אי אז לפני 11 שנה, כשאסם הפתיעה עם במבה במילוי קרם נוגט, עדיין לא היינו מכורים לקרמל מלוח, השילוב של בייגלה ושוקולד עוד נשמע לרבים כמו סטייה והדבר הכי קרוב לטרנד המתוק-מלוח היה השילוב הצבאי של במבה וקולה. מאז זרם בחיינו הרבה גנאש (עם נגיעות קלות של מלח!), והיום מדובר בשילוב מוכר, לפעמים מאוס, לכל הפחות סטנדרטי. נסו למצוא מקום אחד שמוכר גלידת קרמל - ככה, רק קרמל - ותבינו עד כמה.
אז הבמבה במילוי קרם נוגט עדיין איתנו, ואנחנו מכירים אנשים שעדיין סבורים שהיא המוצר המוצלח ביותר שיצא ממפעלי אסם. אבל מאז עברו 11 שנה, האירוויזיון חזר להתארח בישראל ולרגל המאורע החליטו בחברה שהגיעה העת לקחת אותה עוד צעד קדימה - וכך זכינו בבמבה קשיות נוגט החדשה (אוקיי, להגיד "צעד קדימה" על מוצר שמנסה לחקות את טים טאם זה אולי קצת משונה, אבל להפוך את הבמבה לקש? תודו שזו מחשבה מהפכנית).
הבמבה החדשה מגיעה בשני גדלים - 60 גרם ו-100 גרם - ואנחנו כמובן הצטיידנו בגדול מביניהם, כי אפשר. המחשבה הראשונה כשפתחנו את השקית הייתה "אוקיי, יש כאן בלגן"; הבמבים היו, אם לנסח בעדינות, לא אחידים בגודלם, שבורים כל אחד בדרכו ומלאים בפירורים. הכי לא שיק של טים טאם. התבאסנו. כשניסינו לטבול קצה אחד שלהם בשוקו ולשתות אותו דרכם, הבנו שבמבה כנראה נולדה להיות במבה, ולא קש. איך ננסח את זה? מרגישים שהמפגש הזה ווזנ'ט מנט טו בי. קמצוץ מהשוקו הצליח אומנם לעבור בצינורית המאולתרת, אבל התחושה הייתה שיד המקרה התגייסה פה לעזרה. עם הבמבים השבורים זה היה אפילו קשה יותר, כי בגלל קוצרם הפרצוף ממש נצמד לכוס.
אז מה, האם מדובר בכישלון?
בשורה התחתונה, אנחנו קצת מתבאסים על אסם שהלכו על קונספט שלא באמת יש לו כיסוי - עם צינוריות שבורות בגדלים משתנים שהנוזל עובר דרכן רק בקושי - מצד שני, מעולם לא חשבנו לטבול את הבמבה נוגט שלנו בשוקו, או לצורך העניין בקפה, ועכשיו, כשאנחנו מבינים שזו אופציה, אנחנו לא בטוחים שנוכל לחזור אחורה.
אז כן, מדובר במוצר שהוא רק קצת מעל בינוני, אבל כזה שבלי לשים לב אתם עלולים למצוא את עצמכם מכורים אליו. ראו הוזהרתם.
במבה קשיות. מחיר מומלץ: 4-4.5 שקלים.