סופגניות יוגורט מהירות הכנה
המרכיבים (15-20 סופגניות):
לבצק:
200 גרם קמח לבן
5 גרם אבקת אפייה
קורט מלח
200 גרם יוגורט
1 ביצה בגודל L
1 כפית מחית או תמצית וניל
לציפוי:
100 גרם סוכר לבן
לטיגון:
1 ליטר שמן צמחי
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה ומלח), ובקערה נוספת מערבבים היטב את החומרים הרטובים (יוגורט, ביצה ווניל).
2. מערבבים את תוכן שתי הקערות יחד ליצירת תערובת אחידה (אם יש מעט גושים זה בסדר גמור).
3. מחממים את השמן בסיר תחת להבה בינונית לטמפרטורה של 160-170 מעלות. בעזרת 2 כפות או כף גלידה יוצרים כדורים ומעבירים אותם לשמן החם.
4. מטגנים במשך 3-4 דקות מכל צד עד להזהבה.
5. מעבירים את הסופגניות המטוגנות לנייר סופג ונפטרים משאריות שמן הטיגון.
6. מגלגלים את הסופגניות בסוכר לבן ומגישים.
סופגניות שוקולד
המרכיבים (16-17 סופגניות):
לבצק:
500 גרם קמח לבן
25 גרם שמרים טריים או 9 גרם שמרים יבשים
75 גרם סוכר לבן
3 ביצים
100 גרם חמאה רכה
120 גרם חלב
15 גרם רום בהיר
3 גרם מלח
לקרם:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם שמנת מתוקה
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שמנת מתוקה
10 גרם שמן צמחי
לטיגון:
1.5 ליטר שמן מצחי
לעיטור:
אבקת זהב
מקרונים
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה מערבלים את כל חומרי הבצק יחד במהירות בינונית למשך 12 דקות עד ליצירת בצק חלק ואחיד.
2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. מכסים את הקערה בעזרת מגבת ומאפשרים לבצק לתפוח ולהכפיל את נפחו במשך כשעה.
3. מכינים את קרם וציפוי השוקולד: ממיסים יחד בקערות נפרדות את השוקולד והשמנת המתוקה במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים היטב לתערובת אחידה בעזרת מטרפה.
4. עבור ציפוי השוקולד מוסיפים לקערה שמן צמחי (ליצירת ברק) ומערבבים היטב. מצננים את קרם השוקולד במקרר ואת ציפוי השוקולד משאירים להצטנן בטמפרטורת החדר.
5. חותכים נייר אפיה לריבועים בגודל 10x10 ס״מ ומשמנים אותם בעזרת שמן צמחי או תרסיס שמן ניטרלי.
6. מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 50 גרם ומכדדרים אותן לכדורים. את הכדורים מניחים על חתיכות נייר האפייה המשומנות(על מנת שיהיה ניתן להעביר אותם בקלות לתוך שמן הטיגון). מתפיחים את כדורי הבצק עד הכפלת נפחם במשך כ-40-60 דקות.
7. מחממים שמן תחת להבה בינונית לטמפרטורה של 160-170. מעבירים לתוכו את כדורי הבצק ומטגנים אותם במשך 3-4 דקות מכל צד עד להזהבתם. מעבירים את הסופגניות המטוגנות לנייר סופג ומאפשרים להם להצטנן בטמפרטורת החדר.
8. לאחר הצינון ממלאים את הסופגניות: מעבירים את קרם השוקולד לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר קטן (5-6 מ"מ) ומזלפים קרם לתוך הסופגניה.
9. מחממים את ציפוי השוקולד במיקרוגל (יש לוודא שהציפוי איננו חם מדי אחרת הוא לא יתייצב על הסופגניה לאחר הטבילה).
10. מקשטים בעזרת אבקת זהב ומקרונים, ומגישים (מומלץ לצרוך את הסופגניות סמוך למועד הטיגון).