סורבה תות ומנגו של ג'ויה, נסטלה
אם ישאלו אותנו מה אנחנו מעדיפים – גלידת וניל עוגיות או סורבה תות – ברור שנלך על הווניל עוגיות. יותר מזה, מי שיגיד שהוא מעדיף את התות יקבל אצלנו אוטומטית את התגית "שקרן". אבל מה לעשות שלפעמים צריך משהו יותר קל ופירותי, ובעיקר פחות חלבי – ואז הסורבה נכנס לתמונה. אז אנחנו אומרים, אם כבר נידונתם לסורבה, לכו על אחד טוב. ואלה החדשים של גלידת ג'ויה, בטעמים תות ומנגו, הם בהחלט טובים מאוד. אפילו, יסלח לנו השם, מעולים.
שני הסורבטים החדשים רכים ונימוחים, ממש מתמוססים בפה, וזה של המנגו כל כך מזכיר מנגו בטעם שזה פשוט מהמם. אנחנו ממש אהבנו (לא כמו הווניל עוגיות, אבל אהבנו).
שורה תחתונה: מצוין. 4.5 כוכבים.
מחיר מומלץ: 24-26 שקלים לחבילה; מחיר מבצע של 19.90 שקלים עד 8 בספטמבר.
ורד הדולומיטים, לואקר
לכבוד החגים השיקה חברת לואקר בישראל מארז פרלינים חדש בשם המפוצץ "ורד הדולומיטים" (Rose Of The Dolomites). מדובר בקופסה עם 14 חטיפי שוקולד חלב במילוי ופל ואגוזים בצורת פרח, ש"פרלינים" היא לא המילה הראשונה שהיינו בוחרים כדי לתאר אותם. זה טעים מאוד, אין ספק; האיכות של הרכיבים מורגשת בטעמו של השוקולד ובפריכות הוופל, וקשה שלא לאכול ארבעה כאלה בזה אחר זה. אלא שהשוקולדים עטופים כל אחד בנפרד בתוך המארז, ולמרות שבחברה מתעקשים לכנות את האריזה שלהם "מהודרת ויוקרתית ומתאימה כשי לכבוד החג", הרי שלטעמנו מדובר בעיצוב יומיומי לחלוטין. זאת ועוד: לא משנה כמה הוא טעים, שוקולד באריזה אישית בישראל לא עובד בחודשים שאינם דצמבר או ינואר.
שורה תחתונה: מוצר איכותי וטעים, תענוג לאוהבי השוקולד ולאוהדי לואקר. שי לחגים? לא בטוח. 4 כוכבים.
מחיר מומלץ: 23 שקלים ל-175 גרם.
גוואקמולה אחלה, שטראוס
בדרך כלל אנחנו חשדנים לגבי ממרחי אבוקדו, בטח כאלה שקונים בסופר. בתור התחלה, הם תמיד דלילים מדי, ומעלים את התהייה מהו הדבר שהכניסו בהם שגרם להם להיות כל כך דלילים ועצובים. חוץ מזה, הם תמיד מסתירים את הטעם של האבוקדו כל כך טוב, שאתה לא בטוח אם היית מזהה אותו במוצר אלמלא הצבע הירוק.
אז אנחנו שמחים לבשר שכל התחלואים האלה אינם מנת חלקו של ממרח הגוואקמולה החדש של שטראוס. הוא סמיך (אף שטיפטיפה נוטה לריריות, בסגנון עדות הבמיה), הוא טעים, ומרגישים בו את האבוקדו. הנתונים מספרים שהממרח מכיל 98 אחוז אבוקדו (וגרסת הטעם הפיקנטי – 92 אחוז). כנראה שזה קשור. אומרים שהוא מיוצר במיוחד במקסיקו – אולי יודעים שם משהו שכאן עדיין לא.
שורה תחתונה: טוב מאוד. 4.5 כוכבים.
מחיר מומלץ: 14-16 שקלים ל-200 גרם.
גבינות שמנת New York, גד
כשאומרים לנו "גבינת שמנת" אנחנו ישר חושבים על נפוליאון של תנובה. אם חשבון הבנק שלנו במצב טוב אנחנו לפעמים מרשים לעצמנו לפנטז גם על פילדלפיה החו"לית המעולה, אבל זהו. אלה גבינות השמנת שאנחנו מכירים. אז במחלבות גד החליטו שזה לא תקין, והוציאו סדרת גבינות 30 אחוז משלהם, תחת המותג "שמנת ניו יורק": בטעם טבעי, בטעם ירקות ועם זיתים. שלוש הגבינות נעמו וטעמו לנו מאוד על הטוסט (לחם קל, ברור שלחם קל), ולשלושתן חזרנו שוב. המרקם המאוד סמיך, כמעט צמיגי, לא אפשר לנו לשכוח את אחוזי השומן – אבל אותנו זה לא הטריד. הרי קיזזנו את כל הקלוריות עם הלחם.
שורה תחתונה: לא קטלני כמו הפילדלפיה, אבל בהחלט טעים. 3.5 כוכבים.
מחיר מומלץ: 13.72 שקלים.
ניוקי מוכן, שטראוס
כמה שאנחנו אוהבים ניוקי, ואנחנו אוהבים, ככה אנחנו לא מתלהבים מניוקי שקונים מוכן. הם תמיד קשים מדי, מתנגדים מדי, וחסרים את הנימוחות המענגת של הדבר האמיתי. לאחרונה החליטו גם בשטראוס לנסות את הבלתי אפשרי, ושיגרו לשוק, כחלק מסדרת הפסטה הטרייה שלהם, ניוקי תפוחי אדמה מוכן, שמצריך בישול של דקה אחת בלבד.
דבר ראשון יש לומר: הניוקי של שטראוס אינו חסר נימוחות. אפילו להפך: הוא רך עד כדי התקווצ'צ'ות, שזה יותר ממה שניוקי אמור להיות, אבל הבעיה העיקרית שלו היא בטעם – טעם עז מדי, ולא של תפוחי אדמה של משהו שיותר מזכיר אבקת מרק. נגיד את זה ככה – אין הרבה סיכוי שמישהו ישגה לחשוב שמדובר שניוקי ביתי. מה שכן, אנחנו רוצים לציין לשבח את המתכון לרוטב שמופיע על האריזה, שהנפיק לנו רוטב עגבניות צלויות מצוין. נשמח לשדך בהזדמנות אותו לפסטה אחרת.
שורה תחתונה: רכרוכי מדי ולא מספיק טעים. 2.5 כוכבים.
מחיר מומלץ: 19-23שקלים לאריזת 400 גרם.