לא כל הסופרים הספיקו להתעדכן בבשורה החדשה של שוקולד פרה, אבל זירת הפיצוציות כבר גועשת, והפייסבוק איתה - אחרי הכל, זה לא כל יום שחטיף מצליח להמציא את עצמו מחדש. אם תשאלו אותנו - זה בדיוק מה שעשו בעלית עם השוקולד פרה שלהם. את מה שלא הצליחו לעשות קמפיינים עתירי תקציב ברחבי העולם נדמה שתעשה הסדרה החדשה, של שוקולד בטעמי חטיפים, ובהצלחה יתרה.
למי שבילה על הירח בימים האחרונים, או לחלופין לא מזדמן לפיצוציות, נספר שעלית הוציאה השבוע לשוק טבלאות שוקולד פרה בארבעה טעמים חדשים: טעמי, טורטית, קפה נמס, והדובדבן הוורוד הזרחני שבקצפת - שוקולד לבן בטעם בזוקה. ואנחנו חשבנו שטופי בזוקה זה ביזאר.
אוהבים את השוקולד שלכם דבילי?
מכיוון שהוא המסקרן ביותר - נתחיל בשוקולד בטעם בזוקה. מדובר בשוקולד ורוד לחלוטין, עם ריח עז של מסטיק בזוקה. הגיוני, ועם זאת פסיכי לגמרי. גם הטעם זהה כמעט לגמרי לזה של המסטיק הוותיק - למעט איזה גוון חמצמץ שקיים רק בשוקולד, ומושיע בדיוק שנייה לפני שמוות מעודף מתיקות מידפק על החך. משהו שמזכיר מלח לימון, אבל מופיע בדיוק בזמן ובמידה. בגדול, החוויה היא של לעיסת מסטיק במרקם שוקולד: אנחנו חושבים שזה מגניב, אבל בהחלט יכולים להבין את מי שרוצה את השוקולד שלו קצת פחות דבילי.
בניגוד לטעם הבזוקה, שהוא באמת בגדר קוריוז - שלושת הטעמים האחרים הם לא רק מוצלחים לפי כל קנה מידה, אלא גם עוברים בכיף כשוקולד טוב לכל דבר. אם אנחנו נדרשים להחליט את מי מילדינו אנחנו אוהבים יותר - נודה שבאופן מפתיע דווקא שוקולד הקפה הנמס נעם לנו יותר מכולם. שלא תבינו לא נכון, בחיים האמיתיים לא תתפסו אותנו שותים נס של עלית ולא משנה כמה חרבות ייתלו מעל ראשנו, אבל בשוקולד - בשוקולד זה פשוט עובד. עד כדי כך שעברה בנו המחשבה שאולי זהו הייעוד האמיתי של אבקת החול המתכנה קפה נמס - להשביח טבלאות שוקולד. כדי כך נהנינו, שתוך כדי לעיסה מצאנו את עצמנו נזכרים בשוקולד הרוזמרי הישן והטוב, שאולי יש טובים ממנו אבל אין טובים כמוהו.
האחרונים בסדרה הם שוקולד הטעמי ושוקולד הטורטית - שגם אותם מצאנו מצוינים. שניהם מזכירים מאוד את חטיפי המקור (הטעמי מתפצפץ כנדרש, והטורטית עושה תחושה של יין, למרות שאין בו ולו טיפה אחת כזו), ושניהם עובדים מעולה גם בגרסת החפיסה. הטורטית עשה לנו את זה טיפה יותר, כי כשלוקחים טורטית ומגבירים בה את נוכחות השוקולד על חשבון הוופל - יכול לצאת מזה רק טוב.
לכל השבחים האלה מתווספת מחמאה נוספת: כל אחד מהטעמים החדשים ארוז בנייר כסף בצבע שונה ומובחן, שמייחד אותו (ורוד לבזוקה, אדום לטעמי, ירוק לטורטית וצהוב לקפה) - מה שמוסיף לאלמנט (המוגבר ממילא) של הכיף בשוקולדים החדשים. והרי זה מה שאנחנו רוצים מהשוקולד שלנו - שיעשה לנו כיף. לא ככה?
מחיר: 6-9 שקלים לחפיסה.