קבב תירס בקלי קלות

אם שניצל תירס הוא להיט אצל ילדים, חכו ותראו מה קורה כשמגישים להם, או לכל אחד אחר בעצם, קבב תירס. בשבילם בפיתה עם טחינה ובשבילנו על צלחת לצד סלט רענן.

המרכיבים (ל-15 יחידות):

2 כוסות גרעיני תירס (מסונן מקופסת שימורים או קפוא שהופשר)

300 גרם טופו קשה, חתוך גס

4 כפות קמח עדשים

שליש כפית כורכום

שליש כפית שבבי שום מיובש

1 כפית שטוחה מלח

קורט פלפל שחור

 

לטיגון:

1 ביצה טרופה

חצי כוס פירורי לחם

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. מעבירים גרגירי תירס וטופו למכל של מעבד או קוצץ מזון וקוצצים בפולסים, כך שחלק מגרגירי התירס נשארים שלמים.
  2. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים.
  3. מכינים קערית עם ביצה טרופה וקערית נוספת עם פירורי לחם. 
  4. יוצקים למחבת שמן עד לגובה חצי סנטימטר ומחממים מעל להבה בינונית. יוצרים בידיים נקיות קבבים קטנים וטובלים בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם. מטגנים כ-5 דקות מכל צד עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

** לגרסה טבעונית: מחליפים את הביצה הטרופה בבלילה של כוס קמח חומוס וכוס מים.

קבב תירס בקלי קלות (צילום: שרית גופן,
קבב תירס בקלי קלות|צילום: שרית גופן, "מתכונים מהבית - אוכל שכולם אוהבים"

עוד מתכונים ליום העצמאות

שווארמה טופו, כרוב ופטריות (צילום: שרית גופן,
שווארמה טופו, כרוב ופטריות|צילום: שרית גופן, "מתכונים מהבית - אוכל שכולם אוהבים"

שווארמה טופו, כרוב ופטריות

בבית לימדו אותי שאוכל רחוב הוא מזוהם, כך שרק לפני כמה שנים אכלתי לראשונה שווארמה. כשזה נודע לילדים, הם נדהמו כאילו אמרתי שמעולם לא אכלתי תפוח. זו הגרסה הצמחונית שלי, שהיא גם עשירה בחלבון איכותי וגם אהובה על כולם.

המרכיבים (ל-4 מנות):

300 גרם טופו קשה

רבע כרוב לבן

1 בצל גדול, חצוי ופרוס

1 סלסילת פטריות שמפיניון, פרוסות דק

1 כפית תבלין שווארמה

חצי כפית כורכום

חצי כפית כמון

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את התבלינים בקערית.
  2. פורסים את הטופו לפרוסות דקיקות בעזרת קולפן כרוב עבה או קולפן רגיל. זה בסדר אם חלק מהפרוסות נחתכות או מתפוררות. מעבירים לקערה.
  3. פורסים את הכרוב באותו אופן ומעבירים לקערה נפרדת.
  4. מחממים שמן זית במחבת גדולה מעל להבה בינונית. מטגנים את הבצל כ-5 דקות, עד להזהבה.
  5. מעבירים למחבת כמה פרוסות טופו ומעט מתערובת התבלינים ומערבבים עד שכל הטופו נעטף בהם. ממשיכים כך עם יתר הטופו והתבלינים עד שמתקבלת מחבת צבעונית וריחנית.
  6. מוסיפים למחבת את הכרוב והפטריות הפרוסות ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל עוד 4-3 דקות עד לריכוך קל ומסירים מהאש. מגישים עם טחינה וסלט, עם או בלי פיתה.
בטטה-תפוז בתנור (צילום: שרית גופן,
בטטה-תפוז בתנור|צילום: שרית גופן, "מתכונים מהבית - אוכל שכולם אוהבים"

בטטה-תפוז בתנור

הטעם המתוק-חמוץ של התפוז נספג במתיקות הטבעית של הבטטה, והעסיס שלו שומר שהבטטה לא תתייבש ותצטמק, מה שמאפשר להשתמש במעט שמן.

המרכיבים (ל-6 מנות):  

5 בטטות (קילו וחצי), חתוכות לקוביות בגודל 2X2 ס"מ

מיץ מ-2 תפוזים

1 כפית שטוחה מלח

מעט תימין או רוזמרין מיובשים

2 כפות שמן זית

 

להגשה:

קליפה מגוררת מתפוז אחד

 

תבנית בגודל 25X35 ס"מ

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. משמנים תבנית בשמן זית ומעבירים אליה את כל המרכיבים. מערבבים, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-20 דקות. במהלך האפייה מסירים פעם או פעמיים את הכיסוי ומערבבים בזהירות כדי שכל הבטטות יתכסו במיץ.
  3. מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות כ-15 דקות נוספות, עד שהבטטות רכות. מעבירים את התנור למצב גריל וצולים בטמפרטורה מקסימלית במשך 3-2 דקות, עד שהבטטות שחומות ומעט פריכות.
  4. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים קליפת תפוז מגוררת ומגישים.
"מתכונים מהבית" - כריכת הספר|צילום: שרית גופן, "מתכונים מהבית - אוכל שכולם אוהבים"

המתכונים מתוך הספר "מתכונים מהבית - אוכל שכולם אוהבים". מחיר: 119 שקלים. כל ההכנסות ממכירת הספר ייתרמו לעמותת "רוח נשית" שמסייעת לנשים נפגעות אלימות. לרכישה