נכון נדמה שבכל קינוח שאכלתם לאחרונה השתרבבו להם פנימה פירורי מלח? הטרנד של שילוב מתוק ומלוח מסרב לחלוף, אבל כשחושבים על זה - הוא היה פה מאז ומעולם, ובעיקר ליווה את ילדותנו בצורת השילוב האלמותי של קולה ובמבה. מה הולך יותר טוב מחופן במבות צהובות ביד אחת, ובשנייה כוס קולה קרה וחגיגית? אל תענו, זה היה רק כדי להדגיש עד כמה השילוב בין מתוק ומלוח טבעי הוא אינסטינקטיבי ומענג, ויעידו על כך כל סוגי השוקולד מעוטרי המלח בעולם.
מסורת או לא מסורת, בתור עם הבמבה החלטנו לרכוש קולה ובוטנים ולטעום בעצמנו. לפי מקורותינו, ההגשה האידיאלית היא בוטנים מלוחים וקולה בבקבוק זכוכית (למרות שגם פחיות ובקבוקי פלסטיק הולכים). קרענו את שקית הבוטנים ושפכנו חופן בינוני לתוך הבקבוק. לקחנו בזהירות שלוק – ומה נגיד? היה טעים. קל להבין מדוע השילוב הזה פופולרי, קולה קרה כקרח היא תענוג בפני עצמו, הבוטנים לא גורעים מטעם הקולה והיא בתמורה לא גורעת מהם. הם נותרו קראנצ'יים ומלוחים וכל החוויה הזכירה אכילת בוטנים שמלווה בשלוק קולה. ממש כמו שאתם מדמיינים. לא חידוש היסטרי, אבל בהחלט שילוב סימפטי וידידותי. האם הוא מצדיק את הקלוריות? לא.
מה שכן – הדבר הזה צריך להגיע עם אזהרת חנק. בגלל הטיית הבקבוק נוצרת זווית שעלולה להיות קטלנית, ואפשר להיחנק די בקלות מהטקס הזה. אנחנו היינו זהירים מאוד וכל מי שראה אותנו מסתובבים במערכת עם הבקבוק והתוספת המיוחדת בתוכו הביע דאגה לגרונותינו.
בשורה התחתונה, עם כל אהבתנו לחטיפים, משקאות ושילובים אמריקאיים מנחמים ומושחתים, נראה שניסיון השילוב הספציפי הזה היה הראשון והאחרון.