דובשניות
המרכיבים (30 עוגיות):
6 כוסות קמח
כפית סודה לשתייה
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
2/3 כוס שמן קנולה
1 כוס דבש
1 כפית קינמון
לציפוי:
100 גרם אבקת סוכר
3 כפות חלב
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מערבבים יחד ביצים, סוכר, שמן, דבש וקינמון. מוסיפים את הקמח והסודה לשתייה.
3. יוצרים כדורים ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק 3 ס"מ בין כדור לכדור.
4. אופים כ-10 דקות, עד שהדובשניות קצת משחימות. מניחים להן מעט להצטנן.
5. מערבבים את חומרי הציפוי, וטובלים בפנים את הדובשניות. מצננים ושומרים בכלי סגור.
חטיפי אנרגיה עם דבש
המרכיבים (25 מנות כמו בתמונה):
1/4 כוס שמן קנולה
3/4 כוס טחינה
1 כוס (320 גרם) דבש
1/2 כפית קינמון
1/8 כפית מלח
5 כוסות גרנולה (קנויה או ביתית)
אופן ההכנה:
1. שמים בסיר שמן, טחינה, דבש, קינמון ומלח, ומבשלים כ-2-3 דקות על להבה בינונית.
2. מוסיפים את הגרנולה ומבשלים עוד כ-2-3 דקות.
3. מרפדים תבנית מלבנית בעלת שוליים בנייר אפייה, יוצקים פנימה את העיסה, מיישרים ומהדקים. מכסים בנייר אפייה, מניחים עליו מגבת יבשה ומהדקים היטב. מאחסנים לפחות 3 שעות במקרר.
4. חותכים לריבועים או מלבנים ומגישים.
עוגיות קוואקר בדבש
המרכיבים (40 עוגיות):
3 כוסות קוואקר
2 ביצים
75 גרם מרגרינה או חמאה, בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
2 כפות דבש
2 כוסות קמח מלא
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. מערבבים ביחד את הביצים, המרגרינה או החמאה, שני סוגי הסוכר והדבש (אפשר במיקסר). מנפים פנימה את הקמח המלא.
3. מוסיפים את הקוואקר ומערבבים.
4. מסדרים תלוליות מהתערובת על תבנית מכוסה נייר אפייה ואופים 20 דקות.
* אפשר להוסיף לבלילה אגוזים קצוצים, פירות יבשים חתוכים קטן, חמוציות או שוקולד צ'יפס.
המתכונים באדיבות פסטיבל הדבש ביד מרדכי. לרגל פסטיבל הדבש הנערך בימים אלו בכוורות ברחבי הארץ מזמין קיבוץ יד מרדכי משפחות ליהנות מחגיגת דבש מתוקה במיוחד, שבה ילמדו הילדים על המסלול שעובר הדבש מהכוורת ועד לעוגת הדבש. בסוף הפעילות יכינו הילדים עוגת דבש משלהם. לפרטים: 08-6720559 | 052-3923104 | www.ym-tayarut.co.il
מתכונים של מנות ראשונות ותוספות לראש השנה