תפוח בדבש. אין ספק שהשילוב מוצלח, ומבחינת הטעמים מדובר בפיצוח, אבל - למה זה תמיד צריך להיראות כמו הדבר הכי לא אלגנטי עלי אדמות? הרי מדובר בראש השנה, חג החגים. אז מסתבר שיש אנשים שיודעים לעשות את זה כמו שצריך ולהפוך את התפוח ליצירת אמנות של ממש, בעזרת סכין טובה אחת. הדבש - צריך רק להחליט איפה לשלב אותו בכל הסיפור.
תפוח לב
אם אתם שואלים אותנו - זה יכול להחליף כל כרטיס שנה טובה שראינו אי פעם. הניחו אחד כזה מול כל סועד - יופי של פתיחה לארוחה ולשנה בכלל. כמו שאפשר לראות, עבודת הסכין כאן אינה מסובכת - כך שאם יש לכם סכין קטנה טובה לפירות וירקות, אתם מסודרים.
ספירלת תפוח
טריק פשוט שיהפוך את צלחת התפוח בדבש שלכם למרשימה בהרבה.
סנדוויץ' תפוח בדבש
צורת הגשה חמודה ביותר שמכינים בקלי קלות: את חמאת הבוטנים שבתמונה יחליף כמובן הדבש, ואפשר לפזר גם מעט תוספות קרנצ'יות - כמו גרנולה, אגוזים או תמרים.
תפוח ברבור
זה אולי נראה לכם בלתי אפשרי - אבל האמת היא שלא מדובר בתורה מסיני. הצטיידו בסכין טובה וחדה (ראו טיפים בסוף), וכאן תוכלו ללמוד את הטריק, שלב אחר שלב. הצעה שלנו: תנו לברבור שלכם לשחות באגם דבש מוזהב.
תפוח פרח
אוקי, זה כבר מתקדם יותר ומצריך תשומת לב, אימון והשקעה. לאוהבי אתגרים בכלל ועבודות יד בפרט: לכו על זה. אין אחד בשולחן שלא יגיב בהתאם. והדבש? אנחנו היינו הולכים על אגלי טל רעננים ומוזהבים בינות לעלים.
והנה עוד רעיון, פרח למתחילים:
נרות תפוחים
הנה עוד רעיון נפלא לאירוח ברוח החג: במקום פמוטי שולחן נמוכים וסטנדרטיים - פשוט רוקנו את ליבת התפוח והפכו אותו לפמוט.
הספירלה
זה לא מסובך, זה כן עניין שמצריך סבלנות ברזל, אבל התוצאה כל כך מופלאה שזה שווה את זה.
דמקה
התלהבתם מהרעיונות אבל משוכנעים שזה פשוט לא בשבילכם? הנה רעיון ממש ממש פשוט. אין איך לפספס, וגם אם כן - לא קרה כלום. הצעה שלנו: הניחו את פלחי הדמקה עם הפנים כלפי מטה, כך שתתקבל כיפה נמוכה, ובכל ריבוע קטן הניחו עלה נענע אחד וטיפת דבש.
כוסות תפוח בדבש
טוב, זו כנראה הדרך המושלמת להגיש תה בסוף הארוחה, אבל רושם, רבותיי, עושים בהתחלה. את התה החליפו בדבש, ואת מקלות הקינמון במקלות שתחתכו מליבת התפוחים שתרוקנו. אין בעד מה.
הטיפים של גבריאל אזור, מנהל תחום כלי בישול וטיגון בנעמן:
חיתוכים מיוחדים, עדינים ומרשימים הם עניין של סבלנות, אימון ויצירתיות, אבל כשמתעסקים עם סכינים חשוב לשים לב לכמה דברים, שנכונים לחיתוך עדין של ברבור כמו גם לסלט קצוץ:
חדות – במיוחד כשמדובר בחיתוכים עדינים ומסובכים, אתם רוצים את הסכין שלכם חדה, ואתם רוצים אותה חדה לאורך זמן. סגסוגת פלדה איכותית ולהב ממורכז (שדואג שהסכין לא "תרקוד" אלא תחתוך ישר) חשובים.
בטיחות – אמרנו חדות, אבל מכיוון שאנחנו אוהבים את האצבעות שלנו יש לשים לב שהידית נוחה לאחיזה והסכין יציבה. סכין "סנטוקו" עם חריצים מונעי הידבקות לא מאפשרת יצירת ואקום בין הפרי או הירק לסכין, ומייצרת חיתוך חלק ולכן גם בטוח יותר.
תחזוקה – סכין טובה יכולה להחזיק שנים רבות אם רק יודעים איך לשמור עליה:
* לא מכניסים סכינים למדיח כלים – החום, חומרי הניקוי והמים הקשים יכולים לפגוע במרכוז הלהב ולגרום לחלודה (פלדת אל חלד לא מתאימה לסכינים חדות כי היא רכה מדי ולא ניתן לייצר ממנה להב).
* שוטפים את הסכין מיד לאחר השימוש – חומציות שנשארת עליה (מלימון למשל) עלולה ליצור כתמי חלודה.
* משחיזים – סכינים "רציניות" בדרך כלל נמכרות עם מוצרים להשחזה ביתית קלה: מוט, אבן או משחיז שולחני. פנקו את הסכינים שלכם מפעם לפעם. נגיד, לפני ההכנות לארוחת החג זה זמן טוב להשחזה.
סדרת קלאסיק של נעמן כוללת 7 סוגי סכינים טייוואניות, הנותנות מענה לכל מה שאי פעם תרצו לחתוך. הן עשויות פלדה גרמנית מיובאת המבטיחה חדות מרבית, לכל הסכינים ידית אחיזה ארגונומית עשויה בקליט והידיות עצמן מכילות גם חומר אנטי בקטריאלי. בין הסכינים – סכין גמישה המתאימה לפירוק ופילוט, סכין סנטוקו מונעת הידבקות לחיתוך חלק וסכין רב שימושית המתאימה לכל סוגי החיתוך. כמו כן, ניתן לרכוש משחיזי סכינים מכל הסוגים.