בראוניז אוראו וגבינה מושחתיםהמצרכים (ל-9 בראוניז):למלית גבינה:200 גרם גבינת שמנת 30%200 גבינת שמנת 25%כפית תמצית או מחית ונילשליש כוס (40 גרם) אבקת סוכרלבראוניז:150 גרם חמאה200 גרם שוקולד מריר (לפחות 54 אחוז מוצקי קקאו)כוס (200 גרם) סוכר3 ביצים בגודל L בטמפרטורת החדרכוס (140 גרם) קמח, מנופהרבע כפית מלחחבילת עוגיות אוראו (16 עוגיות)אופן ההכנה:מתחילים במלית: טורפים בקערה גבינות שמנת, וניל ואבקת סוכר. מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת בגודל 20 סמ, מיישרים ומקפיאים לשעתיים. ממשיכים בבראוניז: מחמממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית מרובעת באותו הגודל בנייר אפייה. ממיסים במיקרוגל חמאה ושוקולד וטורפים להאחדה. מוסיפים סוכר ומערבבים. מצננים מעט. מוסיפים ביצים בזו אחר זו וטורפים להאחדה. מוסיפים קמח ומלח ומקפלים בעדינות לתערובת חלקה. יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית ומיישרים. מניחים מעליה בזריזות את מלית הגבינה מהקפיא, ומעליה את המחצית הנותרת של בלילת הבראוניז. שוברים את העוגיות ומשבצים בבלילה באופן חופשי. אופים 25 דקות ומצננים לחלוטין. מצננים במקרר 4 שעות לפחות, חותכים לריבועים ומגישים.>> למתכונים של חן שוקרון ב-makoמתכונים לראש השנהבראוניז מושלמיםהמצרכים (לתבנית מרובעת 20*20 סמ):שליש כוס (80 מל) שמן צמחירבע כוס (35 גרם) אבקת קקאו מנופהכוס (200 גרם) סוכר2 ביצים בגודל L בטמפרטורת החדר70 גרם שקדים מולבנים, טחונים דקרבע כפית מלח120 גרם שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד מריר קצוץ גס (לפחות 54 אחוז מוצקי קקאו)אופן ההכנה:מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים בקערה שמן, קקאו וסוכר. מוסיפים ביצים בזו אחר זו, וטורפים. מוסיפים שקדים, מלח ושוקולד צ'יפס ומערבבים במרית לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומיישרים. אופים 20-25 דקות, או עד ששולי הבראוניז יציבים, המרכז רך והחלק העליון סדוק. מצננים לחלוטין וחותכים לריבועים.עוגיות פיסטוק ממכרותהמצרכים (ל-35 עוגיות):200 גרם פיסטוקים טבעיים קלופים, טחונים דק200 גרם שקדים מולבנים, טחונים דקכוס ורבע (250 גרם) סוכר2 ביצים בגודל Lחצי כוס (60 גרם) אבקת סוכר, לציפויאופן ההכנה:מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים בקערה פיסטוקים, שקדים וסוכר, מוסיפים ביצים ומערבבים בידיים לתערובת לחה. יוצרים כדורים קטנים בגודל אגוזי מלך, מגלגלים באבקת סוכר ומניחים במרווחים שווים בתבנית. אופים 12 דקות, או עד שהעוגיות נסדקות בחלקן העליון ומזהיבות בתחתית. מצננים לחלוטין.המתכונים מתוך מתוקים שלי, הוצאת תכלת, 128 שקלים.