לצד ההתלהבות מהישגי הספורטאיות והספורטאים והסיפורים המרגשים שמגיעים מפריז (ומחוצה לה) בימי האולימפיאדה, יש נושא שמעסיק, בצדק, את כל העולם: תזונת הספורטאים. הפעם אנחנו דווקא לא מתכוונים לחלבונים, לארוחות עתירות קלוריות וכולי, אלא למאכל שמקבל תשומת לב אדירה בימים אלה: מאפין שוקולד.
הטירוף סביב המאפין נעוץ בסרטונים של הנריק כריסטיאנסן, שחיין נורווגי, שסדרת סרטונים משעשעים שלו זולל את המאפינס שמוגשים בקפיטריה של הספורטאים בכפר האולימפי ומתלהב מהמאפין צברו עשרות מיליוני צפיות (והזניקו את מספר העוקבים של הספורטאי).
@henrikchristians1 I don’t think you guys realize how good this stuff is #fyp #zipline #olympics #paris2024 #olympictiktok #olympicvillage #muffins @Mr.Nicho ♬ original sound - I think you should leave shop
@henrikchristians1 We have chocolate muffin before GTA 6 #fyp #olympics #paris2024 #olympictiktok #olympicvillage #muffins #gta #gta6 ♬ GTA San Andreas Theme (Remake) - Ben Morfitt (SquidPhysics)
@arielnassee6 מעריצה את מי שלא הולך לעלות פה במשקל‼️#paris2024olympics #olympics #paris2024 #foryoupage #foryou #muffinman ♬ original sound - Ariel Nassee
מאז כריסטיאנסן, חברי משלחות נוספים, כולל ישראל כמובן, ממהרים לדוכן המאפים בכפר האולימפי ונרגשים לטעום את המאפין המדובר. ואם לסמוך על הטועמת מטעמנו, השחיינית האולימפית אריאל נשיא: "מי שאומר שזה לא טעים - שקרן", כשאת ההנאה היא זוקפת בין היתר לליבת השוקולד העשירה שמתגלה אחרי כמה ביסים. היא גם העניקה לו ברוחב לב את הציון 10/10. מי אנחנו לערער? ואם הסתקרנתם, הרכבנו מתכון מתוך הגרסאות שצצו ברחבי הרשת:
מצרכים:
לבצק:
150 גרם קמח
50 גרם אבקת קקאו
כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
חצי כפית מלח
200 גרם סוכר חום
2 ביצים
120 מ"ל שמן
240 מ"ל ריוויון/חלב
כפית חומץ
כפית מחית/תמצית וניל
כוס (200 גרם) שוקולד צ'יפס/שוקולד קצוץ
למילוי:
כ-250 גרם שוקלד קצוץ
חצי כוס שמנת מתוקה
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערה את החומרים היבשים להכנת הבצק: קמח, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. בקערה נפרדת מערבבים ביצים, שמן, חלב, חומץ ווניל, מאחדים עם החומרים היבשים ומערבבים לקבלת בלילה חלקה. ממיסים את השוקולד ומוסיפים לבלילה.
3. מכינים את המילוי (גנאש): ממיסים 200 גרם שוקולד ושמנת לקבלת קרם סמיך ומניחים לו להצטנן.
4. יוצקים את הבלילה לתבניות מאפינס, כשממלאים כל שקע עד לשלושת רבעי גובה ומפזרים 50 גרם שוקולד בין כל המאפינס. אופים כ-8 דקות ומנמיכים את חום התנור ל-130 מעלות ואפים עוד כעשר דקות. מניחים למאפינס להצטנן כמה דקות.
5. מעבירים את הגנאש לשק זילוף, יוצרים חור קטן במרכז כל מאפין ומזלפים לתוכו את המילוי (כך שייצא גם החוצה).
בתיאבון!