לולו – מותג עוף פרימיום
מותג עופות חדש בא לעולם, ובגדול הקטע שלו זה תרנגולות שגדלו בבריאות, בשמחה ובנחת, ולא סבלו הרבה בדרך להפיכתן לעוף. מיזם האגרוטק החדש מגדל את העופות בשיטת slow grow, ללא אנטיביוטיקה או זרזי גדילה. אנחנו הזדעזענו מאוד לגלות שבשיטת הגידול האיטי העופות זוכים לחיים של 70 יום – מספר שנראה לנו זעום, עד שהבנו שבמשקים רגילים העופות זוכים לחיות בממוצע 35 ימים בלבד. עוד נספר שהעופות של לולו חיים ברווחה יחסית – עד 8 תרנגולות למטר רבוע – כך שהם גם רגועים יותר, ומוזנים בתערובת גרעינים עשירה במינרלים ובחלבון וגם בתירס, שנותן להם גוון צהבהב.
עד כאן על הפן המוסרי, אבל לכל הנתונים שלעיל יש השפעה גם על איכותו של בשר העוף. העוף של לולו הוא מצוין – עסיסי מאוד, טעים מאוד, וגם הגוון הצהבהב שלו מוסיף לו אטרקטיביות. אנחנו ניסינו עוף לולו שלם (אין על עוף במלח), שהיה מדהים ושמר על לחלוחיות בריאה (אבל לא מהסוג שתמיד גורם לנו לחשוב שהעוף שקנינו בסופר הוקפא והופשר), פרגיות עם עור (איזה כיף שמישהו משווק פרגיות עם עור!), שהוכנו פשוט על מחבת והיו נהדרות, וחזה עוף, שאנחנו מודים שבו לא חשנו בהבדל מעופות רגילים. מה לעשות, עם חזה עוף קשה להבריק.
שורה תחתונה: עבור אוהבי החיות הרציניים זה בוודאי לא יספיק, אבל בשביל החלק הגדול באוכלוסייה שעדיין לא בשל להפסיק לאכול בשר אבל כן מודע להשלכות, ומחפש שינוי שיהיה במידותיו – זה בהחלט מוצר מצוין. כמה חבל רק שעל איכות משלמים, ומשלמים הרבה. 4.5 כוכבים.
מחיר: עוף שלם של לולו יעלה לכם כ-50 שקל לקילו, שזה בערך כפול מעוף רגיל. להשיג בקצביות ובמעדניות נבחרות או בטלפון: 050-9729995 (העופות אינם כשרים)
שקשוקה ירוקה, זיתא
מי שחשב שזיתא זה רק זיתים מוזמן לחשוב שוב, ויכול לעשות את זה תוך שהוא זולל שקשוקה מבית המותג. אז כן, זיתא השיקו סדרה של תערובות לשקשוקה, שמגיעות בבקבוקים ומקצרות את הדרך אל השקשוקה הנכספת במשהו כמו 90 אחוז. ארבעה טעמים יש בסדרה: שקשוקה עם חצילים צלויים, שקשוקה עם קוביות ארטישוק, שקשוקה ירוקה עם תרד וזוקיני ושקשוקה קלאסית עם פלפלים צלויים.
אנחנו ניסינו שתיים - הרגילה והירוקה - לא לפני שווידאנו שאין ברכיבים שלהן מוצרים שאנחנו לא מכירים את שמותיהם (ואין!). הירוקה הייתה פשוט מצוינת, והרגישה כאילו מישהו לגמרי הכין אותה פה בשבילנו על המחבת לפי דרישה, הרגילה פחות הרשימה אותנו. והכי כיף? זה אשכרה רק לחמם ולהוסיף ביצים.
שורה תחתונה: שקשוקה ירוקה מצוינת, כמו שמכינים בבית. 5 כוכבים.
מחיר מומלץ: 12.90 שקל לבקבוק שמספיק ל-2-3 מנות.
ריבת חלב HAVANNA
בשורה מדהימה לחברי הקהילה הארגנטינאית בישראל, שעד היום היו צריכים לרכוש את "ריבת החלב הטובה בעולם" במחירים מופקעים במעדניות בוטיק: עכשיו, עם תחילת הייבוא של ריבת החלב של הוואנה לישראל בצורה מוסדרת, המחיר הפך לסביר, וכולם יכולים ליהנות מהתענוג במחיר הגיוני. מה שבכל זאת תפס את עינינו הוא שלמרות שההבטחה היא שמדובר בריבת החלב הארגנטינאית המקורית, הצנצנת שהגיעה לידינו יוצרה בכלל בספרד. מוזר קצת, לא?
על כל פנים, הטעם הוכיח שאכן מדובר באותה ריבת חלב איקונית, שהמון אנשים מוכנים לתת לא מעט בשביל לטבול בה אצבע, לעצום עיניים ולחייך לעצמם חיוך מטופש ומלא נוסטלגיה.
שורה תחתונה: אחת מריבות החלב הטובות שיש. 5 כוכבים.
מחיר מומלץ: 19.90 שקל לצנצנת.
קפה שחור אתיופי ותימני, עלית
כשחושבים על זה, קצת מוזר שהיינו צריכים לחכות כל כך הרבה עד שהחבר'ה בעלית יחליטו לחדש עם קפה שחור בטעמים שמתכתבים ישירות עם שתי מדינות שקפה הוא חלק גדול מהתרבות שלהן. על אתיופיה אין יותר מדי מה להרחיב, כמו המון דברים אחרים, גם הקפה התחיל שם – ולראיה טקס הבונה המסורתי שנשמר עד היום אצל אנשי הקהילה בארץ ובעולם. אז אומנם הבונה באותו טקס הוא קפה חזק במיוחד, והגרסה של עלית מעודנת יותר, אבל זה מה שהופך אותה למתאימה כל כך לחך הישראלי. מדובר בגרסה "נעימה" יותר של הקפה הטורקי הרגיל – כזו שאומנם לא נותנת קיק של בוקר, אבל מתאימה יופי בקפה של אחה"צ.
ומאתיופיה נעבור לתימן, ולכוס קפה שחור מתובלת היטב. כל מי שישב בבית תימני בעברו מכיר את הקפה הבהיר המהול היטב במים שמלווה בניחוח תבלינים אגרסיבי (בקטע טוב) - חוויה שבה האף הוא הראשון לשחק תפקיד ראשי. בדיוק כמו החוואייג' למרק, גם לקפה התימנים רוקחים להם שלל תבלינים (מוסקט, ציפורן, ג'ינג'ר, הל וקינמון) לתערובת ריחנית ומעוררת, וגם כאן עלית שיחקו אותה עם קפה שמעבר להיותו טעים מאוד - הוא גם משרה אווירה קצת אחרת, שפותחת את האף והחושים.
שורה תחתונה: שני מוצרים טובים וראויים. 4 כוכבים.
מחיר: 7.50-11 שקלים.
שלגוני יופלה Freezy, גלידות פלדמן ותנובה
השלגונים החדשים של תנובה ופלדמן כוללים 70 אחוז פרי ואינם מגיעים ל-100 קלוריות (בקושי 70!), שאלה שתי תכונות שאנחנו מעריצים בשלגון. חוץ מזה הם אינם כוללים יוגורט (בניגוד לקודמים בסדרה), כלומר הם פרווה, ומגיעים בשלושה טעמים: תות, מנגו ואננס-קוקוס. אנחנו אהבנו במיוחד את האננס-קוקוס, אבל גם המנגו עזר לנו בכמה לילות קשים, ועשה את זה על הצד הטוב ביותר.
שורה תחתונה: סדרה מצוינת. 5 כוכבים.
מחיר מומלץ: 18.90-23.90 שקל למארז.
חטיפים של Touched by Nature
החטיפים הטבעוניים החדשים של Touched by Nature מגיעים בטעמים מוכרים כמו שקדים מצופים שוקולד מריר וקקאו, וגם יציאות מקוריות יותר כמו כדורי פירות יבשים בטעם בראוניז, אגוזי לוז מצופים שוקולד מריר וקינמון וכדורי פירות יבשים על בסיס תמרים, חמוציות, קשיו ואסאי. אנחנו התלהבנו במיוחד מכדורי הפירות היבשים שהיו מקוריים וטעימים (בייחוד בשילוב האסאי החמצמץ ובעל הצבע היפה). אומנם המוצר מסומן במדבקה אדומה בגין נוכחות של סוכר בכמות גדולה, אבל מבחינתנו הוא סיפק את הסחורה הן ברמת המתיקות, שהרגישה סבירה לגמרי, והן מבחינת יכולתו להרגיע רעב פתאומי.
שורה תחתונה: חטיף מצוין, אבל כמו אחרים מסוגו – יקר למדי. 4 כוכבים.
מחיר: 18.90 שקלים לשקית. להשיג ברשתות השיווק והטבע.
חטיפי קינואה-שוקולד, Undercover
עוד מאותה משפחה – חטיפי קינואה קלויה בציפוי שוקולד (ללא גלוטן), שמגיעים בחמישה טעמים: קינואה עם שוקולד מריר (70 אחוז) ומלח ים, קינואה עם שוקולד מריר ורימונים, קינואה עם שוקולד מריר ואוכמניות, קינואה עם שוקולד חלב ודומדמניות וקינואה עם שוקולד חלב. החדשות הטובות הן שמדובר באמת בנשנוש בריא וכיפי, שלמעט עניין הקלוריות אין רגשות אשמה בצידו; החדשות הפחות טובות: אם אתם חושבים שהחטיף הפריך והנחמד הזה יענה לכם על הצורך במשהו מתוק ומושחת, אתם כנראה טועים.
שורה תחתונה: נשנוש כיפי לחובבי החטיפים הבריאים. 3.5 כוכבים.
מחיר מומלץ: 14.90 שקל לאריזת 57 גרם. להשיג ברשת שופרסל, במעדניות ובחנויות מתמחות ברחבי הארץ.
קורנפלקס תות, תלמה
כמעט כל הילדים שניסו את הקורנפלקס החדש של תלמה – בטעם תות! – עפו עליו, וכשטעמנו הבנו למה. מדובר באיזשהו שילוב משונה אבל כיפי מאוד בין קורנפלקס צהוב לבין במבה אדומה, ואין מה להגיד, זה בהחלט נשנוש כיפי, גם עם חלב וגם בלי. האם אלה הערכים התזונתיים שאנחנו רוצים שהילדים שלנו יתחילו איתם את היום? לא בטוח, אבל בתור נשנוש מזדמן זה בהחלט אחלה.
שורה תחתונה: משונה וכיפי לאללה. 3.5 כוכבים.
מחיר: 10-21 שקלים.
חלווה אסלן
החלווה של אסלן, שנחשפנו אליה לחלוטין במקרה, לימדה אותנו שכמה מהתכונות שאנחנו נוטים לייחס לחלווה הן בכלל לא הכרח המציאות. למשל זה שאם אוכלים ממנה יותר מקצת הגוף מתרעם ומשגר צרבת או בחילה בשביל להתריע, ושאחרי שנוגעים בה חייבים לשטוף ידיים או שכל הבית יתמלא בכתמים שמנוניים. אז לא, שני הדברים האלה לא נכונים במקרה של החלווה של אסלן – אפשר לאכול ממנה כמות יפה ושום דבר שדומה לבחילה לא מתעורר (אנחנו עצרנו אחרי חצי חבילה, אבל בטוחים שיכולנו גם לסיים את המלאכה), והיא לא משאירה על האצבעות שומן אגרסיבי. באופן כללי, החלווה של אסלן הרבה יותר יבשה ופריכה מאלה שהכרנו, הרבה יותר עדינה וממש מספקת חוויית חלבה אחרת. כרגע היא נמכרת בארבעה טעמים: קרמל מלוח, קוקוס ותפוז, קפה ושקדים ווניל קלאסי – אנחנו חיבבנו מאוד את השקדים-קפה, אבל הכי מעדיפים ליהנות ממנה בטעם הווניל המקורי. טעם הקוקוס והתפוז פחות הסתדר לנו עם חוויית החלווה, ואת הקרמל המלוח לא טעמנו, אבל יש לנו הרגשה שהיה מתפתח שם סיפור אהבה.
התעמקות במותג לימדה אותנו שמדובר בחלווה בסגנון טורקי, שהוא שונה מאוד מהחלווה הערבית המוכרת, ומכאן ההבדלים שצוינו בהתחלה. חלווה אסלן מיוצרת מטחינה של הר ברכה (כ-60 אחוז), ללא גלוקוז, ללא שומנים מוקשים וללא תוספים מלאכותיים, וגם היא, כמו עוד מוצרים שהיום אנחנו נהנים מהם כאילו התקיימו מאז ומעולם – החלה כיוזמה פרטית ביתית בימי הקורונה.
שורה תחתונה: אם אתם מעריכים חלווה טובה, אתם הולכים לעוף על זה. 4.5 כוכבים.
מחיר: 42 שקלים ל-200 גרם (יקר, אבל שווה כל שקל). להשיג במגוון חנויות ברחבי הארץ, וברכישה ישירה דרך חשבון אינסטגרם @aslan_halva - במשלוח עד הבית או בקבוצות רכישה.