מוצרי בלו אלפנט לבישול תאילנדי
ישראלים חולים על אוכל תאילנדי, ותעיד על כך התפוסה הגבוהה במסעדות תאילנדיות ברחבי הארץ. מצד שני, כשזה מגיע לבישול של אוכל תאילנדי בבית פתאום אוחזת בהם אימה, והם מעדיפים לשמור את הפאד תאי הקדוש לימים של אכילה בחוץ. סדרת בלו אלפנט שמייבאת ריסטרטו היא בשורה אדירה בדיוק לאותם חששנים. בין היתר תמצאו בה קארי ירוק, צהוב ואדום, קארי מאסאמן, רוטב דגים איכותי, חלב קוקוס, אורז יסמין ומרק טום יאם – וגם ערכה ביתית להכנת פאד תאי.
רוב חומרי הגלם המדוברים כבר קיימים בארץ, אומנם לא תמיד באיכות גבוהה. בערכת פאד תאי, לעומת זאת, מעולם לא נתקלנו, ולכן היא זכתה אצלנו להתלהבות מיוחדת. מדובר בסט אינטליגנטי שמחולק באופן נוח ומסודר מאוד, ומגיע עם כל מה שצריך - אטריות למנה זוגית, רוטב, תבלינים וכמובן הסברים מפורטים. לכם נשאר רק לבחור חלבון וירקות ולעקוב אחרי המתכון. התוצאה: מנת פאד תאי כיפית, שבשבילנו אומנם הייתה מעט מתוקה מדי, אבל לחך הישראלי היא תקלע בול.
אהבנו מאוד גם את תערובות הקארי מבית המותג (בייחוד הקארי הצהוב, שהיה עשיר מאוד אבל לא אגרסיבי מדי בתיבול), שהתגלו כאיכותיות מאוד והניבו תוצאות נהדרות.
בשורה התחתונה: מותג שמנגיש את הבישול התאילנדי הביתי - אנחנו הכי בעד. 4.5 כוכבים.
מחיר: 13-26 שקלים.
פסק זמן בטעמי קינוחים, עלית-שטראוס
אל תתפסו אותנו במילה, אבל נדמה לנו שפסק זמן הוא אחד מחטיפי השוקולד שזכו להכי הרבה גרסאות במהלך השנים. אנחנו מנסים להיזכר בכל הטעמים שפקדו את המדפים, וזה פשוט לא נגמר. ככה זה כשיש בסיס כל כך יציב ואהוב, עושים עליו וריאציות בטונות. במהדורה החדשה בטעם טראפלס זה עובד פיקס; השכבה הכהה טעימה ובעלת מרקם קרמי נעים, אבל הכי חשוב – הטעם של השוקולד המריר משתלב נהדר ומוסיף תחכום לחטיף שעלול להיחשב ילדותי ומתוק מדי. על טעם האלפחורס ויתרנו אחרי ביס-שניים, בדיוק מאותה הסיבה.
שורה תחתונה: יציאה אחת מעולה (4 כוכבים), ואחת מיותרת (2.5).
מחיר: 4.90 שקלים לחטיף.
מרשמלו טבעוני DANDIES, וגה
אנחנו מעדיפים לקרוא לזה מרשמלו בוטיק. האריזה מהממת, המרקם חלום, הטעם מעולה ואם כל זה לא מספיק – במרשמלו הזה אין חומרים משמרים, ג'לטין ושאר מרכיבים שלרוב גורמים לנו לוותר על התענוג המפוקפק שהוא מרשמלו מפוחם. עם המרשמלו דנדיז קל וכיף יותר להתעסק, במיוחד בגרסת המיני, שגם יכולה לשמש כבסיס לקינוחים מבוססי מרשמלו (היי עוגיות פצפוצי אורז). המחיר אומנם גבוה יותר ממה שהורגלנו לשלם לאריזת מרשמלו, אבל להגנת וגה ייאמר שזה לגמרי מורגש באיכות.
שורה תחתונה: אנחנו יודעים מה נאכל בל"ג בעומר. 5 כוכבים.
מחיר: 22.90 לאריזת 283 גרם.
סויה ללא גלוטן, קיקומן
אנחנו לא אכפת לנו שרוטב הסויה שלנו ישחה בגלוטן, אבל אנחנו לא העניין פה. העניין הוא האוכלוסייה הנרחבת שרגישה לגלוטן, ובשבילה מדובר במוצר שווה ביותר. תחשבו על ילד שנאסר עליו לאכול לחם, נראה לכם הגיוני שגם מוקפץ יישאר לו מחוץ לתחום? אז זהו, לא עוד.
שורה תחתונה: מבורך. 4 כוכבים.
מחיר: 17.90-21.90 שקלים ל-250 מ"ל.
Te - מותג תה סיני ישראלי חדש
למותגי התה המוכרים לנו בארץ הצטרף מותג פרימיום בשם Te, שמבוסס כולו על סוגי תה שמגיעים מסין (מאזורים כמו יונאן, ג'יג׳יאנג, פוג׳יאן והונאן) ומציע בין היתר תה שחור, תה לבן, תה אולונג, תה ירוק, תה פרחים, פואר ותערובות צמחים. אנחנו ניסינו את תה האולונג, שהוא בין שחור לירוק, ותה פרחים שהוא למעשה תה ירוק עם יסמין, והתרשמנו שמדובר בתה איכותי מאוד, עם ניחוחות עשירים ומורכבים שאינם מאפיינים את התה שאנחנו רגילים לשתות בארץ. גם האריזה היפהפייה הוסיפה ללא ספק לחוויה - התה שניסינו מגיע בצורת עלים ולא בשקיקים.
מחירי התה של המותג אומנם גבוהים יותר ממחיריהם של מותגי תה מסחריים, אבל סבירים במחירם יחסית לתה בוטיק. כרגע ניתן למצוא את התה בקניון הזהב בראשון לציון, ובקרוב בדוכנים נוספים במרכזים מסחריים בארץ.
שורה תחתונה: יקר אבל מוצדק. 4 כוכבים.
מחיר: 25-125 שקלים לחבילה של 20-100 גרם.
סלט סלק אורגני, תבואות
פעם בשביל סלט סלק היה צריך לקנות סלק, לבשל אותו, לקלף ולחתוך לקוביות. אחר כך כבר יכולנו לקנות סלק מבושל בוואקום ורק לקצוץ אותו בבית, והיום – היום אפשר לקנות קוביות סלק בצנצנת שהן בדיוק מה שהיה יוצא לכם אם הייתם מכינים סלט סלק מאפס. הטעם בסיסי – סלק, מלח, קצת סוכר, קצת חומץ – ואם אתם לוקים בחוסר חשק ללכלך את קרש החיתוך, המוצר הזה יכול לבוא לכם בול. רווח נוסף: הוא אורגני. עוד בסדרה: מלפפונים במלח, מלפפונים בחומץ וכרוב כבוש.
שורה תחתונה: כאילו הכנו בעצמנו. 4 כוכבים.
מחיר: 13.90 שקלים לכ-700 גרם.
פרי הג'ק אורגני במי מלח, מרום אורגניקס
מניסיוננו, בדרך כלל מכירים את שימורי פרי הג'ק (הג'ק פרוט) רק טבעונים אדוקים שנמצאים בחיפוש מתמיד אחרי חומרי גלם מעניינים מהטבע. מדובר בפרי הודי שמגיע ארצה כשהוא משומר במלח, ובמטבח הטבעוני משתמשים בו כתחליף לעוף – גם בשל הנראות שמזכירה נתחי עוף וגם בגלל המרקם המצוין שהוא מקבל בבישול. אנחנו מצאנו שהדרך הטובה ביותר להשתמש בג'ק פרוט היא לבשל אותו בהרבה מאוד רוטב דומיננטי, לא משנה מאיזה סוג, משום שהפרי נוטה לספוג את הטעמים שבהם הוא מתבשל ומרקמו הנעים והבשרני לא הולך לאיבוד. לחלופין, אפשר לאכול אותו כפי שהוא מהשימורים (אלינו זה לא דיבר כל כך, כי טעמו של הפרי חמצמץ וקצת אנמי), ואפילו להכין כשניצל.
שורה תחתונה: תוספת מעניינת למטבח הטבעוני ולמי שמחפש להתנסות בחומרי גלם אקזוטיים.
מחיר: כ-15 שקלים. להשיג ברשתות ניצת הדובדבן, רשת אניס, זמורה אורגני, קסם הטבע ובמעדניות, חנויות מזון מתמחות ובתי טבע ברחבי הארץ.