רייר, מדיום או וול דאן - איך אתם מעדיפים את הסטייק שלכם? אם אתם מכינים לעצמם נתח אנטרקוט נאה ככה סתם בבית, אתם בטח מגוונים בין מחבת הפסים לגריל, מקסימום מחבת רגילה או פלנצ'ה, אבל אנחנו מתארים לעצמנו שמעולם לא חשבתם לצלות סטייק בעזרת מגהץ או מצנם.

מי שכן חשבו על זה ואפילו החליטו ללכת עם הסיפור הזה צעד לוהט אחד קדימה הם צמד הקומיקאים רת' ולינק מערוץ היוטיוב Good Mythical Morning, שמאסו בשיטות הצלייה הקונבציונליות והחליטו להעמיד למבחן כמה ממוצרי החשמל שיש לכולנו בבית - מצנם (טוסטר קופץ), מגהץ ומדיח כלים. אם האופציה של מדיח הכלים נשמעת לכם לא פחות ממזעזעת, אתם צודקים לגמרי: הסטייק נארז בשקית וואקום ונכנס למדיח כלים פועל לפרק זמן לא מבוטל, והתוצאה? ובכן, העדפנו לחסוך את זה מכם ולהתמקד דווקא בשתי השיטות האחרות - שאולי דווקא ישנו את כל מה שחשבתם על הכנת בשר.

בראש ובראשונה זהו המגהץ, שהתברר כפתרון נהדר: 6 וחצי דקות מכל צד אמורות להביא אתכם לתוצאה נהדרת אם אתם שייכים לאסכולת המדיום. השניים ניסו גם את אופציית האדים במגהץ, ודיווחו על תוצאה רכה ועסיסית.

גם זו דרך להכין סטייק (צילום: Youtube; Good Mythical Morning, יוטיוב)
טוסט בשר נשמע לנו נהדר. לא ככה?|צילום: Youtube; Good Mythical Morning, יוטיוב

ומה לגבי המצנם? גם כאן מדובר בפתרון חביב, אבל פחות מהשימוש במגהץ. לצורך הניסוי בחרו השניים בחתיכת בשר איכותית (ניו יורק סטייק) ואחרי ארבעה סיבובים של צלייה במצנם התקבלה תוצאה לא רעה בכלל, שרופה לטובה ופריכה מבחוץ ועסיסית למדי מבפנים. באופן אישי אנחנו מתכוונים לאמץ את שיטת הגיהוץ בפעם הבאה שיעלה בנו החשק לסטייק וניתקע בלי פחמים (או קודם, סתם כי אנחנו סקרנים ומתים לנסות בעצמנו).

 

(מקור)