אושפלאו של פיטר פלצ'יק
המרכיבים:
אורז יסמין
קילו וחצי אונטריב, חתוך לקוביות של 3 ס"מ
מלח
פלפל שחור
שמן זית
3 בצלים לבנים, פרוסים
6 גזרים, חתוכים לג'וליינים דקים
גרגירי כמון שלמים
צימוקים שחורים
משמשים מיובשים
גרגירי רימון
אופן ההכנה:
- משרים את האורז שעה במים קרים.
- מחממים סיר עם שמן זית. ממליחים ומפלפלים את הבשר וצורבים היטב מכל הצדדים.
- מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה וחצי, עד שהבשר מתרכך.
- בסיר חדש מטגנים את הבצל והגזר. מוסיפים את הבשר ואת התבלינים ואז את הפירות היבשים, ומערבבים.
- מפזרים את האורז על הבשר. מוסיפים מים עד גובה של כ-2 ס''מ מעל האורז ומבשלים על אש גבוהה עד שמפלס המים יורד מתחת לאורז.
- עורמים את האורז במרכז הסיר, יוצרים ''ארובות'' עם כף, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות.
- מפזרים גרגירי רימון ומגישים.
פתיתים של ניר דבורי
המרכיבים:
פתיתים
שמן זית
בצל סגול, קצוץ
3 שיני שום, קצוצות
8 עלי מרווה טריים
3 מקלות סלרי, קצוצים
3 זוקיני מוצקים וטריים, חתוכים לקוביות של סנטימטר
מלח
פלפל שחור גרוס
כוס אפונה ירוקה
חופן עלי בזיליקום
מיץ לימון סחוט
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפתיתים כמו פסטה בהרבה מי מלח עד שהם עשויים. מסננים ומערבבים עם כף שמן זית.
- בזמן שהפתיתים מתבשלים מחממים שמן זית עם בצל, שום ומרווה. מוסיפים סלרי וזוקיני, מלח ופלפל ומטגנים כמה דקות.
- מוסיפים את האפונה לערבוב קל.
- מוסיפים רבע כוס מים וסוחטים פנימה לימון. מבשלים יחד 5 דקות.
- מערבבים פנימה את הפתיתים וחופן עלי בזיליקום ומגישים.
גיוזה פרגיות של איריס חיים
המרכיבים:
לבצק:
2 כוסות קמח
מלח
כשלושת רבעי כוס מים חמים, כמעט רותחים
למילוי:
300 גרם פרגיות טחונות
2 בצלי שאלוט, קצוצים דק
שן שום, קצוצה דק
כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
2 פטריות שיטאקה, קצוצות דק
כף רוטב סויה
מעט שמן שומשום
מלח
פלפל שחור
כוסברה קצוצה
לבישול:
מעט שמן
חצי כוס מים
2 כפיות קמח
מעט מלח
לרוטב לטבילה:
רבע כוס רוטב סויה
3 כפות מיץ לימון
רבע כוס מירין
בצל ירוק קצוץ
צ'ילי קצוץ
אופן ההכנה:
- הבצק: מערבבים את כל החומרים ולשים לבצק חלק. אם צריך מוסיפים מעט קמח (שימו לב, הבצק צריך להיות די קשה). עוטפים בניילון נצמד ומניחים לחצי שעה לפחות, ועדיף שעתיים.
- המילוי: מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
- מרדדים את הבצק דק וחותכים לעיגולים עם חותכן. מניחים מהמילוי במרכז כל עיגול ומקפלים לכיסונים.
- שמים מילוי במרכז, ומקפלים לכיסונים.
- מחממים מעט שמן במחבת טפלון גדולה ומטגנים את בסיסי הכיסונים עד להזהבה.
- מערבבים מים, קמח ומעט מלח ויוצקים למחבת. מכסים ומחכים 7 דקות.
- מסירים את המכסה ומניחים לתחתית להזהיב כמה דקות.
- מערבבים את חומרי הרוטב ומגישים יחד.
סלט טרטר דג של אור בן יהודה
המרכיבים:
600 גרם פילה דג ים ללא עוד (רצוי אינטיאס), חתוך לקוביות
גרגירים משני רימונים
צרור כוסברה, קצוץ
בצל ירוק, קצוץ
נענע קצוצה
עלי ריג'לה
צנוניות, פרוסות דק ושרויות במי קרח
צ'ילי אדום, פרוס
רכז רימונים
לימונים סחוטים
שמן זית
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים ומתקנים טעמים.