בראוניז פרווה עם ממרח לוטוסכן, כן, קראתם נכון! הבראוניז האלה על בסיס שמן. בלי חמאה, בלי שמנת, ובלי להתגעגע אליהם אפילו לרגע. כי תאמינו או לא – דווקא השמן נותן פה עבודה. הוא שומר על המרקם פאדג'י ולח, ונותן לשוקולד את כל הבמה בלי שאף חמאה תתערב לו בטעם כמו דודה שמתקשרת באמצע סרט. והתוצאה? בראוניז עשירים, נמסים בפה, עם טעם שוקולד שצועק אני פה! בלי פילטרים.ואף אחד – אבל אף אחד – לא ינחש שזה פרווה.המרכיבים (תבנית מלבנית בינונית):200 גרם שוקולד מרירשלושת רבעי כוס שמן4 ביצים Lכוס וחצי סוכררבע כפית מלחכוס וחצי קמח3 כפות ממרח לוטוס עם שברי עוגיותאופן ההכנה:1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.2. מניחים את קוביות השוקולד בקערה גדולה חסינת חום. מחממים במיקרוגל בפולסים, להמסה. מוסיפים את השמן וטורפים לאיחוד.3. מוסיפים את הביצים, הסוכר והמלח וטורפים לאיחוד (עושים זאת בזריזות, כדי שהביצים לא ייקרשו מחום השוקולד).3. מוסיפים את המלח והקמח וטורפים עד שהקמח נטמע ואין גושים.4. משטחים את הבלילה בתבנית. מניחים תלוליות מממרח הלוטוס עם שברי העוגיות, ומטמיעים אותו בעדינות לתוך העיסה ליצירת דוגמת שיש.5. אופים 20 דקות, רק עד שהשוליים מתחילים להיסדק.5. מצננים לטמפרטורת החדר. פורסים, מגישים ומתענגים.מלבי שוקולד דובאיהקינוח הזה לא רק נראה מיליון דולר, הוא גם טבעוני ופרווה כמובן. קבלו את המלבי, בגרסה בהשראת הטרנד הענק מדובאי! מדובר במלבי על בסיס קרם קוקוס, רך, קרמי ונמס בפה. מעליו - רוטב שוקולד מריר, ערימת קדאיף פריכה בטירוף, קישוט של מחית פיסטוק ירקרקה - ואין אותנו.המרכיבים (8 מנות):למלבי:1 ליטר קרם קוקוס (באריזת קרטון כמו של חלב, או 2 וחצי קופסאות שימורים)כוס וחצי מיםשלושת רבעי כוס קורנפלורחצי כוס סוכר1 כף מי ורדים (או 4 טיפות תמצית מי ורדים)לקדאיף:250 גרם אטריות קדאיף, קצוצות50 גרם נטורינה, מומסת100 גרם אבקת סוכרלגנאש:100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביותחצי כוס שמנת צמחית או קרם קוקוסלקישוט:2 כפות מחית פיסטוקאופן ההכנה:1. למלבי: שמים את כל מרכיביו בסיר וטורפים היטב עד שאין גושים של קורנפלור. רק אז, מניחים על הכיריים ומחממים על אש בינונית, תוך כדי בחישה, עד שהנוזל מסמיך למרקם של דייסה.2. מוזגים מיד ל-8 כלי הגשה אישיים ומכסים את פני הקרם בניילון נצמד (למניעת היווצרות קרום). מצננים ומעבירים למקרר ל-4 שעות.3. לקדאיף: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.4. בקערה גדולה מערבבים את שערות הקדאיף עם הנטורינה המומסת ואבקת הסוכר.5. מפזרים את האטריות בשכבה אחידה בתבנית ואופים במשך 20 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד להשחמה. מצננים.6. לגנאש: מניחים בקערה חסינת חום את השוקולד ואת השמנת וממיסים במיקרוגל, עד להמסת השוקולד. טורפים לרוטב אחיד.7. להגשה: בכל אחד מהכלים, מוזגים ממחית הפיסטוק על המלבי. מניחים מעל ערימה של אטריות קדאיף ומזלפים מעל את הגנאש החם. מגישים ונהנים מקריאות הוואו מכל הכיוונים.עוגת גבינה באסקיתעוגת סאן סבסטיאן, או בשמה השני עוגת גבינה באסקית, היא תופעה עולמית בזכות המרקם הייחודי שלה - קרמי, עשיר ורך מבפנים ושרוף ומקורמל מבחוץ. בזכות המתכון הזה, שהוא פשוט להפליא, תוכלו להגיע לתוצאה המושלמת בבית ולהתענג עליה בשבת בבוקר, כשכולם עוד ישנים, ואוהו, איזה עונג זה!כמה טיפים חשובים לפנים שמתחלים:** הסוד למרקם העשיר והקרמי הוא גבינה שמנת עם אחוז שומן גבוה (30%).** סינון הבלילה הוא שלב חיוני לקבלת מרקם חלק ללא גושים.** אפייה קצרה בחום גובה היא שיוצרת את הקרום השרוף ואת הטעם הייחודי. אל תדאגו אם העוגה הנראית שרופה למעלה - זה בדיוק מה שאנחנו רוצים.** אם אין לכם תבניית מתאימה, אפשר להשתמש בסיר קטן המתאים לתנור, ולרפד אותו היטב בנייר אפייה.** כן, זה קשה, אבל אל תתפתו לחתוך את העוגה מיד. היא זקוקה למינימום ארבע שעות במקרר כדי להתייצב ולקבל את המרקם הקרמי המושלם.** כדי להוסיף פינוק על פינוק, נהוג להגיש את העוגה לצד רוטב שוקולד חם ונוזלי.המרכיבים (תבניות בקוטר 20 סמ):קילו גבינת שמנת (30% שומן)1 כוס סוכר4 ביצים1 כוס שמנת מתוקה להקצפה1 כפית תמצית וניל או מחית ונילרבע כוס קמחלהגשה:200 גרם שוקולד מריר או חלב30 גרם חמאהאופן ההכנה:1. מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.2. בקערה גדולה טורפים את גבינת השמנת עם הסוכר בעזרת מטרפה ידנית (אין צורך במיקסר), עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.3. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, וטורפים היטב לאחר כל הוספה, עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים את השמנת המתוקה, את הווניל ואת הקמח, ומערבבים בעדינות רק עד שהתערובת אחידה.4. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, כך שהוא יבלוט מעל השוליים (זה יעזר בשליפת העוגה). יוצקים את בלילת העוגה לתבנית דרך מסננת דקה. זה יבטיח מרקם חלק וקרמי.5. אופים במשך 35 דקות בדיוק. העוגה אמורה להזהיב ולהיחרך בחלקה העליון.6. מוציאים את העוגה מהתנור כשהיא רוטטת מעט במרכזה ומניחים לה להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר.7. לאחר שהעוגה התקררה, מכסים אותה ומכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות, או למשך הלילה, להתייצבות מלאה.8. הרוטב: ממיסים במיקרוגל את השוקולד יחד עם החמאה, עד שמתקבל רוטב חלק ומבריק.9. פורסים את העוגה הקרה ויוצקים מהרוטב על כל פרוסה.המתכונים מתוך קרין גורן ורון יוחננוב אופים לשבת, הוצאת רון יוחננוב הפקות ותוכן בעמ. 139 שקלים