אוזני המן מלוחותמי אמר שאוזן המן חייבת להיות מתוקה? ואם בא לנו ללוות את הקפה באיזו עוגה הגונה דווקא, ואת המשולשים הממולאים לנשנש לארוחת ערב? אורי שפט ממאפיית לחמים התכונן גם לאפשרות הזו, ונידב לנו מתכון של אוזני המן במגוון מליות: דלעת מתקתקה, ירקות אסייתית ותפוחי אדמה קלאסית. עד כמה שתפוחי אדמה יכולים להיות קלאסיים לאוזן המן.>> למתכון: אוזני המן במילוי מלוחפלודני הונגריהפלודני היא עוגת שכבות שמגיעה אלינו היישר מהונגריה, ובה קומות קומות של בצק שמרים מחוזק במעט קוניאק, שיהיה. בין הקומות יחכו למתמידים שלל מילויים משובחים: מלית פרג, מלית תפוחים ומלית אגוזים – והכל באותה עוגה, כן? ההכנה של הפלודני לא מאוד פשוטה, כפי שאפשר לשער, אבל יודעי דבר אומרים שאין מאכל פורים שידמה לה. הונגרים, זו השעה שלכם. מתכון עם אחריות לכל החיים.>> למתכון: עוגת שמרים פלודניעוגת שמרים עם פרגטוב, פורים הוא חג של פרג, ואת זה אי אפשר לקחת ממנו, ולא משנה מה אנחנו חושבים על התבלין המשונה הזה, שלפעמים נדמה שהדבר שהוא עושה הכי טוב זה להיתקע בין השיניים ולא לצאת. הפעם אנחנו עם עוגת שמרים פרג, שחובבי הז'אנר יכולים להרוג בשבילה. הבצק די בסיסי, המלית לא מסובכת, והתוצאה – פרג בלי אוזניים. האמת, טעים לאללה.>> למתכון: עוגת שמרים פרגאוזני המן של דודו אוטמזגיןרגע לפני פיזור נחזור למקום שכולנו התחלנו ממנו: אוזני המן כהלכתן, במלית הפרג המסורתית והמקובלת. מה שמייחד את המתכון הזה מאלפי מתכוני אוזני ההמן האחרים זה שהוא של דודו אוטמזגין – קונדיטור בחסד, שכשאנחנו פוגשים מתכון שלו אנחנו אוטומטית אומרים אמן. אז הנה – אם אתם רוצים להכין את הקלאסיקה, מוטב לכם שתעשו את זה מהמתכון הזה.>> למתכון: אוזני המן במלית פרגאוזני המן של אביבהואי אפשר לסיים בלי אהובתנו אביבה פיבקו, יוצאת מאסטר שף, שתמיד יודעת להכניס למתכון את הטוויסט שיהפוך אותו למושלם. אז אוזני ההמן שלה היא ממלאת בריבת משמשים (שהיא מכינה לבד, כמובן), והטוויסט – כדור נאה של מרציפן בלב כל אוזן. והכל מצולם, שתראו במו עיניכם.>> למתכון: אוזני המן של אביבה>> גם לקנות צריך לדעת: לסקירת אוזני ההמן השנתית שלנו