אין אין אין חגיגה בלי עוגה. רגע, בואו לא נשכח גם ממתקים. מדי פעם צצות ברשת עוגות שמצליחות לשלב בתוכן ממתקים (לא אפויים, ואפילו בתוך אריזה) ולהטריף חצי עולם. בפעם הקודמת זו הייתה עוגת עולם הממתקים, שהורכבה מהמון סוכריות m&ms שישבו על עוגה בחושה פשוטה, ומסביבן גדר של כיף כף. 

עוגת פיניאטה (צילום: צילום מתוך הבלוג asubtlerevelry.com)
עוגת הפתעות. כמו פיניאטה, רק שהבחוץ גם אכיל|צילום: צילום מתוך הבלוג asubtlerevelry.com

הטרפת החדשה של הרשת היא עוגת הפיניאטה, או עוגת ההפתעות. פיניאטה, למי שלא מכיר, היא מסמר כל מסיבה במקסיקו כבר עשרות שנים. מיכל חלול העשוי מעיסת נייר (בדרך כלל בצורת חמור או חיה אחרת) שלתוכו מכניסים המון ממתקים והפתעות. חתן המסיבה מנסה להכות, בעודו מכוסה עיניים, במקל בפיניאטה התלויה על העץ, לשבור אותה ובכך לשחרר את כל הממתקים שטמונים בתוכה. 

בדומה לפיניאטה, גם העוגה הזאת חלולה ומכילה ממתקים, רק שאת שלב המכות במקל אנחנו חוסכים. נתקלנו בה לראשונה בבלוג A Subtle Revelry ומאז ראינו אותה משותפת עשרות פעמים ברשתות החברתיות. 

הרעיון מאחוריה פשוט להכעיס: שתי עוגות חלולות בצורת חצי עיגול, מודבקות וממולאות בממתקים. הרעיון כל כך פשוט שהבלוג אפילו לא מספק מתכונים לעוגות, אלא מציע להשתמש בתערובות עוגה קנויות ובציפוי מוכן וקנוי אף הוא. זאת ההצעה שלנו למתכון. אם נוח לכם להשתמש בתערובת עוגה קנויה - זה גם בסדר. קנו שתי חבילות ממנה.

עוגת הפתעות

המרכיבים:
לעוגה הבחושה:
3 כוסות קמח
1/2 1 כוסות סוכר
2 כפית אבקת אפייה
4 ביצים
כוס שמן
3 כוסות יוגורט
כפית תמצית או מחית וניל

לציפוי קרם חמאה:
140 גרם חמאה רכה (בטמפרטורת החדר)
280 גרם (2 כוסות ועוד 4 כפות) אבקת סוכר
כף חלב
סוכריות צבעוניות לקישוט

למילוי:
סוכריות וחטיפים - מה שאוהבים

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה גדולה את החומרים היבשים, ובשנייה את הרטובים. שופכים את תוכן הרטובים אל קערת היבשים ומערבבים רק עד שהקמח נטמע.

2. מחלקים את התערובת ל-2 קערות עגולות (משומנות ומקומחות) שיכולות לעמוד בחום התנור, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש לחלוטין. העוגה לא צריכה להיות לחה. מצננים.

3. מכינים את הציפוי: טורפים היטב את החמאה בקערה עד שהיא מתרככת לחלוטין. מוסיפים מחצית מכמות אבקת הסוכר וטורפים נמרצות. כשכל אבקת הסוכר נטמעת בתערובת מוסיפים את החצי השני וטורפים שוב היטב. אם רוצים, אפשר לדלל את התערובת בכף או שתיים של חלב. 

4. מרכיבים את העוגה: הופכים את העוגות שבקערות על משטח ונותנים להן להצטנן להחלוטין. כשהן קרות, מנסרים את החלק העליון (הכיפה של העוגות, לא נוגעים בחלק הצר של העיגול) ויוצרים משטח שטוח. 

5. בעזרת סכין חדה יוצרים קו מתאר של עיגול פנימי בתוך כל אחת מהעוגות - ומשאירים שוליים רחבים של כ-7 ס"מ מסביב. מתחילים להוציא בזהירות ובעזרת כף את החלק הפנימי של העוגה, כדי ליצור חלל בו יהיו הממתקים. נזהרים לא לעשות חורים בעוגה. עושים זאת ב-2 העוגות ואת החלקים הפנימיים שומרים לשימוש בהזדמנות אחרת, למשל לקייק פופס

עוגת פיניאטה - מכינים את החלל הפנימי (צילום: צילום מתוך הבלוג asubtlerevelry.com)
לא לשכוח להשאיר שוליים רחבים לעוגה|צילום: צילום מתוך הבלוג asubtlerevelry.com

6. מניחים את אחת מהעוגות על צלחת הגשה, עם החלק החתוך כלפי מעלה. בעזרת מרית, מורחים ציפוי על שולי העוגה - הציפוי ישמש כדבק שידביק את העוגות זו לזו. ממלאים בממתקים וסוגרים בזהירות עם העוגה השנייה.

7. מורחים את הציפוי הנותר מסביב לעוגה הסגורה. כדאי להתחיל עם שכבת ציפוי דקה שתדביק אליה את כל פירורי העוגה ואז להמשיך לשכבה נוספת, עבה יותר. אפשר בין השכבות לצנן את העוגה מעט במקרר. מקשטים בסוכריות צבעוניות. 

לעוד תמונות והסברים - היכנסו לבלוג A Subtle Revelry.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לעוד מתכונים ויראליים
>> סמבוסק גבינה הכי טעים שיש