מנות ראשונות
חלה מתוקה עגולה
עגולה ומתקתקה (מה ממתיק אותה? דבש כמובן, אבל גם קצת סוכר), רכה ומענגת, מושלמת לראש השנה. במתכון יש גם חמוציות, אל תראו חובה להכניס אותן לבצק. לא כולם אוהבים פירות מתוקים בחלה שלהם, בטח אם הם עומדים למרוח עליה כבד קצוץ או לטבול ברוטב של הדג. הכל טוב.
כבד קצוץ של אהרוני
כבד קצוץ הוא מנה בסיסית למדי, עם מעט מרכיבים, ובכל זאת אפשר להכין אותה נהדר ואפשר, איך לומר, פחות. אז בשביל לוודא שנישאר בתחום הנהדר אנחנו סומכים הפעם על המתכון של אהרוני, בצירוף כמה טיפים לכבד קצוץ אלוהי, שקיבלנו מאורלי פלאי ברונשטיין.
סלמון חריף
הסלמון הזה לא צלוי בתבנית אלא מבושל בסיר, ואתם יכולים לראות בו גרסה חגיגית לדג המרוקאי החריף (למעשה, זה בדיוק מה שהוא). רק מה, תשדרגו את הדג שלכם ככה פעם אחת, ולא בטוח שתוכלו לחזור לאחור. ראו הוזהרתם.
מנה עיקרית
בשר עם חצילים ועגבניות
מתכון של חן מזרחי, היא "חן במטבח", מתוך הספר החדש (יחסית) והשווה (לגמרי) שלה. אחרי שבשנה שעברה חרשנו על צלי הבקר של חן במטבח בכל החגים וגם בכמה ערבי שישי - הנה נמצא לו מחליף ראוי, לפחות עד השנה הבאה.
תוספות
תבשיל אורז חגיגי
כשאהרוני נדרש למצוא תחליף צמחוני לאושפלאו המפורסם שלו, הוא הגה את האורז הבא. עם כל הפירות היבשים האלה, בצירוף התבלינים המדויקים - מדובר במנת אורז פשוט מעולה, לצמחונים ולקרניבורים כאחד.
תבשיל כרוב אדום
השנה אנחנו נמנעים מצימעס (די, נמאס לנו, נחזור בפסח), ובמקומו מכינים את הכרוב הזה, שגם הוא מתקתק ומעט קינמוני, ולטעמנו ממלא את אותה פונקציה בארוחה. בניגוד לצימעס - כאן גם יש תפוחי עץ, שמבחינתנו זה חתיכת פלוס בעונה הזאת בשנה.
סלט עגבניות טריות ומבושלות
מנה שהיא גם סלט וגם מעין תוספת - בזכות השילוב של עגבניות טריות וצלויות. ואיזה יופי של שילוב זה, יא אללה. יחד עם השום, שבילה גם הוא בתנור ונעשה מתקתק כמו שאנחנו אוהבים, כמעט שאין צורך בתיבול של הסלט הזה (ובכל זאת נפנק אותו בקצת חומץ בלסמי).
תפוחי אדמה לימוניים
מדי פעם אנחנו אוהבים לגוון בתפוחי האדמה שאנחנו מכינים, לארוחות חג ובכלל, וזה אחד הגיוונים היותר מוצלחים שהכרנו. הוא מגיע אלינו מיוון ומוסיף גוון חמצמץ שבדרך כלל אין בתפוחי אדמה צלויים.
קינוחים
עוגת דבש קלאסית
ה-עוגה, שהופכת את הארוחה המעולה שלעיל לארוחת ראש השנה פר אקסלנס. קלאסית, רכה, דבשית וטעימה, ולא פחות חשוב - עוגה שכל אחד יכול להצליח איתה. מתכון לכולם, לתמיד.
עוגת שוקולד ללא קמח
ובגזרת הקינוח היותר "קינוחי" - עוגת פאדג' שאנחנו אוהבים להכין גם בפסח, אבל זה לא מונע ממנה לככב בראש השנה. בסיס שוקולדי דחוס ופאדג'י, עליו קצפת עם נגיעה של קפה, ומלמעלה תלתלי שוקולד חמודים.
שנה טובה חברים!