לחם גלידה בשני מרכיבים (צילום: food52.com)
לחם גלידה בשני מרכיבים. לא נעים, אבל גם אנחנו נפלנו בו|צילום: food52.com

כולנו מכירים אותם: המתכונים האלה שרצים באינטרנט ומבטיחים לנו אושר מיידי. הכותרות מבטיחות הצלחה מסחררת במינימום השקעה, רומזות שכל השנים של העבודה הקשה, ההתפחות, הערבובים והמצרכים היקרים היו לשווא, ושהחיים עצמם הם יפים, פשוטים ומכילים שני מרכיבים ורק 3 דקות של עבודה (כן כן, גם אנחנו חוטאים בזה לפעמים. לא מכחישים). באתר Food52 החליטו להרים את הכפפה ולנסות חמישה מתכוני פלא שכבשו את האינטרנט. רגע לפני שאתם מחליטים לזנוח סופית את כל מה שחשבתם על אוכל ועבודה קשה, בואו תראו מה התוצאות:

מתכון ראשון: לחם-גלידה בשני מרכיבים

המרכיבים: גלידה וקמח תופח.

מה עושים: מערבבים כוס וחצי קמח עם שתי כוסות של גלידה שנמסה באיזה טעם שרוצים, ואופים בחום של כ-180 מעלות למשך שלושת רבעי שעה.

איך יצא: לא משהו. העוגה הזכירה יותר פנקייק מעוגה, היה לה טעם קצת מלוח, היא בקושי תפחה וגרמה לתחושה של יובש בפה. אמנם העובדה שהיא נוצרה רק מגלידה וקמח היא די מרשימה, אבל בגדול – עדיף פשוט לאכול את הגלידה שנמסה או להכין ממנה מילקשייק. בואו נסכם את זה ככה: גם אם אתם מחליטים להכין את זה – אל תגישו את העוגה הזו לאורחים ואל תבנו עליה יותר מדי באופן כללי.

>> והנה המתכון כפי שהופיע ב-goodhousekeepeing

בואו לפייסבוק שלנו, שם הכל טעים

מתכון שני: פנקייק בננה בשני מרכיבים

המרכיבים: בננה וביצים.

מה עושים: מערבבים היטב בננה בשלה ושתי ביצים, ומטגנים במעט חמאה (כן, זה בעצם מרכיב שלישי. ניחא).

איך יצא: מפתיע לטובה. הפנקייק יצא רטוב ממה שאנחנו רגילים ולא אוורירי, אפשר היה לשדרג אותו עם מלח, קינמון או מייפל, אבל בסך הכל – סביר לגמרי. ככל הנראה זה הדבר הטוב ביותר שאפשר להכין מבננה ושתי ביצים.

>> והנה המתכון כפי שהופיע ב-The Kitchn

בצק פיצה בשני מרכיבים (צילום: food52.com)
בצק פיצה בשני מרכיבים. מפתיע לטובה|צילום: food52.com

מתכון שלישי: בצק פיצה בשני מרכיבים

המרכיבים: יוגורט יווני וקמח תופח.

מה עושים: מערבבים יוגורט עם קמח תופח ולשים היטב. מרדדים ואופים בתנור בחום גבוה (230 מעלות) למשך 10 דקות.

איך יצא: סבבה לגמרי, ויכול בהחלט לשמש כבצק טעים וקל לפיצה ביתית. דווח על טעם לוואי קל מהקמח התופח, אבל ככל הנראה לישה מושקעת יותר הייתה פותרת את הבעיה. בנוסף, הבצק לא היה אחיד, בחלקים הוא היה קריספי ובחלקים אחרים רך, אבל הנסיינים דווקא אהבו את זה.

>> והנה המתכון כפי שהופיע ב-impatientfoodie

עוד באוכל טוב:

 

מתכון שלישי: עוגת גבינה יפנית בשלושה מרכיבים

המרכיבים: שוקולד לבן, גבינת שמנת וביצים.

מה עושים: ממיסים את השוקולד הלבן, מערבבים עם הגבינה ועם 6 חלמונים. בנפרד מקציפים את החלבונים ואז מוסיפים לתערובת. אופים במחבת שנחה בתוך כלי עם מים בחום של 180 מעלות למשך 45 דקות, ואז מכבים את התנור, משאירים את העוגה רבע שעה נוספת בפנים ומקררים במקרר לילה שלם.

איך יצא: סבבה. נכון, זו לא עוגת הגבינה שעולה לנו בראש כשאנחנו חושבים על עוגות גבינה, אבל היא בסדר גמור. השוקולד הלבן כמעט ולא הורגש והיה טעם די נוכח של ביצים, אבל בסך הכל העוגה הייתה מתוקה, טעימה ובמרקם חביב. הנסיינים אמרו שבהחלט ייתכן שיכינו אותה שוב (אולי עם איזו תוספת או שתיים, שייתנו טעם), ובהחלט לא היו מתביישים להגיש אותה לאורחים.

סופלה מייפל בשני מרכיבים (צילום: food52.com)
סופלה מייפל בשני מרכיבים. תכלס, מקושקשת עם מייפל|צילום: food52.com

מתכון רביעי: סופלה מייפל בשני מרכיבים

המרכיבים: סירופ מייפל וביצים.

מה עושים: מערבבים שליש כוס סירופ מייפל עם שני חלמונים. מקציפים שני חלבונים ומקפלים לתערובת המייפל-חלמון. מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות, מנמיכים מיד ל-180 ואופים 10 דקות.

איך יצא: נראה יפה, אבל טעים כמו מקושקשת עם סירופ מייפל. אין מה להוסיף, אם זה נשמע לכם טוב – לכו על זה.

>> והנה המתכון כפי שהופיע ב-sugarlaw

>> והנה מתכונים שדווקא כן כדאי לכם להכין לסוכות