מרק פטריות טירוף
זה כנראה הכי הרבה שלבי הכנה שיכולים להיות למרק פטריות, אבל מילה שלנו - הוא שווה כל שלב, כל קיצוץ וכל שנייה. אם מרקי פטריות אחרים יכולים להיות טעימים או לכל היותר טעימים מאוד - המרק הזה הפיל אותנו בפעם הראשונה שטעמנו אותו, ומאז אנחנו מקפידים להכין אותו כמה פעמים בחורף. בקיצור, תתחילו עם זה - והתהילה כבר בכיסכם.
לביבות אפויות
הטריק הכי טוב שאנחנו מכירים ללביבות אפויות הוא זה שלמדנו מרון יוחננוב. למעשה, יש שני אלמנטים שהופכים את המתכון הזה למוצלח כל כך: 1. את הלביבות אופים בתוך תבנית מאפינס, מה שמבטיח שיהיו אחידות, עגולות ויפות, ו-2. על כל 3 תפוחי אדמה מוסיפים 100 גרם גבינת פטה (5 אחוז, לא צריך יותר). התוצאה היא לביבות נהדרות, שעושות כבוד לחג בלי לענות את המארחים בכלל בכלל.
פשטידת סלמון ובצל ירוק
אחת הפשטידות האהובות עלינו בעולם, אף שיש הטוענים שמדובר ב"פשטידה למבוגרים" (בשבילם יש לנו פשטידת תירס בהמשך). בפשטידה הזו אין גלוטן ולמעשה אין שום מרכיב בצקי - מה שיש בה זה סלמון מעושן, בצל ירוק ורויאל שעשוי משמנת מתוקה, גבינה וביצים (וחרדל!).
פשטידת תירס
פשטידת תירס פשוטה שמצד אחד היא קלאסית לגמרי, ומצד שני עשירה ומפנקת יותר מרוב פשטידות התירס שאנחנו מכירים. זה מה שחמאה, גבינה צהובה ושמנת מתוקה (לבישול!) יכולות לעשות.
סלט מנגולד, בטטה ופטה
אתם יכולים לקרוא לו סלט ירוק, אבל אנחנו מבטיחים לכם שמדובר בחיה אחרת לגמרי מכל הסלטים הירוקים שאתם מכירים. בתור התחלה נספר שהירוק המרכזי פה הוא לא חסה משום סוג כי אם מנגולד - ולא, לא מבושל ולא מאודה. מנגולד טרי. אליו מצטרפים בטטה צלויה, גבינת פטה ואגוזים, והשילוב פשוט מהמם. אין הזדמנות טובה מהדלקת נר ראשון להפציץ עם סלט שאחר כך ירוץ בין כל החברים ובני המשפחה.
סופגניות קטנות מהירות
כאן אנחנו חייבים לסייג: בכלל לא בטוח שאנחנו הולכים לטגן סופגניות להדלקת נר ראשון (או בכלל). ממש יכול להיות שנקנה סופגניות (אלה הכי טעימות), ואת האנרגיות נשמור להתמודדות עם החיים. מה שכן, אם כן נכין סופגניות להדלקת הנרות, זה יהיה את אלו של ענת אלישע. מדובר במעין סופגניות אשל, אבל קצת יותר עשירות וטעימות, ובאותו מינימום של מאמץ.
חנוכה שמח!