מחפשים עוד מתכונים לראש השנה? הכל מכל וכל מחכה לכם פה>> כל המתכונים לראש השנהמתכונים של מנות עיקריות לראש השנהמתכונים של מנות ראשונות ותוספות לראש השנהמתכוני דגים לראש השנהמתכוני קינוחים לראש השנהמתכונים: קינוחים פרווהמתכונים: עוגות של קרין גורן ומיקי שמומתכונים של אביב משה לראש השנהמתכונים לארוחת חג זולהמתכוני עדות לראש השנהמתכונים טבעוניים לראש השנהארוחת חג שכל אחד יכול להכיןמתכונים לעוגות דבשסלט מנגולדהמרכיבים: 1 חבילה עלי מנגולד (כחצי קג) 1/2 כוס שמן זית 1 כף שום כתוש 1/2 כף כמון 1/2 כף פפריקה מתוקה 1 כפית שאטה גרוס 2 כפיות מלח ים אטלנטי 1/2 כוס לימון סחוט טריאופן ההכנה:1. מחממים את השמן במחבת רחבה. מטגנים את השום הכתוש עד לקבלת צבע זהוב.2. מוסיפים לשמן את הכמון, הפפריקה, השאטה ומלח הים.3. חותכים את המנגולד לרצועות דקות.4. מבשלים את המנגולד בסיר עם מים רותחים כ-5 דקות, ומסננים.5. מוסיפים את המנגולד למחבת עם השמן והתבלינים.6. מטגנים למשך 5 דקות נוספות על להבה בינונית.7. מוסיפים את הלימון, מערבבים ומגישים.>> לגרסת ההדפסה של המתכוןקציצות שופלרהמרכיבים: לקציצות: 500 גרם בשר טחון 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק 1 צרור כוסברה, קצוץ דק 1/2 חופן עלי נענע, קצוצים דק 1/2 חופן עלי בזיליקום, קצוצים דק 1 שן שום, כתושה 1 כף כמון 1/2 כפית אגוז מוסקט מלח ופלפל שמן לטיגוןלרוטב: חצי כוס שמן 3 בצלים, קצוצים דק 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ מלח ופלפל 10 עגבניות מגורדות להגשה: 150 גרם פרחי כרוביתאופן ההכנה:1. לקציצות: שמים בקערה את הבשר הטחון, עשבי התיבול, השום והתבלינים. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.2. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדור פינג פונג ומשטחים אותן מעט.3. מחממים שמן במחבת רחבה וצורבים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן מתחילות להזהיב.4. להכנת הרוטב: יוצקים חצי כוס שמן למחבת עמוקה ומחממים. מוסיפים את הבצל הקצוץ, הג'ינג'ר, מלח ופלפל ומטגנים עד שהבצל מזהיב.5. מוסיפים את העגבניות המגורדות ומביאים לרתיחה.6. מוסיפים את הקציצות ומבשלים אותן ברוטב כ-10 דקות על להבה בינונית.7. במחבת נפרדת מטגנים את פרחי הכרובית עד שהם מזהיבים מעט. מוסיפים לסיר עם הרוטב והקציצות.8. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה למשך כשעה.>> לגרסת ההדפסה של המתכוןאורז חמוץ עם מנגולדהמרכיבים: חצי כוס שמן קנולה 2 כוסות אורז בסמטי מלח ופלפל 1/2 כפית אגוז מוסקט כף וחצי לימון כבוש כוס וחצי מיץ לימון סחוט טרי 1 קג מנגולד, חתוך לרצועות דקות 4 כוסות מים רותחים אופן ההכנה:1. מחממים את השמן בסיר.2. מוסיפים את האורז היבש ומטגנים תוך ערבוב למשך כ-10 דקות (אחרי כל ערבוב מכסים את הסיר, כדי שהאורז יקבל אדים), עד שהגרגירים מופרדים זה מזה.3. מוסיפים את המלח, הפלפל, אגוז המוסקט והלימון הכבוש ומערבבים.4. מוסיפים את מיץ הלימון והמנגולד ומערבבים היטב.5. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות.>> לגרסת ההדפסה של המתכוןשבקייההמרכיבים: לעוגיות: 1 קילו קמח 1 כוס מים 1 כוס שמן 1 כפית חומץ 1 כפית מלח שמן לטיגון עמוק לסירופ הסוכר: 1 כוס מים 1 כוס סוכר חצי כפית ג'ינג'ר, קצוץ דק 2 פלחי לימוןלציפוי: 200 גרם שומשוםאופן ההכנה:1. מערבבים את הקמח, המים, השמן, החומץ והמלח, ולשים לבצק אחיד וחלק (מומלץ ביד).2. עוטפים את הבצק בניילון ונותנים לנוח למשך שעה-שעה וחצי בטמפרטורת חדר.3. מרדדים את הבצק לעובי של 1-1.5 סמ, וקורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס.4. צובטים את הבצק מסביב ומלמעלה בצפיפות, לקבלת עוגייה בצורת כתר.5. מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה, תוך שהופכים את הבצק שוב ושוב כדי לעזור לו לקבל את צורתו.6. מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומצננים מעט. בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה את המים, הסוכר, הג'ינג'ר והלימון (זה לוקח כ-7 דקות). מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה 3-4 דקות, עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ סוכר.7. טובלים את העוגיות בסירופ ומצפים בשומשום.>> לגרסת ההדפסה של המתכוןשתפו את המתכונים של אבי לוי>> כל המתכונים לחג >> מתכונים למנות עיקריות >> מתכונים למנות ראשונות ותוספות >> מתכונים לקינוחים >> מתכונים לעוגות דבש>> כל המתכונים לראש השנה