אוכל טוב
05.12.23

14 מתכונים ללביבות אפויות

מתכונים ללביבות אפויות לטובת מי שרוצה לחסוך בקלוריות ולחסוך בניקיונות שפריצים של שמן

צילום: ChameleonsEye, shutterstock
צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד

נתחיל עם מתכון לעצלנים: לביבה אחת אפויה ענקית, שפשוט חותכים לריבועים. מתכון: לביבות אפויות לעצלנים

צילום: רחלי קרוט

גם בלי טיגון וגם בלי גלוטן? בהחלט כן. קלות להכנה, בריאות, טעימות ויפות. לביבות גזר ובטטה אפויות של רחלי קרוט

צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר"

להפוך לביבות לבריאות זה קל – פשוט אופים אותן במקום לטגן. להפוך אותן לבריאות בלי לקלקל את הטעם – זה כבר אתגר גדול יותר, ולזה יש לנו מדריך שלם. איך מכינים לביבות אפויות?

הזוכות בתואר הפריכות מכולן: לביבות תפוחי אדמה עם קצת בצל, שום, מלח ופלפל שטעימות וממכרות כמו צ'יפס. למתכון: צ'יפס "שטוחים" אפוי

צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

שחומות ויפות מבחוץ, טעימות ורכות מבפנים, בכלום עבודה וכמעט ללא שמן? כן בבקשה. למתכון: לביבות אפויות של רון יוחננוב

צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

שלושה טעמים ושלושה צבעים, רק תבחרו אם להשתמש בסלק, קישוא או בטטה. למתכון: לביבות ירק אפויות ב-3 צבעים

צילום: טליה הדר | EshetStyle

כתום זה הצהוב החדש, ובלביבות הבטטה האלה יש תיבול מיוחד שהופך אותן לכאלה מיוחדות. למתכון: לביבות בטטה אפויות עם טוויסט

צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

בלי להתפשר על טעם, אתם מרוויחים כאן קציצוניות מפוצצות בערכים תזונתיים. למתכון: לביבות עדשים וכרובית אפויות

צילום: עודד קרני

צבע סגול מהפנט, רעננות מפתיעה של נענע ופינוק כיפי בדמות מוצרלה. למתכון: לביבות סלק

צילום: אסתי רותם, mako אוכל

אנחנו קוראים להן "הטריק לדחוף לילדים פחמימה, חלבון וירק בביס אחד", אבל תאמינו לנו שהן טובות לא רק לילדים. למתכון: לביבות פירה אפויות

צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

כל לביבה כזאת שווה 40 קלוריות בלבד. עוד לא השתכנעתם? נסו להכין אותה עם ארטישוק ירושלמי. למתכון: לביבות אפויות עם קישואים וירקות

צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

הנה משהו שהוא בין קציצה ללביבה, עם ציפוי קריספי וטונות של בריאות. וכן, זה גם טעים. לאללה. למתכון: לביבות קינואה אפויות

צילום: דפני פתיחה

כל מה שטעים בלביבות זוקיני וגבינות, בלי השמנוניות והטיגון. וכן, הן מעולות גם ללא הטיגון. לא לשכח להכין מטבל יוגורט מרענן לטבילה. לביבות קישואים וגבינות ללא טיגון

צילום: ChameleonsEye, shutterstock

נסיים עם לביבות תפוחי אדמה קלאסיות, שבמקום לטגן אופים, והטעם יוצא כמעט זהה לחלוטין. למתכון: לביבות תפוחי אדמה אפויות