מאפינס דגנים של פילסברי
קודם כל אני חייבת לומר את האמת - כל דבר שנודף ממנו ריח בריאות גורם לי באופן אוטומטי לרצות לאכול איזו חפיסת שוקולד, ובכל זאת, מישהו הרי צריך לנסות את המוצרים החדשים. נרתמתי למשימה ודי התרשמתי; מתברר שבשביל להכין עוגה חביבה לאירוח, לא צריך טריליון רכיבים, ערבוב החומרים לוקח באמת שלוש דקות ולא מצריך מיומנות מיוחדות: מעבירים את התערובת המוכנה לקערה, מוסיפים לה 3/4 כוס שמן ושלוש ביצים, מערבבים (שלוש דקות כאמור) והופ לתנור - מושלם עבור עילגות מטבח שכמוני.
חוץ מזה היה נחמד שעל האריזה מצוינות ארבע אופציות נוספות של תבניות (מלבד תבנית השקעים המיועדת למאפינס שלא לכולם יש בבית). האפייה נמשכה כ-25 דקות והתוצאה היא מאפה ריחני בצבע של עוגת דבש. הטעם, כך אמרו הקולגות במשרד, חביב, ובתור מישהי שלא מסתדרת עם גרגרים וזירעונים, אפילו לי היה נחמד לפתוח איתה את הבוקר.
באשר לבריאות: על האריזה (שהפגינה עד עתה אמינות ללא רבב) מצוין כי העוגה עשירה בסיבים תזונתיים, מכילה סוכר חום בלבד ואין בה לא צבעי מאכל ולא שומן טרנס. בקיצור, עוגה מהירה וחביבה. מתאימה לגמרי לרגע האחרון שבאים חברים ואין מה להציע לנשנש.
מחיר: 12.99-14.99 לחבילה של 450 גרם המנפיקה 12 מאפינס.
מיץ לימון קפוא של ביכורי השדה
אני לא חובבת גדולה של קפואים למיניהם. השימוש בשום כתוש או תבלינים ירוקים מוקפאים משול עבורי לאכילת קרטון, ומיצי הלימון המגיעים בבקבוקונים דמויי לימון או ליים הותירו אותי עם סלידה עזה מכל דבר שמתחזה להיות מיץ לימון. לכן, הייתי ספקנית, שלא לומר שללתי מראש, את קוביות מיץ הלימון של חברת ביכורי השדה. הייתי משוכנעת שגם הן יזכיר לי יותר נוזל לניקוי כלים מאשר מיץ טרי. אבל למרבה השמחה התבדיתי. הן פשוט עובדות. אין להן טעם לוואי, הן די נוחות לשימוש, נוחות לאחסון וטעמן כטעמו של מיץ הלימון הטרי.
ניסיתי אותן במגוון שימושים; בחנתי איך הן מתפקדות בתוך התה שלי, וגיליתי תה עם לימון כהלכתו. בסלט, הן היו קצת פחות מרשימות, סלט לשניים הצריך שימוש ב-5 קוביות (כל 4 קוביות אמורות לספק מיץ מלימון אחד) כשבדרך כלל חצי לימון טרי עושה את העבודה. גם עם הכמות הזו של קוביות, החמצמצות הייתה פחות מרעננת משל לימון טרי. אם כי שוב, היה להן טעם טוב, ונטול כל ניחוחות או טעמי לוואי.
בבישול, של ארטישוקים למשל, שעבורם אני בדרך כלל מוצאת את עצמי סוחטת 4 או 5 לימונים, הקוביות פשוט חסכו לי זמן וזכו להכרת תודה משרירי הזרוע שלי. הבעיה היחידה של המוצר היא שאריזת הניילון שלו נוטה להידבק לקובייה הקפואה ויש להיזהר שלא מתפלקת לכם חתיכת ניילון עם הלימון.
כמובן שהמיץ הקפוא אינו תחליף גורף ללימון טרי, הנסחט מפרי עסיסי, נוזל על האצבעות וצורב אותן בחמיצותו, אבל בתקופת הקיץ, למשל, כשמחירם של קילו לימונים יכול בקלות להגיע ל-30 שקל ויותר (היזכרו בשנה שעברה) והפרי הניתן בתמורה הוא יבש כמו בתולת ברזל, מיץ הלימון הקפוא של ביכורי השדה הוא תחליף ראוי ולעיתים גם טוב יותר מהדבר האמיתי. ותחשבו רק איזה תענוג זה "לסחוט" ממנו בקיץ לימונדה טרייה.
מחיר: 9.90 שקל למגשית של קוביות המכילה 20 קוביות (70 גרם).
פיטנט יוגורט של נסטלה
לא ברור מה מעצבן יותר – זה שאין מספיק פתיתים מצופים ביוגורט בדגני הבוקר החדשים של פיטנס, או פרצופה המחייך של ענת הראל שניבט מהקופסה וטוען ש"זה מרגיש נפלא לשמור על הגזרה". ובכן, זה לא מרגיש נפלא. הרבה יותר נפלא לשכב על התחת מול הטלוויזיה ולטחון נשנושים כאילו אין מחר. ואפרופו נשנושים, הפיטנס החדש, למרות שכאמור אין בו מספיק יחידות שמצופות יוגורט ביחס לשאר היחידות הבלתי מצופות – בהחלט ראוי להיקרא נשנוש. נתחיל מזה שיש בו משהו ממכר, תכונה שרלוונטית לרוב הנשנושים באשר הם – רוב האנשים שטמנו את ידיהם באריזה לא הצליחו להחליט אם מדובר בקורנפלקס מאוד טעים או מאוד סתמי, מה שלא מנע מהם לחזור לעוד.
על כל עשרה פתיתי פיטנס רגיל, שעשוי מדגנים מלאים, יש אחד מצופה יוגורט יותר מתקתק מחמצמץ, והוא בהחלט העשיר לנו את החלב. המנה עצמה אינה מתוקה מדי בשום צורה, למעשה, כשנטבלים בחלב, דגני היוגורט נהנים מרמת מתיקות מושלמת, קרי - לא מתוקים מדי ולא מייבשים. אחחח, כמה חלב רק שה"יוגורט" האמור עשוי מהרכיב הקסום אבקת חלב.
מחיר: 26.5 שקל ל-350 גרם.