>> כל המתכונים לראש השנהמתכונים של מנות עיקריות לראש השנהמתכונים של מנות ראשונות ותוספות לראש השנהמתכוני קינוחים לראש השנהמתכונים: קינוחים פרווהמתכונים: עוגות של קרין גורן ומיקי שמומתכונים של אבי לוי לראש השנהמתכונים של אביב משה לראש השנהמתכונים לארוחת חג זולהמתכוני עדות לראש השנהמתכונים טבעוניים לראש השנהארוחת חג שכל אחד יכול להכיןמתכונים לעוגות דבשרובנו אוכלים בראש השנה חריימה, דג מרוקאי או גפילטע פיש. רובנו מכריזים שלא נסכים לוותר על המנה הזו לעולם, ושבהקשר של אוכל אנחנו לא באמת צריכים שינויים, כי העיקר זה המסורת. מצד שני - מתערבים איתכם שכל אחד ואחד מכם ישמח מאוד אם יגישו לו השנה את אחת ממנות הדגים האלה, של אידי מאשדוד. אז מה אתם אומרים? מוכנים לאתגר?החריימה של אידי: קציצות דגים עם גרגרי חומוס ורוטב עגבניותהמרכיבים (4 מנות): מטחנת בשר ידנית (ביתית) סיר אלומיניום שטוח בקוטר כ- 34 סמלתערובת הקציצות: 1 קילו פילה דג בורי צרור כוסברה קצוצה צרור פטרוזיליה קצוצה 2 כפות פירורי לחם 1/2 כפית פפריקה חריפה 4 כפות שמן זית 1 שן שום כתושה 1 בצל סגול, קצוץ 1 כפית כמון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחורלרוטב העגבניות: 4 כפות שמן זית, לטיגון 1 שן שום קצוצה 1/2 בצל לבן, קצוץ 2 עגבניות מגוררות צרור כוסברה קצוצה צרור פטרוזיליה קצוצה מלח פלפל שחור 1 כפית כורכום פפריקה חריפה 1 כפית אריסה פיקנטית 1 פלפל אדום יבש חריף, בשלמותו 1 כוס ציר דגים (או ציר ירקות) 2 כוסות גרגירי חומוס (מבושלים)אופן ההכנה:1. מעבירים במטחנת בשר את כל מצרכי תערובת הקציצות ומכניסים למקרר.2. להכנת הרוטב: מחממים בסיר שמן זית, מוסיפים בצל ושום ומטגנים.3. מוסיפים את העגבניות, הפטרוזיליה, הכוסברה, מלח ופלפל שחור, הכורכום, הפלפל היבש, האריסה והפפריקה החריפה. מערבבים היטב. מוסיפים את ציר הירקות או הדגים ומביאים לרתיחה.4. מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים.5. במקביל יוצרים קציצות מהתערובת המוכנה ומוסיפים לסיר.6. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות עם מכסה.* מומלץ להגיש עם כיכר לחם מהמכולת.>> לגרסת ההדפסה של המתכון: חריימה של אידי>> מתכונים לראש השנהסלמון במעטפת תבלינים וחרדלהמרכיבים (6 מנות): 1.200 קג סלמון (6 יחידות) שמן זית מלח פלפל שחור 2 כפיות חרדל דיז'ון עם גרגרים 2 בצלים לבנים, קצוצים דק 3 שיני שום, קצוצות דק 2 צרורות עירית, קצוצים דק 3/4 כוס מים, או ציר ירקותאופן ההכנה:1. מניחים את הדג כשגבו (החלק החיצוני, עם העור) מונח על תחתית הצלחת, ומשמנים את בשרו.2. זורים על הדג המשומן מלח ופלפל, ובטפיחות מצמידים את גרגרי המלח והפלפל לבשר הדג.3. מכסים את הדג בחרדל, ושוב– בטפיחות קלות מצמידים את גרגרי החרדל לדג. אותו דבר עושים גם עם הבצל, השום ולבסוף העירית הקצוצה – מקפידים שכל המרכיבים הקצוצים יהיו צמודים לבשר הדג על ידי טפיחות יד קלות.4. מניחים את הדג העטוף בתבלינים ובירקות במרכז תבנית אישית חסינת חום. מוסיפים לתבנית 1/4 כוס ציר דגים, או ציר ירקות, אבל לא שופכים את הנוזלים על הדג, אלא מסביבו.5. מכניסים את התבנית עם הדג לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-12 דקות.6. מוציאים מהתנור ומגישים מיד: הדג סופח את הנוזלים, את טעמי התבלינים ושאר ירקות שציפו אותו, וחלקו הפנימי נשאר מעט נא וספוג טעמים.>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלמון במעטפת תבלינים וחרדלפילה בורי עם ירקות גינההמרכיבים (6 מנות): 1,200 קג פילה בורי (6 יחידות) 3 שיני שום פרוס 2 בצלים סגולים, פרוסים 2 שורש פטרוזיליה 2 גבעול סלרי קלוף 2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות של 1 סמ 2 גזרים, חתוכים לקוביות של 1 סמ 2 קישואים, חתוכים לקוביות של 1 סמ 2 חופנים של שעועית ירוקה 2 פלפל שאטה אדום 600 מל (1/2 2 כוסות) ציר דגים מלח פלפל שחור 1 כוס שמן זית 2 צרורות עירית קצוצה 2 צרורות פטרוזיליה קצוצהאופן ההכנה:1. שופכים למחבת את כוס שמן הזית ומחממים.2. מוסיפים את השום והבצל הסגול ומטגנים מעט.3. מוסיפים את כל הירקות החתוכים ומערבבים, ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את פלפל השאטה. מניחים את פילה הבורי על הירקות למשך 5 דקות. מוסיפים את ציר הדגים, מבשלים עוד כ-10 דקות עם מכסה סגור ומביאים לרתיחה.4. לפני ההגשה מפזרים עירית ופטרוזיליה.>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פילה בורי עם ירקות גינהפילה מוסר ואפונה ירוקההמרכיבים (6 מנות): 1.200 קג פילה מוסר (6 יחידות) תבלין דג לתנור (או תערובת של מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וקורט כורכום) 6 כפות שמן זית 2 בצל לבן בינוני, קצוץ 3 שיני שום, קצוצות 2 כוסות אפונה ירוקה 1 פלפל אדום מתוק, קצוץ לקוביות קטנות 10 עלי נענע 2 כוסות (480 מל) ציר ירקות מלחאופן ההכנה:1. מתבלים את פילה המוסר בתבלין דג בכמות נדיבה משני צדדיו וממליחים מעט.2. מחממים שמן זית במחבת עמוקה (עם מכסה) ומזהיבים את הבצל ואת השום הקצוץ.3. מניחים את פילה הדג על התערובת ומטגנים למשך דקה.4. מוסיפים למחבת אפונה, פלפל אדום מתוק, עלי נענע וציר ירקות, וממליחים.5. מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת ומבשלים למשך 7 דקות נוספות.>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פילה מוסר ואפונה ירוקה* כל המתכונים באדיבות אידי ישראלוביץ ממסעדת אידי>> אם אתם חייבים גפילטע פיש>> כל המתכונים לראש השנה