המנה הסגולה: פאדג' שוקולד לבנדרזמן עבודה: 30 דקות זמן הכנה: שעתיים וחציהמרכיבים (כ-20 יחידות):3/4 כוס חלב ממותק כפית פרחי לבנדר כוס סוכר קורט מלח כוס שוקולד צ'יפס מריר 2 כוסות מרשמלו לבןאם רוצים פס סגול באמצע:חצי כוס מרשמלו לבן 2 כפות חלב ממותק 50 גרם שוקולד לבן צבע מאכל סגולמשנכנס אדר הפייסבוק שלנו שמח, חבל על הזמןאופן ההכנה:1. שמים בקערה קטנה חלב ממותק ואת פרחי הלבנדר ומחממים דקה במיקרו. מניחים בצד ל-10 דקות.2. מסלקים את פרחי הלבנדר בעזרת כפית (הם צפים) ומעבירים את הנוזל לסיר.3. מוסיפים לסיר סוכר ומלח ומביאים לרתיחה. כשרותח מורידים מהאש, מוסיפים מרשמלו ושוקולד ומערבבים עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת אחידה.4. מעבירים לתבנית בגודל 20X20 סמ מרופדת בנייר אפיה, מיישרים ומקררים במקרר כשעתיים. מוציאים מהמקרר וחותכים לקוביות.לפס הסגול באמצע:1. שמים בעקרה קטנה את המרשמלו, החלב והשוקולד הלבן.2. ממיסים במיקרו בפולסים עד שהכל נמס.3. מערבבים פנימה 2 טיפות של צבע מאכל סגול.4. שמים בתבנית חצי מכמות תערובת השוקולד-לבנדר, מעל מפזרים מהתערובת הסגולה ומכסים בתערובת השוקולד שנותרה.המנה הוורודה: מרנג ורדיםזמן עבודה: 20 דקות זמן הכנה: 5 וחצי שעותהמרכיבים (50 יחידות):4 חלבונים 250 גרם סוכר כפית קורנפלור כמה טיפות של מי ורדים אופציה: 2 טיפות צבע מאכל ורודאופן ההכנה:1. מכניסים לקערה את החלבונים והסוכר ומחממים מעל סיר אדים (בן מארי) עד שרוב הסוכר נמס והתערובת חמימה למגע.2. מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים כ-2 דקות.3. עוצרים, מוסיפים את הקורנפלור וממשיכים להקציף 8 דקות נוספות, עד שהתערובת מתקררת.4. מוסיפים כמה טיפות של מי ורדים ואם רוצים צבע מאכל, ומערבבים בעדינות בעזרת מרית (לא להמשיך להקציף במיקסר בשלב הזה, אחרת התערובת תיפול).5. מעבירים לשק זילוף עם צנתר כוכב (ליצירת וורדים יש להשתמש בצנתר כוכב סגור).6. מזלפים עיגולים על גבי נייר אפייה.7. מכניסים לתנור במצב טורבו לטמפרטורה של כ-70 מעלות לכ-5 שעות עד שהמרנגים מתייבשים.המנה הירוקה: עוגיות פיסטוקזמן עבודה: חצי שעה זמן הכנה: שעתיים וחציהמכיבים (50 עוגיות):240 גרם קמח 150 גרם חמאה רכה 130 גרם אבקת סוכר קורט מלח 2 חלמונים כף מחית פיסטוק (להשיג בחנויות המתמחות) 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריראופן ההכנה:1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה, סוכר ומלח עד שמתקבלת תערובת בהירה ואחידה.2. מוסיפים חלמונים ומערבבים היטב.3. מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים היטב.4. מוסיפים את הקמח ומערבבים קצרות רק עד לאיחוד. לא לערבב יותר מדי.5. מוסיפים פנימה את השוקולד צ'יפס ומערבבים בקצרה.6. מחלקים את התערובת לשני חלקים, מגלגלים כל חלק לגליל בעובי 5 סמ. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעתיים.7. מחממים תנור ל-160 מעלות.8. מוציאים מהמקרר, פורסים כל גליל לפרוסות בעובי של כ-1 סמ, מניחים על גבי נייר אפייה ואופים 15-20 דקות. מצננים בתבנית. היזהרו מאפיית יתר, כשמוציאים מהתנור העוגיות עדיין רכות והן מתקשות בקירור.המנה האדומה: דובדבני אמרנה במרציפןזמן עבודה: חצי שעה זמן הכנה: שעההמרכיבים (20 יחידות):דובדבני אמרנה 200 גרם מרציפן 150 גרם שוקולד מריר כפית שמןאופן ההכנה:1. מסננים כ-20 דובדבנים מהרוטב.2. לשים מעט את המרציפן לריכוך. לוקחים כדור קטן של מרציפן, מועכים אותו לצורת פיתה ועוטפים דובדבן. מגלגלים בידיים לכדור ומניחים בצלחת.3. חוזרים על הפעולה עם כל הדובדבנים, עד שנגמר המרציפן.4. מכניסים לקירור של כחצי שעה.5. שמים את השוקולד בכוס וממיסים בפולסים במיקרו.6. כשהכל נמס מוסיפים כפית שמן ומערבבים היטב.7. מוציאים את הכדורים מהמקרר, נועצים קיסם בכדור, טובלים בשוקולד המומס, מנערים עודפים ומניחים על נייר אפיה עד שהשוקולד מתקשה מחדש.המנה הכתומה: תפוזים בשוקולדזמן עבודה: 10 דקות זמן הכנה: יומייםהמרכיבים (30 יחידות):2 תפוזים 2 כוסות סוכר 150 גרם שוקולד מריר כפית שמןאופן ההכנה:1. פורסים את התפוזים לפרוסות בעובי של כחצי סמ. מניחים בסיר גדול.2. ממלאים את הסיר במים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מרתיחים כ- 30 דקות, ומסננים את התפוזים מהמים.3. בסיר נוסף שמים 2 כוסות מים ו- 2 כוסות סוכר ומביאים לרתיחה. מערבבים עד שהסוכר נמס.4. כשהסוכר נמס, מכניסים פנימה את פרוסות התפוזים, שומרים שהפרוסות ישארו ישרות ולא יתקפלו. מבשלים את התפוזים בסירופ הסוכר על אש בינונית-נמוכה כשעה, עד שהסירופ מסמיך והתפוזים מקבלים גוון כתום עמוק. מוציאים בזהירות מהסיר בעזרת מזלג ומניחים בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.5. מניחים לקירור ולייבוש כיום-יומיים (אם רוצים אפשר לפזר מעל התפוזים סוכר).6. כשהתפוזים יבשים, חותכים כל פרוסה לשניים.7. ממיסים את השוקולד בתוך כוס במיקרו. כשנמס מוסיפים כפית שמן ומערבבים היטב.8. טובלים את חצאי פרוסות התפוזים עד האמצע, ומניחים על נייר אפיה עד שהשוקולד מתקשה בחזרה.אוזני המןזמן עבודה: 30 דקות הכנה: שעתייםהמרכיבים (20 יחידות):60 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 50 גרם אבקת סוכר 15 גרם קקאו קורט מלח 1 ביצה קטנה 120 גרם קמחלמילוי: ממרח שוקולדלציפוי: סוכריות צבעוניותאופן ההכנה:1. חותכים את החמאה לקוביות קטנות.2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים מחאה, אבקת סוכר, קמח, קקאו ומלח לתערובת פירורית.3. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים עד לקבלת כדור בצק.4. מוצאים ומשטחים לצורת פיתה. עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לכשעה.5. מוציאים מהמקרר, מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כחצי סמ, וקורצים עיגולים.6. במרכז כל עיגול מניחים תלולית קטנה של ממרח שוקולד (הכי הכי נוח עם שפופרת שוקולד קנוי או שק זילוף קטן), סוגרים את העיגול מסביב לתלולית מ-3 כיוונים, מהדקים מעט את הקצוות, מוסיפים את הסוכריות הצבעוניות (אם רוצים), ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-15 דקות.את אוזני ההמן האלה אתם זוכרים?>> וזה משלוח המנות של מיס פטל מהשנה שעברהלבלוג של מיס פטל>> מתכונים לאוזני המן