בזמן האחרון אנשים מדברים על קפה עם ביצה. סוטה ככל שזה נשמע - מדובר בדרך לגיטימית לחלוטין להכין קפה, בעיקר באזור סקנדיניביה ונורווגיה (ויש גם איזה קטע וייטנאמי אבל שם זה הולך למחוזות המשקה-טירמיסו. בפעם אחרת). למה הם עושים דבר כזה? מסתבר שהביצה מורידה את רמת המרירות של הקפה ומעניקה לו טעם מעודן יותר, לפחות ככה טוען האינטרנט. מודים שבהתחלה פטרנו את העניין ב"אלוהים ברא את הקפה מריר, אם הם לא אוהבים שיילכו לשתות שוקו", אבל השעות עברו והסקרנות גברה והחלטנו לרדת מהגישה המתנשאת ופשוט לגשת למטבח ולהבין במה דברים אמורים. 

ככה עושים את זה בנורווגיה:

הכנו, שתינו ושרדנו כדי לדווח

אז ככה: עקבנו במדויק אחרי ההוראות של הגברת מהסרטון, אבל כשהעברנו את הקפה עם הביצה למים הרותחים ההתגבשות נראתה שונה - קיבלנו מין מקושקשת בצבע קפה צפה על פני המים (אולי בגלל שהשתמשנו בקפה שחור).

קפה שחור עם ביצה (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
קפה שחור עם ביצה. ניסינו, כי יש לנו|צילום: צילום ביתי, mako אוכל

נתנו לקפה לרתוח, הוא לא גלש גם על אש גבוהה, יכול להיות ששכבת המקושקשת הזאת איכשהו מנעה את הגלישה. סיננו לספלים. כמובן שנגענו במה שנשאר במסננת - זה היה ממש במרקם של חביתה אוורירית, וגם הכמות במסננת הצביעה על זה שלא נשארה הרבה ביצה בקפה עצמו, היא רק ספחה אליה את כל הגרגירים. 

קפה שחור עם ביצה (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
המקושקשת הזאת היא כנראה סוג של פילטר|צילום: צילום ביתי, mako אוכל

הקפה שקיבלנו היה טעים, כמו קפה פילטר ממש איכותי, עם טעמים טובים וחזקים של קפה. קשה להגיד שהמרירות נעלמה, אם כבר - החמיצות היא זו שהייתה מעודנת מאוד. אז מה השורה התחתונה? התוצאה טובה, אבל לא ממש שווה את ההשקעה - אפשר פשוט להכין קפה פילטר טוב. אבל אם אתם אוהבים קפה וסקרנים, כמונו, אנחנו בטוחים שתנסו גם (רק אל תשכחו לחזור כדי לספר).

קפה שחור עם ביצה (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
וואלה, יצא לנו טעים |צילום: צילום ביתי, mako אוכל