המטבח המרוקאי - שף צ'רלי פדידה
סלט דלעת וחמוציות מתקתק בסגנון מרוקאי
פרווה | דרגת קושי - קל | חומרים זמינים | זמן הכנה: 20 דקות
המרכיבים:
חתיכת דלעת במשקל 400 גרם - קלופה
50 גרם חמוציות מיובשות
2 ענפי בצל ירוק, קצוצים באלכסון
בצל סגול, חתוך לרצועות דקות
1/4 כוס חומץ תפוחים
1/3 כוס שמן תירס או קנולה
1 כפית סוכר לבן
מעט מלח ופלפל שחור
להגשה: חופן אגוזי פקאן סיני גרוסים
אופן ההכנה:
1. יוצרים מהדלעת רצועות בדומה לספגטי באמצעות קולפן ז'וליינים מיוחד. אם אין קולפן כזה, מגררים את הדלעת בפומפייה גסה מאוד או קוצצים במעבד מזון.
2. מעבירים את הדלעת לקערת ערבוב, מתבלים בסוכר, במלח, בפלפל, בחומץ תפוחים, בשמן תירס, בבצל ירוק, בבצל סגול ובחמוציות מיובשות. מערבבים היטב, מעבירים לצלחת הגשה ומעטרים בפקאן סיני.
המטבח הצרפתי - שף שי אוחנה
שטרודל סלמון נוסח פרובנסיאלי ברוטב איולי פלפלים
פרווה | דרגת קושי – בינוני | חומרים זמינים, זמן בישול: 40 דקות + 20 דקות בתנור, זמן הכנת הרוטב: 30 דקות כולל קליית הפלפל
4-6 מנות
המרכיבים:
2 נתחי פילה סלמון במשקל 100 גרם
1 ראש כרשה, חתוך לג'וליאן (גפרורים) וחלוט במים
1-2 גזרים, חתוכים לג'וליאן (גפרורים) וחלוטים במים
1 בצל, חתוך לפרוסות דקות
1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות דקות
1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
עלים מ-4 גבעולי תימין, קצוצים דק
4 עלי פילו
שמן זית להברשה
3 כפות שמן קנולה להקפצת הבצל והפלפלים + 2-1 כפות שמן לצריבת הסלמון
מלח ופלפל לטעם
לרוטב:
3 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
2 חלמונים של ביצה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל לבן
1 כוס שמן זית
1 כפית חרדל
1 כפית מיץ לימון טרי
1 כפית מים במידת הצורך
1/4 כפית זעפרן (אשר הושרה קודם לכן בכף מים רותחים לריכוך)
1 פלפל אדום קלוי וקלוף
אופן ההכנה:
1. מכינים את הרוטב: טוחנים בבלנדר את כל הרכיבים, פרט לזעפרן ולשמן. מוסיפים את השמן בהדרגה, וכאשר מתקבל מרקם סמיך ואחיד מוסיפים את הזעפרן עם מי ההשרייה.
2. מכינים את השטרודל: מחממים את התנור ל-180 מעלות. מחממים את השמן במחבת, מתבלים את הסלמון במלח ופלפל, וצורבים כדקה בכל צד. מניחים בצד להתקרר. מקפיצים את הבצל במחבת על אש בינונית, עם מעט שמן, כ-7 דקות, לאחר מכן מוסיפים את הפלפלים ומטגנים 7 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל ומניחים להתקרר. מערבבים את כל הירקות יחד לתרכובת אחידה. פורסים את נתחי הסלמון לרוחב בצורה אלכסונית, בעובי 1 ס"מ.
3. מרכיבים את השטרודל: מניחים עלה פילו לאורכו ומברישים במעט שמן זית. מניחים מעט מתערובת הירקות על גבי עלה הפילו, בצד הקרוב אליך (יש להשאיר שוליים לסגירה). מניחים מעל מעט מפרוסות הסלמון ושכבה נוספת של ירקות. מפזרים את עלי התימין מלמעלה. סוגרים את השוליים כלפי המרכז ומגלגלים. מברישים את המעטפת החיצונית של השטרודל במעט שמן ואופים בתנור 20-15 דקות, או עד להזהבה. ניתן גם לטגן במחבת על אש בינונית לצבע אחיד על יד הפיכתו על ארבעת צדדיו.
מגישים: מעטרים את הצלחת ברוטב, חותכים את השטרודל בצורה אלכסונית לשניים וממקמים מעל. ניתן להוסיף מעל עשבי תיבול לצבע.
המטבח הכורדי - שף ליאור חפצדי
תבשיל בקר כורדי חגיגי עם תמרים ותאנים על מצע לוביה, עגבניות ולימון כבוש
בשרי | דרגת קושי – בינוני | חומרים זמינים | זמן הכנה: 20 דקות, זמן בישול: 45 דקות
6 מנות
המרכיבים:
3 ק"ג בשר אסדו חתוך לקוביות
5 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
10 בצלי שאלוט שלמים קלופים
10 תמרים מזן מג'הול, מגולענים
2 כפות סילאן
מלח פלפל גרוס טרי לפי הטעם
מעט שמן זית לצריבה
להגשה: 10 תאנים טריות, חתוכות לרבעים
אופן ההכנה:
מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה או בסיר סוטאז' בעל תחתית כפולה. צורבים בו את נתחי הבשר מכל הצדדים. מוסיפים את קוביות הגזר, השאלוט, התמרים והסילאן ומבשלים יחד מספר דקות. מוסיפים מים רותחים (פחות מגובה הבשר). מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה מאוד עוד כ-3-4 שעות. במחצית השעה האחרונה של הבישול מוסיפים את רבעי התאנים. מוודאים שהבשר רך ומגישים חם לשולחן מעל תבשיל הלוביה.
המטבח האנגלי - שף ג'וש סטיל
סטיקי פודינג - מאפה תמרים מתוק ברוטב טופי קרמל
פרווה או חלבי | דרגת קושי – בינוני | חומרים זמינים | זמן הכנה: 25 דקות זמן אפייה: 40 דקות
המרכיבים:
300 גרם תמרים מגולענים
1 כף סודה לשתייה
250 מ"ל מים רותחים
150 גרם יוגורט סויה או יוגורט רגיל לעוגה חלבית
100 גרם מחמאה או חמאה בטמפרטורת החדר
125 גרם סוכר חום
75 גרם סוכר לבן
2 ביצים
200 גרם קמח
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית קינמון
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
2 כפות קקאו
לרוטב טופי קרמל:
130 גרם סוכר חום
110 גרם מחמאה או חמאה
150 גרם שמנת צמחית או שמנת מתוקה
1 כף ברנדי (לא חובה)
להגשה - גלידת וניל חלבית או פרווה
אופן ההכנה:
1. להכנת העוגה: מניחים את התמרים המגולענים בקערה, מפזרים מעל כף סודה לשתייה ויוצקים את המים הרותחים. מועכים עד לקבלת מחית חלקה, אפשר גם בעזרת בלנדר מוט או מג'ימיקס.
2. בקערת המיקסר או מיקסר יד, מקציפים יחד לקרם חלק את החמאה או המחמאה עם הסוכר החום והלבן. מוסיפים 2 ביצים, את הקמח, התבלינים והקקאו ומערבבים רק עד שהקמח נטמע.
3. מקפלים פנימה את מחית התמרים ואת היוגורט עד לקבלת תערובת חלקה.
4. מעבירים לתבנית משומנת או לתבניות אישיות משומנות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
5. מכינים את הרוטב: מחממים בקלחת קטנה את הסוכר החום, החמאה או המחמאה והשמנת. מערבבים באופן מתמיד עד שהסוכר נמס לגמרי, התערובת מתאחדת ומתחילה לבעבע. מסירים מהאש. אפשר להוסיף כף ברנדי אם רוצים.
5. מגישים: יוצקים את רוטב הטופי על העוגה ומניחים כדור גלידה בצד.
את הכתבה המלאה ועוד המון מתכונים מופלאים לחגי תשרי ניתן למצוא במגזין החגים המורחב של 'טעימות':
• נבחרת השפים מבית טעימות בחרה בשבילכם את עוגות הדבש הטובות ביותר שלה
• מרילין איילון מבשלת במרוקאית ומזמינה אתכם לסעודת חג אוריינטלית, צבעונית ועשירה
• תמי פיליפ ממלאת חלות בהרבה הפתעות
• הקונדיטורית לאה תורג'מן הכינה מתוקים מופלאים להגשה בסוכה
• הסטייליסטית ענת לבל מעצבת לכם את שולחן החג ומציעה טיפים ורעיונות לשולחן מהצילומים
• השפית פיליס גלזר מציעה רעיונות לארוחת חג בריאה בסטייל
• מרילין איילון לוקחת אתכם לאמריקה במדור 'מסביב לעולם'
• רבקה שיינין ערבבה ומזגה והכינה הצעות למשקאות שונים לחג הסוכות
ועוד הרבה הפתעות, כמיטב המסורת של טעימות!
מגזין 'טעימות' הינו מגזין המזון הכשר למהדרין היחיד מסוגו ויוצא לאור כ-7 שנים. במגזין ניתן למצוא את טובי השפים, הצלמים והסטייליסטים בארץ.
ניתן להשיג את המגזין בלמעלה מ-400 נקודות מכירה ברחבי הארץ.
לעמוד הפייסבוק של מגזין טעימות: https://www.facebook.com/teimotmagazine
לברור נקודות מכירה ולרכישת המגזין חייגו: 077-2020520