אנחנו מניחים שאם נבקש מכם להפוך מנה חמה ליצירת אמנות, כל מה שתוכלו להציע לנו תהיה חנוכייה עשויה מאריזות המוצר או פח קטן ומעוצב מקופסאות הפלסטיק הנחמדות. זה בסדר, אין לכם מה להרגיש רע עם עצמכם, גם אנחנו לא ממש יודעים איך אפשר להפוך אטריות נודלס ליצירה שתקבל הערכה מסביב לעולם.
אם יש מישהי שכנראה מזלזלת בכישורי האמנות שלנו ברגע זה זו סינתיה דילייני דוויטו מסינגפור, שהחליטה להקדיש את שלוש השנים האחרונות כדי להפוך את מאכל האינסטנט הזה לסוג של עבודת אמנות. "אני סורגת אטריות נודלס כבר משנת 2014", סיפרה סינתיה לערוץ החדשות אסיה. "אני מבלה בין שלוש לארבע שעות כל יום בבישול, הרתחה, קירור ובסריגת האטריות. בכל יום אני מוסיפה כ-20 עד 30 ס"מ ליצירה התורנית שלי".
את כישורי האמנות שלה רכשה סינתיה באוניברסיטה לאמנויות באינדונזיה, ובימים אלה היא מציגה את צעיף הנולדס שלה בגלרייה בארץ הולדתה, במסגרת התערוכה דיסקברי אשר מעניקה במה לאמנים בתחילת דרכם. "אני עושה את זה כי אני רוצה לצאת נגד רעיון הזמן ולהראות בצורה קצת אחרת איך אני עושה משהו מאוד איטי בעזרת משהו מהיר הכנה כמו אטריות הנודלס. מה שבעצם אני אומרת לאנשים הוא להאט לרגע את הקצב ולקחת הפסקה ממירוץ החיים".
לצורך יצירתה משתמשת סינתיה במסרגות נורמליות, קופסת עץ קטנה עם חורים כדי לתמוך במסרגות, מסרק קטן בעבודת יד ומייבש שיער כדי לייבש את האטריות. כמובן שיש לה גם העדפה בכל הקשור למותגים בהם היא משתמשת, והיא תעמיד תעדיף סוגי נודלס עבים וקלים יותר לשימוש. אם שאלתם את עצמכם האם היא הפסיקה לאכול נודלס בעקבות ההתעסקות הבלתי פוסקת שלה באטרייה הזריזה, התשובה שלילית לחלוטין: "נכון לעכשיו סוג הנודלס האהוב עליי הוא זה שעשוי מפטריות פיקנטיות שניתן למצוא בקוריאה". היא מסכמת בחיוך.