>> מתכונים לראש השנה>> וכאן יש עוד מתכוני עוף לראש השנהעוף בקראסט מלחהמרכיבים (4 מנות): עוףשלם (מס' 2, בערך 1.8 קילו) 3 קג מלח גס 4 חלבונים 1 כפית זרעי הל 2 כפיות כוסברה יבשה 2 ענפי רוזמרין יבשים קליפה מגוררת מ-3 לימוניםלרוטב סוס ורט: 200 גרם מיונז 2.5 כפות שורש חזרת מגורד מלח, לפי הטעם חופן שמיר קצוץ צרור פטרוזיליה, קצוץ 5 כפות עירית קצוצה 400 גרם שמנת פרווה של ריץ' לא ממותקת (אם לא שומרים כשרות, עדיף קרם פרש) קליפה מגוררת מ-2 לימוניםאופן ההכנה:1. מחממים תנור ל-180 מעלות.2. מערבבים את המלח, החלבונים, התבלינים, הרוזמרין וקליפת הלימון, עד שנוצרת עיסה אחידה.3. עוטפים את העוף היטב בעיסה, כך שיהיה מכוסה באופן אחיד מכל הצדדים. אופים כשעה וחצי.4. מכינים את הרוטב בזמן שהעוף בתנור: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבל רוטב ירוק סמיך.5. מסירים את מעטה המלח בעזרת סכין מסור. מנגבים קצת במגבת מטבח ומחלקים את העוף למנות.6. מגישים עם הרוטב ועם סלט עלים ירוק.עופיונים ממולאים מתקתקים ברוטב טחינה פיקנטיתהמרכיבים (2 מנות): 2 עופיונים ללא עצמות (לבקש מהקצב) מלח פלפל שמן זית, לטיגוןלמילוי: חצי חלה מתוקה, מושרית במים וסחוטה היטב 2 כפות צימוקים בהירים ביצה תפוח עץ, חתוך לקוביות אגס, חתוך לקוביות חצי כפית תימין קצוץ חצי כפית רוזמרין קצוץ 8 עלי נענע קצוציםלרוטב: 2 כוסות טחינה גולמית כפית פלפל חריף קצוץ 2 כפות פטרוזיליה קצוצה 2 כפות שמן זית מיץ משני לימונים 4 כפות סילאן מלח פלפל שחוראופן ההכנה:1. מערבבים את כל חומרי המילוי עד לקבלת מסה אחידה.2. ממליחים ומפלפלים את העופיונים היטב מבפנים ומבחוץ, ממלאים בתערובת וקושרים בחוט: מצליבים את הרגליים בצורת איקס, מלפפים סביבן חוט קשירה פשוט עד שהצורה נשמרת – וקושרים (ניתן גם להשתמש ברשת לבישול).3. מחממים תנור ל-200 מעלות. מטגנים את העופיונים במחבת (מהסוג שאפשר להכניס לתנור) בשמן זית עד להשחמה מכל הצדדים.4. מעבירים את המחבת לתנור החם לכ-20 דקות.5. מכינים את הרוטב: מערבבים את כלל המרכיבים, ומוסיפים כ-3 כוסות מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.6. מגישים את העופיונים עם הרוטב.עוף צלוי בבירת חיטה עם בצלי שאלוט ופטריותהמרכיבים: לתערובת התבלינים: כפית תימין כפית רוזמרין קליפה מגורדת משני לימונים כף מלח חצי כפית פפריקה חריפה 2 כפות שמן 250 מל בירת חיטהלעוף: עוף שלם(מס' 2, בערך 1.8 קילו) מלח 10 בצלי שאלוט שלמים מעט שמן, לטיגון כף סוכר 2 סלסילות פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות פטריית פורטובלו אחת גדולה, חתוכה לקוביות קורט מלח קורט אבקת שוםאופן ההכנה:1. מחממים תנור ל-220 מעלות.2. קוצצים את התבלינים היטב ומערבבים עם השמן והבירה.3. ממליחים את העוף השלם היטב, מבפנים ומבחוץ, וקושרים אותו בחוט (מצליבים את הרגליים בצורת איקס, מלפפים סביבן חוט קשירה פשוט עד שהצורה נשמרת – וקושרים). מורחים את תערובת התבלינים על כל העוף באופן אחיד, ומעבירים לתבנית כשהעוף מונח על גבו.4. מטגנים את בצלי השאלוט עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים כף סוכר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב, כדי לתת לבצלים להתקרמל.5. כשהבצלים שחומים ויפים מעבירים אותם לתבנית של העוף.6. אופים כ-20 דקות. מדי פעם משקים את העוף במה שנשאר מתערובת התבלינים והבירה.7. אחרי 20 דקות מנמיכים את התנור ל-180 מעלות, ואופים כ-20 דקות נוספות. ממשיכים להרטיב את העוף מדי פעם, כדי שלא יתייבש.8. לקראת ההגשה מטגנים את הפטריות בשמן זית ומתבלים במלח ושום. מגישים עם העוף.* כל המתכונים באדיבות שף עופר בן אור ממסעדת באיירן, הבראסרי הבווארי הראשון בישראל. פרישמן 22 פינת סירקין, תל אביב, 077-556-5753מתכוני ראש השנה לילדיםמתכונים דיאטטיים לראש השנהמתכונים של מיקי שמו לראש השנהמתכונים של מנות ראשונות ותוספות לראש השנהמתכוני דגים לראש השנהמתכוני קינוחים לראש השנהמתכונים: קינוחים פרווהמתכונים: עוגות של קרין גורן ומיקי שמומתכונים של אבי לוי לראש השנהמתכונים של אביב משה לראש השנהמתכונים לארוחת חג זולהמתכוני עדות לראש השנהמתכונים טבעוניים לראש השנהארוחת חג שכל אחד יכול להכיןמתכונים לעוגות דבש