סופגניות מיקי שמו (צילום: דן לב, שמו הקונדיטוריה)
אולי אתם רוצים להזמין אותנו להדלקת נר?|צילום: דן לב, שמו הקונדיטוריה

סופגניות קלאסיות

את הסופגניות האלה אפשר למלא בריבה פשוטה, אבל גם בריבת חלב, שוקולד, קרם וניל, חלבה, קרמל או מרשמלו.

המרכיבים (ל-25 סופגניות של 70 גרם):
1 ק"ג קמח לחם
60 גרם שמרים טריים (שקית+כפית)
1/2 כוס סוכר דמררה (100 גרם)
כוס ושליש מים (320 מ"ל)
1/4 כוס שמן (60 מ"ל)
3 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1/4 לימון
1 כפית מלח
2 כפות ברנדי (30 מ"ל)
שמן חמניות לטיגון עמוק

למילוי:
ריבת תות

לציפוי:
אבקת סוכר

>> בואו לחגוג איתנו גם בפייסבוק!

אופן ההכנה:

1. מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר, המים, השמן, הביצים, תמצית הווניל וגרידת הלימון, ולשים 10 דקות במהירות אטית-בינונית.

2. מוסיפים את המלח והברנדי ולשים 3-2 דקות נוספות, עד לקבלת בצק חלק ואחיד ללא בליטות.

3. יוצרים מהבצק כדור, מעבירים לקערה מקומחת ומכסים במגבת מטבח. מניחים לתפיחה של כשעה.

4. מעבירים את הבצק לשולחן עבודה מקומח מעט, ומחלקים אותו ל-25 יחידות.

5. מגלגלים את חתיכות הבצק לכדורים. מעבירים למגש מעט משומן, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים עד הכפלת הנפח – כשעה ורבע.

6. ממלאים סיר טיגון בשמן עד מחצית מגובהו ומחממים את השמן. מטגנים את הסופגניות כ-3 דקות מכל צד, מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומצננים.

7. ממלאים בריבה, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

* טיפ: לבצק רך במיוחד, הוסיפו כף אינסטנט פודינג וניל לבצק יחד עם הקמח.

סופגניות אפויות עם קרסט וקרמל מלוח

אחד היתרונות של הסופגניות האלה, חוץ מעניין הקלוריות, הוא שהן ניתנות להקפאה.

המרכיבים (ל-25 סופגניות של 70 גרם):
1 ק"ג קמח לחם
75 גרם שמרים טריים (שקית וחצי)
1 שקית משפר אפייה (לא חובה)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
כוס ושליש חלב (320 מ"ל)
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן (60 מ"ל)
3 ביצים XL
1 כפית תמצית וניל
1 כף גדושה אינסטנט פודינג (15 גרם)

לציפוי הקרסט:
150 חמאה רכה
150 גרם סוכר דמררה (שלושת רבעי כוס)
175 גרם קמח (כוס ורבע)
30 גרם קקאו (3 כפות)

לקרמל המלוח:
4 גרם ג'לטין
3 כפות מים קרים
140 גרם סוכר (שלושת רבעי כוס פחות כף)
80 גרם חמאה מלוחה
גרגירים ממקל וניל אחד
1 כפית מלח
135 מ"ל שמנת מתוקה (חצי כוס ועוד כף), חמה

אופן ההכנה:

1. מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, משפר האפייה, הסוכר, החלב, השמן, הביצים, תמצית הווניל והאינסטנט פודינג, ולשים 10 דקות במהירות אטית-בינונית.

2. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-2 דקות, עד לקבלת בצק חלק ואחיד ללא בליטות.

3. יוצרים מהבצק כדור, מעבירים לקערה מקומחת ומכסים במגבת מטבח. מניחים לתפיחה של כשעה.

4. מעבירים את הבצק לשולחן עבודה מקומח מעט, ומחלקים אותו ל-25 יחידות.

5. מגלגלים את חתיכות הבצק לכדורים ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה. מכסים במגבת מטבח, ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.

6. הקרסט: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים יחד במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומעבירים למקרר לשעה. קורצים עיגולים בקוטר הסופגנייה.

7. מניחים עיגול של קרסט על כל סופגנייה. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הסופגניות כ-15 דקות, עד להזהבה קלה.

8. מצננים וממלאים במלית קרמל מלוח.

9. הקרמל: משרים את הג'לטין במים הקרים. מכינים קרמל, ועוצרים את הבישול באמצעות הוספת החמאה. מוסיפים את המלח והשמנת החמה וממשיכים לבשל דקה-שתיים. מוסיפים את הג'לטין, ומצננים את הקרמל. ממלאים את הסופגניות.

* גיוון: לסופגניות שוקולד ממירים 2 כפות קמח ב-2 כפות קקאו, ומגדילים את כמות המים ל-3.5 כוסות (כי הקקאו מייבש).

דונאטס מיקי שמו (צילום: דן לב, שמו הקונדיטוריה)
הדונאטס של מיקי. מתכון משופר ועמיד במיוחד|צילום: דן לב, שמו הקונדיטוריה

דונאטס

הפעם עם בצק מעט שונה, שהנפח שלו נשמר היטב גם אחרי הטיגון.

המרכיבים (30 מנות):
1 כפית שמרים טריים מפוררים (10 גרם)
1/2 כוס מים קרים (120 מ"ל)
1 כוס קמח לחם (140 גרם)
2 כוסות נוספות של קמח (280 גרם)
3 ביצים גדולות
כפית מחוקה מלח (5 גרם)
1/3 כוס סוכר (70 גרם)
100 גרם חמאה מומסת
שמן לטיגון עמוק

לציפוי:
2 כוסות סוכר (400 גרם)
1 כפית קינמון (3 גרם)

אופן הכנה:

1. מכינים את הבצק: ממיסים את השמרים במים קרים בקערת המיקסר. מוסיפים את הקמח לחם ומערבבים כ-2 דקות במהירות אטית עד לקבלת בצק דביק ואחיד. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.

2. מוסיפים לקערת המיקסר את יתרת הקמח, הביצים, המלח והסוכר. לשים 7-8 דקות במהירות אטית-בינונית.

3. מוסיפים את החמאה המומסת ולשים עוד כ-2 דקות, עד שהיא נבלעת בבצק היטב. מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כחצי שעה.

4. מעבירים את הבצק למקרר לשעה.

5. מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ. קורצים בעזרת כוס כ-30 עיגולים ובמרכזם קורצים עיגול קטן יותר – ליצירת צורת טבעת. מתפיחים כ-45 דקות.

6. מחממים שמן ומטגנים את הדונאטס כ-3 דקות מכל צד.

7. מערבבים את הסוכר והקינמון לציפוי. טובלים את הדונאטס ומגישים.

* חשוב לקרר את הבצק, כדי שיהיה נוח לרדד אותו ולקרוץ ממנו עיגולים.
* חשוב להקפיד שהשמן יהיה חם מספיק, כדי שהדונאטס יהיו מוכנים גם מבפנים.

עוד הצעות לציפוי:

* ציפוי שוקולד מריר: מחממים חצי מכל שמנת מתוקה לסף רתיחה ושופכים אותה על 150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות. ממתינים 2 דקות ומערבבים היטב.

* ציפוי ריבת חלב: מחממים רבע כוס חלב לסף רתיחה ומוזגים לקערה ובה 500 גרם ריבת חלב. מערבבים עד לאחידות.

* ציפוי שוקולד לבן: מחממים חצי מכל שמנת מתוקה לסף רתיחה ושופכים אותה על 200 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות. ממתינים 2 דקות ומערבבים היטב.

לביבות מיקי שמו (צילום: דן לב, שמו הקונדיטוריה)
הלביבות של מיקי. שימו לב, הן בלי גלוטן|צילום: דן לב, שמו הקונדיטוריה

לביבות כרשה ויין לבן (ללא גלוטן)

המרכיבים (ל-15 לביבות בינוניות):
1 גבעול כרשה בינוני (ללא העלים הירוקים), קצוץ לטבעות דקות
25 גרם חמאה
1/4 כוס יין לבן (חצי יבש)
1 ביצה
80 גרם פרמזן מגוררת
2 כפות גבינה בולגרית מגוררת
2 כפות שבבי תפוחי אדמה
מלח
פלפל שחור
1 כף עירית קצוצה
מעט שמן קנולה, לטיגון

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הכרשה: ממיסים את החמאה במחבת ומקפיצים את טבעות הכרשה. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים 5-7 דקות עד שהכרשה מתרככת והיין מתאדה. מסננים ומצננים.

2. מערבבים את הביצה, הפרמזן והגבינה הבולגרית. מוסיפים את הכרשה ואת שבבי תפוחי האדמה, מתבלים במלח, פלפל ועירית ומערבבים.

3. מטגנים את הלביבות: מחממים את השמן במחבת ויוצקים לביבות פנימה בעזרת כף. מטגנים 3-4 דקות מכל צד, עד להזהבה. מספיגים בנייר סופג ומגישים עם סלט ירקות טרי.

גיוונים:
ניתן להחליף את הפרמזן בקשקבל.
ניתן להחליף את העירית בתימין או בחצי בצל קצוץ דק.

>> מתכונים ללביבות
>> מתכונים לסופגניות
 >> כל המתכונים לחנוכה