צלחת הברכות:1. תמרמסדרים בקערה תמרים צהובים.** רוצים גם ליהנות מהטעם ומהמרקם שלהם? הקפיאו אותם לילה קודם, והפשירו לפני ארוחת ראש השנה. תחושת הבוסריות המעצבנת שלהם תיעלם כלא הייתה.2. סלק - סלט מנגולדהמרכיבים: צרור עלי מנגולד (חבילה), קצוצים 3 כפות שמן זית חצי כוס מים 2 שיני שום, כתושות מיץ מחצי לימון חצי כפית כמון מלח פלפל שחור 1 כפית אריסה או 1 כפית פפריקה מתוקה אופן ההכנה:מחממים במחבת שמן זית, מנגולד ומים. מערבבים עד שהמנגולד מתרכך. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. טועמים ומתקנים טעמיםלעוד מתכוני מנגולד מעולים>> כל המתכונים לראש השנה>> כל מה שצריך לדעת על צלחת הברכות לראש השנה3. כרתי - כרישה צלויההמרכיבים: 1 כרישה גדולה או 2 קטנות 2 כפות שמן זית מיץ מחצי לימון מלח פלפל שחור גרוס עלי תימיןאופן ההכנה :מחממים תנור ל-200 מעלות. פורסים את הכרישה לפרוסות יחסית עבות ומסדרים אותן בתבנית. מזלפים שמן זית ולימון ומפזרים מלח, פלפל שחור ותימין. מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור לשעה, עד שהכרישה מתרככת.ואיך אפשר בלי: מתכון לקציצות פרסה4. קרא - דלעת בתנורהמרכיבים: 1 חתיכת דלעת קטנה, חתוכת לקוביות שמן זית מלח גס 2 כפות סילאן 1 כפית קינמוןאופן ההכנה :מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את קוביות הדלעת. מתבלים בשמן זית, מלח, סילאן וקינמון ומערבבים. צולים 45 דקות, עד שהדלעת מתרככת.אפשרות נוספת: סטייק דלעת בתנור5. רוביה/לוביה - שעועית ירוקה בשום ולימוןהמרכיבים: 500 גרם שעועית ירוקה טרייה שמן זית 2 שיני שום, כתושות מיץ מחצי לימון מלח פלפל שחור גרוסאופן ההכנה:מביאים לרתיחה מים בסיר ומבשלים את השעועית 7 דקות (היא לא צריכה להיות מבושלת עד הסוף). מוציאים לקערה עם מי קרח (זה יעזור לשעועית לשמור על הצבע הירוק שלה). מחממים במחבת שמן זית, שום, לימון, מלח ופלפל שחור גרוס. מוסיפים את השעועית ומקפיצים כמה דקות, עד שהיא עטופה יפה ברוטב.והנה עוד מתכוני לוביה שווים6. רימוןחוצים את הרימון לרוחב ובעזרת גב של כף דופקים בחוזקה על הקליפה, עד שכל הגרעינים נופלים.7. ראש דגבעיקרון לא אמורים לאכול את הדג, ולכן מספיק רק לבשל אותו במים רותחים. אני אומרת, אם כבר מבשלים ראש דג במים - בואו נעשה מזה ציר שנוכל להשתמש בו בהמשך.המרכיבים: 1 ראש של דג (כל דג) 1 בצל, חתוך גס 1 גזר (עם הקליפה), פרוס גס 1 גבעול סלרי תימין (או כל עשב תיבול שיש בבית) עלי דפנה פלפל אנגלי זרעי כוסברה או כמוןאופן ההכנה:מבשלים את כל המרכיבים בסיר עם מים לפחות שעה על אש נמוכה. מסננים את הנוזל ומקפיאים אותו. אפשר להשתמש בציר לתבשילים ורטבים.8. תפוח בדבשבשביל זה אתם לא צריכים אותנו :)חג שמח ושקט!הכתבה עלתה לראשונה בספטמבר 2024.