מקום 10: עוגת דבש ופלחי תפוחים מקורמלים של קפה רוטשילד
תכלס, מדובר בשילוב מושלם. אחרי שמיצינו את התפוח בדבש בגרסה הבנאלית נהנינו מאוד מהעוגה העסיסית הזו, שהייתה דחוסה ומלאה בטעם טוב של דבש עם נגיעות של תפוחים, ועוד כמה פלחים מקורמלים מלמעלה שהוסיפו קצת קראנץ'.
39 שקל בסניפי קפה רוטשילד ברחבי הארץ.
מקום 9: עוגת דבש ואגוזי לוז של נומילי פטיסרי
אנחנו מודים, יש לנו חולשה לאגוזים. בעוגה הבחושה של נומילי פטיסרי קפה טעמנו שילוב נהדר של דבש ומחית אגוזי לוז, במרקם רך וטוב שעשה לנו את זה לגמרי.
42 שקל לתבנית מלבנית. להשיג בסניפי נומילי פטיסרי בסוקולוב 3 פינת ויצמן בכפר סבא וברחוב הבנים 14 בהוד השרון.
מקום 8: עוגת דבש קרם לימון ותפוחים של קונדיטוריית שני
בתוך העוגה הזו חיכתה לנו הפתעה נעימה: חתיכות עסיסיות ושוות של תפוחים וקרם לימון שהחליקו לנו בגרון בכיף עם עוגת הדבש הבחושה. גם המחיר עשה לנו שמח, 44 שקל לעוגה עגולה ומפנקת.
להשיג בסניפי קונדיטוריית שני ברחבי הארץ.
מקום 7: עוגת דבש עם תמרים ושקדים של קונדיטוריית שמו
שילוב מאוד מוצלח של תמרים ודבש בעוגה בחושה לחה ורכה, שהיינו שמחים להתפנק איתה בכל יום מימות השנה.
45 שקל לתבנית מלבנית. להשיג ברשת קונדיטוריית שמו.
מקום 6: עוגת דבש וג'ינג'ר של גל בייקרי
בעוגה הזו חיכה לנו שילוב מעניין של ג'ינג'ר חרפרף ודבש דבשי. הפרוסה שטעמנו הייתה עסיסית ורכה, ושימח אותנו מאוד לדמיין את עצמנו זוללים אותה ליד הקפה של בוקר החג.
37 שקל לתבנית מלבנית. להשיג בגל בייקרי, שדרות הנשיא 131, חיפה.
מקום 5: עוגת דבש ריקוטה של טאטי לחם
בעיקרון אנחנו מעדיפים את עוגות הדבש שלנו ללא תוספות, אבל במקרה של עוגת הדבש והריקוטה של ערן שוורצבורד ויוני פנחסוב לטאטי לחם - זה עבד לנו לגמרי. הריקוטה מאזנת את המתיקות של הדבש, והביס שנתנו בעוגה היה נהדר והסתדר פיקס עם הקפה שליווה אותו.
48 שקל לעוגה מלבנית ו-58 שקל לעוגה עגולה. להשיג בקפה ביסטרו טאטי, דרך השלום 53, גבעתיים, ובטאטי לופט, אברהם גירון 3, יהוד.
מקום 4: עוגת דבש בחושה קלאסית של לחם ארז
עוגה מלבנית אוורירית שאיך שפתחנו את הצלופן שעטף אותה עלה ריח טוב ונקי של דבש. קצת דביקה, כמצופה, אבל נהנינו ללקק את האצבעות.
39 שקל לעוגה מלבנית. להשיג בסניפי לחם ארז ברחבי הארץ.
מקום 3: פיננסייר שוקולד ודבש של ביסקוטי
פה קנו אותנו, אבל ממש. טרפאלס שוקולד שמשובץ בתוך עוגה דבשית טעימה - מה צריך יותר? העוגה אמנם נמוכה, אבל מכיוון שהיא דחוסה ומרוכזת, פרוסה דקה אחת ממנה לגמרי מספיקה. האמת, עדיף לאכול אותה בפרוסות קטנות כי היא גם עולה לא מעט.
59 שקל לתבנית אינגליש קייק. להשיג בחנויות ביסקוטי, הירקון 67 א.ת בני ברק, העצמאות 104 נווה עוז, פתח תקווה, או בהזמנה טלפונית: 03-5704015/8.
מקום 2: עוגת דבש מתובלת של מאפיית לחמים
עוגה גבוהה, מתובלת ורכה כמו שאנחנו אוהבים, ואפילו במחיר שעושה לנו חג שמח באמת.
39 שקל. להשיג במאפיית לחמים, החשמונאים 103, שוק האיכרים המקורה, האנגר 12 נמל תל אביב, הכרמל 11, שוק הכרמל, שרונה מרקט, אבן גבירול 125, תל אביב, ובאתר האינטרנט.
מקום ראשון: עוגת דבש קלאסית של ארקפה
זאת העוגה שאנחנו רוצים ליד הקפה שלנו כל בוקר, מכאן ועד הודעה חדשה. עסיסית וטעימה, עם טעם עדין וטוב של דבש, ובעיקר לא מתחכמת.
45 שקל. להשיג ברשת ארקפה.
והנה עוד כמה קינוחים שאהבנו במיוחד:
עוגת מרנג, בננה ותמרים בברנדי של רשת רולדין
אם בעוגה הזו לא היו כל כך הרבה תוספות, היא הייתה העוגה המנצחת שלנו, עם טעמים טובים של דבש ובננות וקראנץ' כיפי של מרנג שמתפצח בכל ביס. יאמי.
42 שקל בסניפי רשת רולדין.
עוגת שכבות מסקרפונה ותפוחים של בוטיק סנטרל
עוגה שהצליחה לרגש חלק ניכר מהטועמים שלנו. טעימה ועמוסה בקרם, עם חתיכות מתוקות של תפוחים בדיוק איפה שהייתם רוצים אותן.
59 שקל לפס. להשיג ברשת בוטיק סנטרל.
עוגת 12 שכבות דבש וקוקוס של השף שחף שבתאי והקונדיטורית סאני דרעי לבית ניטן תאי
כן, באמת יש בה 12 שכבות. ספרנו. הדעות היו חלוקות לגבי הטעמים המורכבים של אניס, ציפורן, הל וקוקוס, אבל אין ספק שזו עוגה שנחקקה בזיכרון. המרקם כיפי ומזכיר קצת עוגייה רכה, והמראה של השכבות מאוד מרשים.
44 שקל. ניתן להשיג ב-Backdoor, רחוב הארבעה 21, תל אביב. טלפון להזמנות 03-5600555
ריז'יק - שכבות של טורט דובשניות, קצפת ושמנת חמוצה של בייקרי
וואו, איך שהתאהבנו בעוגה הזאת. עשירה בקצפת, מאוזנת בזכות השמנת החמוצה, ולכן גם לא מתוקה מדי. אם לא היו פה אנשים היינו עפים עליה לבד בלי להשאיר פירור.
72 שקל. להשיג מ-29.9 בסניפי בייקרי בתל אביב.
טארט תפוחים, טופי ושקדים של מאפיות ג'ייקובס
על העוגה הזאת נמשיך לחשוב עוד הרבה אחרי החג, וזה כי היא באמת חלומית. כל ביס ממנה היה עשיר בטעמים מתוקים וטובים, וכל מה שרצינו היה להוסיף לידה כדור גלידה וניל ולהתענג. גם בלי הגלידה היא הייתה מצוינת.
79 שקל. להשיג במאפיות ג'ייקובס - איתן 1, קריית אונו, החרושת 19, רמת השרון.
מוס מלבי עם שוקולד לבן ומרמלדת רימונים של פיס אוף קייק
הביס הראשון החזיר אותנו לשנות ה-80, אבל בשני כבר היינו בחזרה במשרד הממוזג שלנו והיה לנו טעים. מוס קרמי ומתוק שמאזנת אותו מרמלדת הרימונים המעט חמצמצה. מעבר לטעמים הטובים, העוגה הזאת גם סופר חגיגית ויפה.
69 שקל. להשיג בסניפי רשת הקונדיטוריות פיס אוף קייק ביפו, תל אביב וראשון לציון.
והטבעונית: עוגת סילאן בחושה קלאסית של Seeds
גם אלו מאיתנו שלא בוחרים באופציה הטבעונית בדרך כלל נהנו מהעוגה הזו. הביס שטעמנו היה רך ועסיסי, עם טעמים מתוקים אבל לא יותר מדי.
45 שקל. להשיג ב-סידס פטיסרי טבעוני, קינג ג'ורג' 97, תל אביב.