אם יש דבר שלא ציפינו לו בעולם הזה, זה שרוטב ישבור לנו את הלב. ישבור. חזק. לרסיסים. וזה בדיוק מה שעשו הרטבים המוכרים של בורגראנץ', שמוצעים עכשיו למכירה בבקבוקים.
הילדות שלנו שזורה בהם - ברוטב הברביקיו הכתמתם ובאלף האיים המלאכותי להחריד אך טעים להפליא של בורגראנץ'. על הצ'יפס המסולסל והשמנוני, שהוא עדיין החביב עלינו מבין אלה של רשתות המזון המהיר, על טבעות הבצל ואפילו על מנות שהכנו בבית. כן כן, לפני הרבה שנים היה אפשר לקנות את שני בקבוקי הפלא האלה בסניפים, ולהפוך כל מנה - מפסטה ועד סלט ירקות - לארוחת בורגראנץ' טעימה במחי שליכטה אחת. מאז אותם ימים עברו בערך שני עשורים, והנה הרשת מנסה לתת בוסט של נוסטלגיה ומשיקה אותם שוב.
על שני הבקבוקים מופיע בגדול הכיתוב "המתכון הסודי של בורגראנץ' כבר יותר מ-40 שנה", ואם זאת אמת אז אנחנו אדנית עם כריזנטמות. רוטב הברביקיו הוא במפורש ובאופן מובהק לא אותו אחד של לפני עשרים שנה. את רוטב הברביקיו ההוא אהבנו אהבת נפש. ראינו בו אביר שיכול להושיע כל מנה משעמום או טעמי לוואי, פנטזנו על שניצלים מהמקפיא רק כדי ללוות אותם ברוטב הזה. אז עכשיו אל תגידו לנו שזה אותו הרוטב, כי זה פשוט לא. גם שיחה עם מכורים נוספים העלתה את אותה טענה: יגידו מה שיגידו, הרוטב של היום הוא לא הרוטב של אז.
הברביקיו שבבקבוק הוא על גבול הבלתי אכיל. הוא מריח (וטועם) כמו חומצה, וכשציוותנו אותו לשניצל מהמקפיא השניצל כמעט קפץ מהצלחת בצווחות. יודעים מה מזכיר לנו הטעם הזה? סוכריית ג'לי בין שפעם טעמנו בטעם מלפפון חמוץ. ואם זה לא מספיק, דאגו בבורגראנץ' שמה שלא תעשו - תישפך לכם לצלחת כמות לא פרופורציונלית של רוטב. ככה זה כשהרוטב דליל והפתח של הפקק גדול, זה לא אמור להפתיע אף אחד.
רוטב אלף האיים החדש הצליח להרגיע אותנו מעט, בזכות טעם שדומה יחסית למקור, אבל את שברון הלב של הברביקיו לא נשכח עוד הרבה שנים. למעשה, ספק אם נצליח להיקשר לרוטב כלשהו בזמן הקרוב. אנחנו מרגישים שאנחנו פשוט חייבים עכשיו להיות קצת לבד.
רוטב ברביקיו ורוטב אלף האיים, חברת מיטב, 14.9 שקלים לבקבוק או 24.9 לשניהם (מחיר השקה). להשיג השבוע במשלוחים בלבד, לאחר מכן גם בסניפי הרשת.