אוזני המן, מעמולים משני סוגים, עוגיות רחת לוקום מגולגלות וגם עוגיות פילו אגוזים, שנראות סופר-מושקעות אבל לוקחות בדיוק חמש דקות: 5 מתכונים שיהפכו את משלוח המנות שלכם לפורים להכי שווה שיש
1. מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד אחידות. מוסיפים את הביצה והחלמון ומחצית מהחומרים היבשים ומערבבים חצי דקה.
2. מוסיפים את יתרת החומרים היבשים ואת תמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת בצק חלק ואחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
3. מכינים את המלית: מחממים את החלב, החמאה והסוכר עד לסף רתיחה. מנמיכים את האש לנמוכה, מערבבים דקה ומסירים מהאש. מוסיפים את הפרג וגרידת הלימון ומערבבים היטב. מצננים ומכסים בניילון.
4. מכינים את אוזני ההמן: מרדדים את הבצק הקר לעובי 1/2 ס"מ וקורצים צורות במיקד עגול או משושה בקוטר 6 ס"מ. מניחים את המילוי במרכז, מקפלים לצורת משולש ומהדקים. משאירים פתח במרכז שדרכו רואים את המלית (בזכות הפתח הזה הבצק לא ייסדק באפייה).
5. אופים ב-190 מעלות 12-13 דקות, בוזקים אבקת סוכר ושומרים בצנצנת כשבועיים.
עוגיות פילו אגוזים של מיקי שמו. איך לא שמענו עליהן קודם?|צילום: דן פרץ, יחסי ציבור
עוגיות פילו ואגוזים הכי קלות שיש
המרכיבים (20 מנות): חבילת עלי פילו כוס וחצי אגוזי מלך קצוצים 1/2 כוס סוכר 1 כפית קינמון 50 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את אגוזי המלך, הקינמון והסוכר.
2. מניחים שני עלי פילו אחד על השני על שולחן העבודה.
3. מברישים את העלה העליון בחמאה מומסת.
4. מפזרים על העלים מתערובת האגוזים ומגלגלים לגלילה.
5. מברישים את הגלילה בחמאה מומסת וחותכים ל-6-7 עוגיות ברוחב 3 ס"מ כל אחת. ממשיכים כך עם שאר עלי הפילו.
6. אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות, מצננים ובוזקים אבקת סוכר.
מעמול אגוזים. יודעים מה, פיסטוקים גם הולך|צילום: דניה ויינר
מעמול אגוזים
המרכיבים (40 עוגיות): לבצק: 180 מ”ל (3/4 כוס) מים 120 מ”ל (1/2 כוס) שמן קנולה 1 כפית תמצית וניל 1 כפית מי ורדים 500 גרם (31/2 כוסות + כף) קמח 240 גרם (11/2 כוסות) סולת 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה 300 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
למלית: 2 כוסות אגוזי מלך, קצוצים גס 10 גרם (1 שקית) סוכר וניל 1 כף סוכר 1 כפית קינמון
לקישוט: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: יוצקים מים, שמן, תמצית וניל ומי ורדים לתחתית קערת המיקסר ומניחים מעל את החומרים היבשים והחמאה. מערבלים עם וו לישה במהירות איטית כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
2. מחממים תנור ל-170 מעלות.
3. מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית בקערה.
4. מעצבים, ממלאים ואופים: יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 4 ס"מ. יוצרים גומה במרכז כל כדור בעזרת האצבע, וממשיכים לסובב סביב האצבע עד שדפנות הגומה בעובי 3 מ”מ. ממלאים את הגומה במלית וסוגרים. צובטים את הבצק במצבט (מעין פינצטה מיוחדת) לקבלת דוגמה של מעמול. מסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה.
5. אופים כ-20 דקות עד להזהבה קלה (לקראת סוף האפייה לוקחים מעמול ובודקים את התחתית. אם היא זהובה, המעמול מוכן, גם אם למעלה הוא עדיין נראה חיוור).
6. מצננים היטב, זורים אבקת סוכר ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.
מעמול תמרים. הפעם בצורה של עוגיות מגולגלות|צילום: דן לב, יחסי ציבור
מעמול תמרים
לבצק: 180 מ”ל (3/4 כוס) מים 120 מ”ל (1/2 כוס) שמן קנולה 1 כפית תמצית וניל 1 כפית מי ורדים 500 גרם (31/2 כוסות + כף) קמח 240 גרם (11/2 כוסות) סולת 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה 300 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
1. מכינים את הבצק: יוצקים מים, שמן, תמצית וניל ומי ורדים לתחתית קערת המיקסר ומניחים מעל את החומרים היבשים והחמאה. מערבלים עם וו לישה במהירות איטית כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
2. מחממים תנור ל-175 מעלות.
3. מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית בקערה.
1. מחלקים את הבצק ואת התערובת של התמרים ל-4 חלקים.
2. מרדדים כל חתיכת בצק למלבן של 20*30 ומרדדים את התמרים לאותן המידות.
3. מניחים את התמרים על הבצק, ומגלגלים לרולדה דקה. פורסים באלכסון, מפזרים את העוגיות במרווחים של 2 ס"מ זו מזו ואופים 25 דקות.
4. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
עוגיות רחת לוקום של מיקי שמו. הפנינה של משלוח המנות|צילום: דן פרץ, mako אוכל
1. מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה במהירות איטית עד בינונית את החמאה, השמנת, החלמונים ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה (כ-3 דקות).
2. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה בשתי נגלות, ומערבבים עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-3-4 שעות.
3. מכינים את העוגיות: מרדדים את הבצק לעובי של 5 מ"מ או פחות, עד שמתקבל בצק במידות 30*40 ס"מ. חוצים אותו לשניים (לשני מלבנים של 15*40).
4. מגלגלים את הרחת לוקום ל-2 גלילים צרים באורך 40 ס"מ וקוטר 1 ס"מ. מניחים גליל של רחת לוקום על כל אחד ממלבני הבצק, ועוטפים בבצק. מניחים את שני הגלילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ופורסים בעזרת סכין או קלף אפייה לעוגיות בעובי 2 ס"מ.
5. אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות, עד הזהבה קלה. מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.