אומרים שהשילוב בין בייגלה ושוקולד הוא אחד הטעימים בעולם. הרשו לנו לחלוק על הטענה הזאת עם שילוב אפילו טעים יותר - בייגלה טבול בקרמל ומכוסה בפצפוצים. המתכון שנביא לכם פורסם לראשונה בבלוג Sally's baking addiction, אותו מפעילה פצצת אנרגיה בלונדינית בשם סאלי מביתה שבבולטימור, ארצות הברית. למרות שם הבלוג, אין במתכון הזה בכלל אפייה, רוטב הקרמל הוא בעצם רוטב קרמל מזויף שעושים מסוכריות קרמל ואת כל העסק מכינים בכמה דקות. התוספות המתוקות שמתלבשות על רוטב הקרמל יכולות להיות סוכריות צבעוניות של עוגת יום הולדת, פצפוצי שוקולד (אם משיגים קטנטנים זה מעולה, אפשר גם לקצוץ פצפוצי שוקולד רגילים), חטיפים כמו עדשי שוקולד, סוכריות חמוצות ובעצם, כל דבר שאוהבים.
המרכיבים (ל-18 יחידות):
400 גרם סוכריות טופי קרמל, ללא הציפוי (כ-40 סוכריות)
2 כפות שמנת מתוקה (או חלב)
18 מקלות בייגלה עבים
1/2 1 כוסות של תוספות שאוהבים (פצפוצי שוקולד, סוכריות צבעוניות, עדשים קטנות ועוד)
אופן ההכנה:
1. ממיסים את הקרמל והשמנת המתוקה בסיר על אש בינונית. ברגע שהקרמל נמס, מסירים מהאש ומניחים בצד להתקררות של 6-7 דקות.
2. בזמן שהקרמל מתקרר מכינים את התופסות בקערות (קערה נפרדת לכל ציפוי).
3. טובלים את מקלות הבייגלה בקרמל, כך שלפחות חצי מהמקל יהיה מכוסה. מנערים בעדינות שאריות אל תוך הסיר ומצפים מיד בתוספות. עדיף לא לטבול את מקלות הבייגלה ישירות אל תוך הקערות, אלא לפזר את התוספות מעל צלחת או נייר אפייה.
4. מניחים את המקלות המוכנים על תבנית עם נייר אפייה ונותנים להם להתקרר כ-15 דקות. אפשר להשאיר אותם כך, ואפשר גם לסובב אותם כל כמה דקות, כדי שצד אחד שלהם לא יהיה שטוח לחלוטין. מאחסנים במקרר (בקיץ).
>> לחמניות פרעצלס מקמח מלא
>> דברים טעימים שאפשר להכין עם תירס