.
שורה תחתונה: זה עובד! 5 כוכבים.
מחיר: כ-22 שקלים לאריזה במשקל 100 גרם, המתאימה ל- 2 קילו קמח. להשיג ברשת שופרסל, חנויות טבע ובאתר קמח הארץ
תה קר ג'ינג'ר-לימון-דבש, Dilmah
דילמה הוא מותג התה הקר החדש מבית יפאורה, ומציע שלושה טעמים: תה שחור אפרסק, תה ירוק לימונית ולואיזה ותה שחור ג'ינג'ר, לימון ודבש. שלושתם היו נחמדים מאוד, אבל היחיד שכבש אותנו באמת היה הג'ינג'ר, שלא ניסה להתנחמד בטעמיו ובמתיקותו וגם העז באמת לדרוך בדרך שטרם נכבשה. בשביל עוד תה אפרסק אנחנו לא צריכים מותג פרימיום מסרי לנקה, אבל הג'ינג'ר והדבש – זה באמת משקה שראוי להיכנס הביתה, בטח עכשיו בעונת השפעת.
שורה תחתונה: הרגשה של בריאות. 4 כוכבים
מחיר: 10-13 שקלים לבקבוק של ליטר.
משקאות יוגורט GO בקרטון, תנובה
תנובה ממשיכה לתת בחלבון והפעם עם משקה של חצי ליטר באריזת קרטון, המכיל 42 גרם חלבון וחצי אחוז שומן. המשקאות מגיעים בטעם בננה קרמל ובטעם אפרסק פסיפלורה, וחרף חיבתנו לגודלם ולקופסאות הקרטון המאכלסות אותם, המתיקות היתרה שלהם נתנה לנו בוקס לפרצוף. אז אנא, הרגיעו עם המתיקות, ואז אנחנו מבטיחים לנסות להתחיל לעשות ספורט ולצרוך את המשקה שלכם.
שורה תחתונה: חובה לטפל במתיקות. 2.5 כוכבים.
מחיר: כ-13 שקלים.
יטבתה PRO ללא תוספת סוכר בטעם תות ושוקולד לבן
מן הצד השני ניצב הטעם החדש בסדרת משקאות החלבון נטולי הסוכר של יטבתה – תות ושוקולד לבן. מדובר במשקה מופחת קלוריות (140 לבקבוק), ובמקרה שלו החוויה הפוכה לחלוטין מאשר עם המשקה של תנובה. מדובר במשקה דליל עד מאוד, בטעם עדין עד מאוד, שרומז רמיזה נעימה לשוקולד חלב אבל גם למים.
שורה תחתונה: דליל מדי לטעמנו. 3 כוכבים.
מחיר: כ-7.40 שקלים לבקבוק של 350 מ"ל.
פרי Box, פריגת
פריגת משיקה מארזי מיץ אישיים קטנים וחמודים, 200 מ"ל האחד, בטעמי תפוחים או פירות. שמחנו לראות שהמיצים מכילים 75-80 אחוזי פרי וסוכר מהפרי בלבד – אף שאנחנו יודעים שבמקרים רבים מדובר בדרך להלבין כמות סוכר אימתנית (שהרי גם סוכר פירות הוא סוכר). ובכל זאת, תמיד נעדיף שהילדים ישלפו מהתיק בבית ספר 200 מ"ל של משקה עשוי מפרי, ולא ירכשו משהו מזיק יותר, גדול יותר ויקר יותר.
שורה תחתונה: פינוק חמוד לילדים. 4 כוכבים.
מחיר: כ-13 שקלים לאריזת שלישייה.
טורטיות בשני גדלים, מאסטר שף
שני מוצרי טורטיות חדשים למותג מאסטר שף, ובשניהם תמכנו: הראשון, מיני טורטיות שקוטרן 15 ס"מ ובכל אחת 81 קלוריות (למי שיותר חשובה לו שלמות היחידה מאשר גודלה, סטייה שאנחנו יכולים להזדהות איתה), והשני – טורטיות קמח כוסמין (20 ס"מ), מוצר שעד היום יצא לנו לחפש לא אחת במרכולים וברוב המקרים לא למצוא. מה רבה הייתה האכזבה לקרוא את רשימת המרכיבים של הכוסמיניות לכאורה ולמצוא שהיא אומנם כוללת קמח כוסמין ואפילו מלא – אבל רק 5 אחוז.
שורה תחתונה: ציפינו ליותר. 3 כוכבים.
מחיר: כ-11 שקלים לחבילה.
סדרת רטבים חריפים, Amazon
מותג הרטבים הדרום אמריקאי שהגיע לאחרונה לישראל כולל חמישה טעמים בדרגות חריפות שונות - מפיקנטי, דרך חריף עדין ועד חריף באקסטרים. ה-RED מזכיר מאוד טבסקו אם כי קצת פחות חריף, ה-GREEN כולל איזו חמצמצות ליימית נעימה ומצאנו שהוא טעים במיוחד עם כנפי עוף, הצ'יפוטלה יותר מזכיר רוטב ברביקיו מאשר רוטב חריף, האבנרו גם הוא מזכיר טבסקו אבל בגרסה אקסטרה עוצמתית, ואחרון חביב הוא ה-GOAST החריף באקסטרים, שמבוסס על אחד הפלפלים החריפים בעולם ואומנם העלה בלהבות את כל מי שטעם אותו.
שורה תחתונה: מי שאוהב יאהב. 4 כוכבים.
מחיר: 12.90 שקלים לבקבוק.