>> כל המתכונים לראש השנה>> והנה מתכוני אורז מומלצים לארוחת ראש השנה>> קינוחים לראש השנהעוף>> כאן יש עוד מתכוני עוף לראש השנהעוף בקרמל, שום ודבשמתכון מעולה של עומר מילר שנשען על מתכונה הקלאסי של רות סירקיס. ברוח החג והעונה יש כאן דלעת שחתוכה לקוביות גדולות שיוצאות רכות ומקורמלות. כמובן שאפשר גם ללכת רק על פולקע או רק על ירכיים, תלוי בהעדפות האורחים.>> למתכון: עוף בקרמל, שום ודבשפרגיותרוטב מתקתק, קצת ירקות ונתחים עסיסיים. תבנית פשוטה וקולעת שיכולה להחזיק בגאון את גזרת המנה העיקרית. היא גם מאוד פשוטה להכנה ותפנה לכם זמן לשאר ההכנות.>> למתכון: פרגיות בתנורתבשיל עוף עם פול וארטישוקסיר חגיגי ורב רושם למתכון שבמקור בכלל מכינים עם בשר בקר, אבל למעשה יוצא מעולה גם עם עוף.>> למתכון: תבשיל עוף, פול ירוק וארטישוקשוקי עוף שחומותאי אפשר לטעות עם המנה הזאת: שוקי עוף מתקתקות בסגנון אסייתי וערמונים. אם יש חג לאכול בו מנות בשריות מתוקות - זה ראש השנה.>> למתכון: שוקי עוף שחומות עם ג'ינג'ר וערמוניםעוף של מסעדות אסייתיותאנחנו יודעים שבראש השנה מצופה מכם (מכולנו) להפציץ במנות חגיגיות, אבל נשבעים שאם המנה הזאת תוגש לשולחן, היא תתחסל ראשונה. עוף מתקתק כמו במסעדות סיניות, אנחנו פשוט חולים על זה.>> למתכון: קוביות חזה עוף כמו במסעדה אסייתיתעוף בפפריקה ושוםאת המתכון הזה אנחנו מקדישים לאנשים שפחות רגילים בהכנת עוף בבית, ועדיין רוצים להפציץ בארוחת החג.>> למתכון: עוף בפפריקה ושוםקציצות עוף ברוטב לימונימתכון של חן מזרחי, בשבילכם חן במטבח, שאומנם מצריך מעט יותר השקעה מקציצות אחרות אבל באמת לוקח את התוצאה לקצה. לפעמים אנחנו עדיין נפעמים מהפלא של החיבור בין עוף ללימון.>> למתכון: קציצות עוף ברוטב לימוניעוף בגריל עם תפוחי אדמה ובטטותנכון, זו מנה שכולנו מכירים כבר היטב משנים של ארוחות שישי וחג, אבל תסבירו לנו אתם - איך זה שהיא תמיד בין הראשונות להתחסל?>> למתכון: עוף בגריל עם תפוחי אדמה ובטטותעוף כתוםסליחה רגע, אבל אם מרק כתום הוא אבן יסוד כל כך משמעותית בתזונה הישראלית, איך זה שאף אחד לא חשב עדיין להעתיק את הפורמט לעוף? אז הנה, רויטל פדרבוש חשבה.>> למתכון: עוף כתוםאורז עם פרגיותעד שנחליט אם מדובר במנה עיקרית או בתוספת - נניח לפניכם כאן את המתכון הזה של לייזה פאנלים, שאנחנו באופן אישי כבר הכנו לפחות עשר פעמים, בחגים ובימי חול.>> למתכון: אורז עם פרגיותעוף עם אורז ובצל בתבנית אחתבארוחה היוונית הזאת של רון יוחננוב אנחנו מאוהבים בימי חול, אבל זאת לא צריכה להיות סיבה למנוע מאיתנו להכין אותה גם בחג.>> למתכון: עוף עם אורז ובצל בתבנית אחתחזה עוף בדבש וחרדלמתכון של אהרוני שעוד לא נמצא האחד שהכין ולא התאהב.>> למתכון: חזה עוף בדבש וחרדלסופריטו עוף ותפוחי אדמהלא רק שהעוף הזה מגיע קומפלט עם תפודים, הוא ניחן בעסיסיות אינסופית ובטעמים אלוהיים שרק טיגון בשמן עמוק יכול להניב.>> למתכון: סופריטו עוף ותפוחי אדמהעוף במלחלעוף הזו יש רק בעיה אחת: הוא קל מדי להכנה (והמרכיבים? עוף, ומלח). תתעלמו מזה, ותקבלו את אחת ממנות העוף הכי טעימות שטעמתם בחייכם.>> למתכון: עוף במלחקציצות עוף ברוטב פטריות וערמוניםאחד המתכונים האהובים עלינו של יונית צוקרמן, ומספיקה הצצה בתמונה בשביל להבין למה. קודם טיגון, אחר כך שכשוך טוב ברוטב טעים - והתוצאה עסיסית, רכה וממכרת. מכירים את אלה שטוענים שקציצות זה לא אוכל חגיגי? תראו להם את זה.>> למתכון: קציצות עוף ברוטב פטריות וערמוניםעוף צלוי עם בטטה ואריסהמנה של רעות עזר, שמראה שגם מתכון עם דרכי קיצור יכול להיות להיט - כן, אפילו בחג. האריסה היא הסוד של המתכון הזה, ואתם יותר ממוזמנים להחיל אותו גם על מתכונים אחרים.>> למתכון: עוף צלוי עם בטטה ואריסהעוף באפונה ושומרעוד אחד של יונית צוקרמן - והפעם של עוף עם לקט של אפונה וגזר ושומרים טריים. אצלה הוא מככב בארוחת הערב שישי כן שישי לא, אתם מוזמנים להכניס אותו לשגרה כבר בערב החג הקרוב.>> למתכון: עוף באפונה ושומרקציצות עוף ובורגול ברוטב כרישה ופטריותועוד אחד של רעות עזר - והפעם קציצות של פרגית טחונה, מה שמבטיח שיבשות הן לא יהיו, ברוטב ממש טעים של כרישה ופטריות (אתם מוזמנים לגוון עם הירקות, אבל למה לכם).>> למתכון: קציצות עוף ובורגול ברוטב כרישה ופטריותקציצות עוף וירקות של יונית צוקרמןאחרי שטועמים את הקציצות של יונית צוקרמן - קשה לחזור לאחור, ואנחנו אומרים לכם את זה מניסיון. אז הנה עוד אחד, של קציצות שמטגנים בקמח או בסולת ואז מבשלים עם המון ירקות טעימים. התוצאה מעולה בדיוק כמו שהיא נראית.>> למתכון: קציצות עוף וירקותעוף ב-10 דקותזה שמדובר בארוחת חג לא אומר שחייבים לטרוח בהכנות ללא הרף. למעשה, אנחנו די בטוחים שאתם טורחים כך או כך, אז לפחות שהעוף יהיה מתוקתק.>> למתכון: עוף ב-10 דקותחזה עוף וירקות בתבנית אחתמחפשים עיקרית לשולחן החג? לא חייבים לחשוב מסובך, הרי הכי פשוט זה תמיד הכי טעים, ובמקרה הזה - הכנתם עיקרית מנצחת וקיבלתם גם תוספת באותה התבנית. מתכון של יוגב ירוס שיעזור לכם לחגוג את השנה החדשה ואת סוף הקיץ בצלחת אחת.מתכון: חזה עוף וירקות בתנורהמתכון הכי טוב לעוף בתנורהולכים על עוף בתנור? זהו, מצאתם: עוף ששומר על עסיסיות, מפוצץ טעם מבפנים ומבחוץ וכל כך פשוט להכנה שלא יהיה לכם נעים ותתנדבו להכין עוד משהו.>> למתכון: עוף בתנורשוקי עוף ביין ודבשברגע הזה שבו החלטתם לארח את החג אצלכם - דמיינתם שהכל הולך חלק, שחצי מהדברים יהיו מוכנים כבר ביום קודם ושעל כל המנות תשרה מין הילה של חגיגיות, הוד והדר. במציאות - אתם שעתיים לפני הארוחה ועדיין אין לכם עיקרית. אז הנה - מתכון נפלא של ניר צוק שהוא גם חגיגי וטעים, גם הולם את רוח החג - עם יין, דבש ותבלינים - וגם לוקח בדיוק רבע שעה של עבודה (ועוד קצת בתנור, אבל זה כבר לא נחשב).מתכון: שוקיים ביין ודבשעוף שלם בדבש ותבליניםוהנה עוד מתכון ברוח החג (דבש והכל) וגם פה מדובר במינימום עבודה: עוף שלם בתערובת עדינה של תבלינים ודבש שנצלה לו בנחת בתנור בזמן שאתם מתקתקים את שאר הארוחה. יש במתכון גם תוספת אורז, אנחנו מניחים שאתם צריכים אחת.>> למתכון: עוף שלם צלוי בדבש ותבליניםעוף ממולא כל טובבואו נעלה כיתה לעבר מנה מרשימה באמת: עוף ממולא אורז עם פירות יבשים ואווז מעושן בזיגוג עגבניות שרי. לא להילחץ, זו אמנם מנה מורכבת - אבל המתכון של מעדניית יוחנן ידידותי פלוס פלוס. תתכוננו לים של מחמאות.>> למתכון: עוף ממולא אורז עם פירות יבשים ואווז מעושן בזיגוג עגבניות שריעוגת פילו במילוי עוף, אורז ובקרכשאנחנו צריכים להכין מנה עיקרית חגיגית אנחנו דבר ראשון פותרים את סוגיית העוף-או-בקר. המתכון הזה מוכיח שבניגוד למה שאמרו לכם - החלטות זה לחלשים. אפשר גם וגם, וזה יוצא נהדר: קבלו את המתכון של נוף עתאמנה אסמעיל למאפה מבצק פילו שמכסה תבשיל מושלם של אורז עם עוף ובקר. זה גם טעים לאללה וגם מרשים, כמו שאנחנו אוהבים. אחרי הכל, חג או לא חג?מתכון: עוגת פילו עם עוף, אורז ובקרעוף צלוי מושלםהחלטתם ללכת על עוף בארוחת החג וממש לא בא לכם לקחת סיכונים? צודקים, ועם המתכון הזה - גם אין סיבה. אחת המנות הטעימות, במתכון כל כך פשוט שכל הסוד שלו הוא במרינדה טובה (טוב, נו וגם בתפוחי האדמה הממכרים שמתלווים אליו).>> למתכון: עוף צלוי מושלםעוף ברוטב חריימהעוף זה אחלה, אבל תמיד אפשר ורצוי לערבב בין עולמות: אצל תום פרנץ העוף מתבשל ברוטב של חריימה (כן!) והתוצאה - כל כך מושלמת, ששאלנו את עצמנו אם זה לא אמור להיות רוטב שמלווה עוף מלכתחילה. אמצו, ולא רק בחג.מתכון: עוף ברוטב חריימהעוף בלימונים וסויההנה דרך לטלטל את שולחן החג (במובן החיובי) - קצת טעמים אסייתיים לארוחה המסורתית, שיוסיפו עניין בפה ושמחה בלב. נכון, זה לא ראש השנה קלאסי, אבל זה פשוט עובד.מתכון: עוף בלימונים וסויהעוף צלוי על אורז אדום ודלעת ערמוניםמודים, אנחנו הכי אוהבים פשוט עוף צלוי, כמו שהוא, בלי קשקושים. ותאמינו לנו, כשעוף כזה מוצא את דרכו לשולחן חג - כל המשפחה מרוצה. ומה עושים בשביל האווירה? משקיעים במצע: אורז אדום שהוא גם יפה, גם טעים וגם סופר-בריא, ודלעת ערמונים שמוסיפה מתיקות מעניינת למנה.מתכון: עוף שלם צלוי על ארז אדום ודלעת ערמוניםעוף בלוטין במילוי בורגולאין זמן טוב יותר לגלגל עוף מאשר לארוחת ראש השנה, ואם תהיתם מה זה בלוטין, זו פשוט מילה מפונפנת לגלילה המבושלת במים. במתכון הבא נוף עתאמנה אסמעיל מילאה כרעי עוף בבורגול מתובל עם צנוברים ושקדים. הגלילה קיבלה השחמה עם סילאן ושמן זית והתוצאה הנאה לפניכם.מתכון: עוף בלוטין במילוי בורגולעוף ממולא ללא העצמות של אביב משההכי חגיגי שיש - עוף שלם עם ציפוי מתוק ופריך מדבש, פפריקה וקטשופ, ובמילוי בשר, אורז, פיסטוקים, צנוברים, משמשים, שזיפים ותבלינים. מנה כמו של מסעדה אצלכם בבית.מתכון: עוף ממולא ללא העצמותוהנה מתכונים של אביב משה לראש השנהבעניין של עוף שלם ממולא? בואו להכיר:>> עוף ממולא עם תרד ורימונים>> עוף שלם ממולא בפירות יבשים ואורז>> עוף ממולא בבשר וביצים של אבי לוי>> טבית גלילי: עוף ממולא בטלה ,אורז ,חומוס וצימוקים של ארז קומרובסקיעוף בתפוחים ודבשוהנה עוד מתכון קלאסי לעוף, הפעם של שולה מודן. מנה גם טעימה וגם מוכנה בקלי קלות, ותוספת תפוחי העץ והדבש (שמשתלבת נהדר, אם תהיתם) הופכת את המתכון הזה מושלם לראש השנה.מתכון: עוף בתפוחים ודבשפרגיות ממולאותמנה קלאסית של ארוחת חג חגיגית, שיש בה צימוקים ושקדים, תבלינים כמו פפריקה וכמון וכמובן - מילוי של אורז עם עגבניות.מתכון: פרגיות ממולאותעוף בתנור עם סויה ודבשעוף ביתי עם מעטה פריך, שחום ומענג. אפשר להכין אותו כמו שהוא בתנור, ואפשר גם לשדך לו תוספות שנאפות איתו באותה התבנית.מתכון: עוף בתנור עם סויה ודבשעוף עם בטטה ומשמשים מיובשיםוהנה מתכון של בני סיידא, שהבעיה היחידה איתו היא שהוא מהיר מדי (פדיחה, בכל זאת חג). כל האפייה נעשית בשקית קוקי, מה שאומר שכל שעליכם לעשות הוא לזרוק פנימה את כל המרכיבים, ולשקשק. כיף גדול.מתכון: עוף עם בטטה ומשמשים מיובשיםאורז אדום עם עוף, צימוקים ושקדיםבעיראקית קוראים לו פְּלָאוֹ אַחְמַר בְּגִ'יג', והוא מוגש בשמחות, בשבתות ובחגים. מנה פשוטה, אבל מאלה שעושות את העבודה בצורה הכי מהנה שיש.מתכון: אורז אדום עם עוף, צימוקים ושקדיםוהנה עוד רעיון לאורז עם עוף וחמוציות, תוספת ועיקרית באותו מתכון, הפעם בתיבול ערבי משגע של הל וציפורן.רבע עוף במילוי בשר, פטריות וצנובריםהנה רעיון נהדר למתלבטים הנצחיים בין עוף לבשר: מנה חגיגית של עוף במילוי עשיר של בשר, פטריות וצנוברים, שתמיד נותנים הרגשה חגיגית.>> למתכון: רבע עוף במילוי בשר, פטריות וצנובריםוהנה עוד כמה מתכוני עוף שכדאי להכיר:>> צלי עוף דל קלוריות>> שוקי עוף ברוטב סויה ומיץ תפוזים>> שיפודי פרגית במרינדה מנצחת>> עוף בתנור עם ג'ינג'ר וסויה>> חזה עוף בחרדל, דבש וצ'ילי>> עוף עם שומר ואפונה על קוסקוס של סמדי בומבהבקרצלי כתף פשוט מושלם של חן במטבחבפסח האחרון הצלי הזה כיכב אצלנו בבית על השולחן, ומאז אנחנו מחכים לראש השנה בשביל להכין אותו שוב.>> למתכון: צלי בקר לראש השנהפילה בקר מדומהנראה ממש כמו הדבר האמיתי, אבל זול יותר מפילה ועם הטיפול הנכון - טעים לא פחות. אל דאגה, במתכון הזה תמצאו את כל ההסברים והדגשים שצריך כדי להגיע לכזאת תוצאה מרשימה.>> למתכון: פילה מדומה עם יין וירקות שורשסופריטו קציצותמתכון של רותם ליברזון לסיר חגיגי מהמם עם צבע עמוק וניחוחות משגעים. שווה כל רגע מעל השמן.>> למתכון: סופריטו קציצותבשר עם חצילים ועגבניותועוד מתכון מעולה של חן מזרחי מהבלוג של חן במטבח האבוב עלינו כל כך, הפעם מהספר שלה. תבשיל בטעם גן עדן שמבוסס על השילוש הקדוש: בשר, עגבניות וחצילים.>> למתכון: תבשיל בשר עם חצילים ועגבניותקציצות תוניסאיותמתכון של שרי אנסקי, מהמתכונאיות האהובות עלינו בכל הזמנים, שמצטוות נהדר לקוסקוס אבל עובד מעולה גם בכל פורמט אחר.>> למתכון: קציצות תוניסאיותפשטידת רועיםהמתכון הזה מיועד בעיקרון לפסח, אבל אנחנו לא רואים שום סיבה בעולם לא ליהנות ממנו (עד השמיים!) גם בראש השנה. צריכים עוד שכנוע? בחלק של תפוחי האדמה יש גם כרובית, וזה מדהים.>> למתכון: פשטידת רועיםצלי בשר נמס בפה ב-10 דקות עבודהתאמינו לנו, אם אנחנו מצפים מכם להכין לחג מנה עיקרית שלוקחת 10 דקות עבודה, זה רק כי אנחנו יודעים שברושם ובטעם היא מרגישה כאילו השקעתם בה חצי יום.>> למתכון: צלי בשר נמס בפהסינייה בשר וחציליםיש שילובים שהם כל כך מנט טו בי, שלא צריך לעשות כלום בשביל שיעבדו כמו שצריך, חוץ מלהכניס אותם ביחד לתבנית. למשל בשר-טחינה-חצילים.>> למתכון: סינייה בשר וחציליםחורשט סבזי של אבי ביטוןכמה כיף שהגיעו החגים, סוף סוף אפשר להכין חורשט טוב בלי להתחשב במזג האוויר.>> למתכון: חורשט סבזיצלי בקר רך רך רך עם פטריותרק כשהכנו את הצלי הזה בעצמנו הבנו שכל מה שאומרים עליו נכון: הוא באמת הדבר הכי רך וענוג שאפשר לדמיין כשחושבים על בשר. והכל עם צלי כתף! הסוד? בשתי מילים: יונית צוקרמן.>> למתכון: צלי בקר רך רך רך עם פטריות>> מוזמנים להכיר גם את צלי האסאדו שהוא האהבה החדשה שלנו במטבחקציצות בקר עם שעועית ירוקהעוד אחד של יונית, שמצטרף לקציצות העוף המטריפות שלה מתחילת הכתבה. ותודה רבה לצהרוני ארצנו, שהרגילו כל כך יפה את הילדים שלנו לשעועית ירוקה.>> למתכון: קציצות בקר עם שעועית ירוקהסינייה קבב וכרוביתאנחנו פשוט לא נרגעים מכמה שהמנה הזאת יפה. השילוב הנהדר של בשר, אורז וירק שאנחנו אוהבים בתבנית אחת הוא רק בונוס (והטחינה - בונוס שני).>> למתכון: סינייה קבב וכרוביתתבשיל בשר עם דלעת וערמוניםחובבי הצלי מוזמנים לשקול בחיוב את צלעות הבקר החתוכות לקוביות האלה, שמתבשלות ארוכות עם ערמונים ודלעת ומעלות ניחוחות שאי אפשר לעמוד בהם של ראס אל חנות.>> למתכון: תבשיל בשר עם דלעת וערמוניםאסאדו עם טריקאנחנו יודעים שארוחת החג היא לא זמן לקיצורי דרך, אבל כשאנחנו נתקלים באחד כל כך נוח, כיפי ויעיל, שעוד מניב תוצאה מצוינת - איך אנחנו יכולים להגיד לו לא?>> למתכון: אסאדו עם טריקתבשיל זנב, ראש ועצמות עם קישואיםכשמדברים על מנה בשרית, זו הראשונה שקופצת לנו לראש - כי יותר נתחים מזה בתוך אותו סיר עדיין לא יצא לנו לפגוש. הנתחים לא יקרים, התנור עושה את רוב העבודה, והתוצאה מרשימה, טעימה, משביעה ומפנקת ביותר.>> למתכון: תבשיל זנב, ראש ועצמות עם קישואיםטאג'ין אוסובוקו עם משמשים ודלעתשמישהו יכין קוסקוס, כי יש לנו פה מנה למות: טאג'ין אוסובוקו טעים טעים, עם משמשים, דלעת, בטטה ואחלה תבלינים, שכבר חיכינו שיגיע החג שבו נוכל להכין אותו.>> למתכון: טאג'ין אוסובוקו עם משמשים ודלעתפאי בשרהמנה הזו היא סוג של שפרד'ס פאי (פאי רועים), אבל בגרסה מושקעת ומרשימה פי מיליון. במקום בשר טחון יש כאן נתחים נתחים של צלעות (גם צוואר טוב, וגם אונטריב), שמבושלים עם יין וירקות ומקבלים כסות נעימה מאין כמוה של תפוחי אדמה.>> למתכון: פאי בשרצלי שייטל בשום ורוזמריןחגי תשרי הם הזמן המושלם לחפש - וגם למצוא! - נתח בקר זול ומשתלם, שיכול להפוך תוך זמן קצר לרוסטביף נהדר ומנצח. במילה אחת - שייטל.>> למתכון: צלי שייטל בשום ורוזמרין>> והנה מדריך הרוסטביף שלנוביף בורגיניון - צלי בקר הכי טעים שישחברים, זה ראש השנה, תפתחו אותה כמו שצריך עם צלי בקר ביין וירקות בסגנון צרפתי. מנה חגיגית, מרשימה, קלאסית והכי חשוב - סופר טעימה. קבלו מתכון מנצח של אורלי פלאי בורנשטיין, מהסוג שאי אפשר לפקשש.>> למתכון: ביף בורגיניוןשווארמה בקר ביתיתרגע, מה? שווארמה בשולחן החג? גם לנו זה נשמע מוזר בהתחלה, אבל הי - הסוף ידוע מראש: היא תיחטף מהצלחת וכולם יבקשו מתכון וילקקו את האצבעות. אז כן, שווארמת בקר היא אחלה אופציה לארוחת החג.>> למתכון: שווארמה בקר ביתיתשוק טלה על פיתה זעתרמנה משגעת שמצריכה השקעה ומיועדת לאנשים חכמים שיודעים שראש השנה זאת ההזדמנות להפגיז. אין אחד שלא ייפול, אין אחת שלא תתעלף, ובצדק רב. מתכון של נוף עתמאנה איסמעיל.>> למתכון: שוק טלה על פיתה זעתרתבשיל בקר בפטריות ויין בכיפת אורזהלכתם על בקר? אנחנו הכי אתכם. הנה דרך לפתוח את השנה כמו שצריך: מנה שהיא גם חגיגית, גם מפנקת וגם עם אפקט וואו רציני. הניחו את כיפת האורז הלבנה הזאת במרכז השולחן, פרסו יפה ופשוט תהנו מהמחמאות. ואגב, לא מסובך בכלל להכין את זה. גם בעלי ידיים שמאליות יכולים לזכות בתהילה.>> למתכון תבשיל בקר ופטריות ביין אדום בכיפת אורזמוסקה של חצילים ותמריםאיך הופכים מוסקה עשירה ונהדרת לחגיגית ממש? מוסיפים לה תמרים וצנוברים, וצוללים עם הכף לתוך שכבת רכות של בשר, תפוחי אדמה וחצילים. תדפיסו את המתכון בכמה עותקים כי אין אחד שלא יבקש אותו.>> למתכון: מוסקה של חצילים ותמריםתבשיל בשר עם חומוס ותרדמתכון נהדר של נוף עתאמנה אסמעיל שמוכיח שהשלם שווה יותר מסך חלקיו. קראו לנו רגשניים - אבל זה בדיוק מה שאנחנו חושבים גם על ארוחת חג משפחתית. מי הבקר, מי התרד ומי החומוס - את זה נשאיר לכם להחליט, בכל מקרה אנחנו בוחרים בתפקיד הכוסברה המטוגנת.>> למתכון תבשיל בקר עם תרד וחומוסצלי אנטרקוט בייןצלי מושלם שבמושלמים של אנטרקוט, שמוגש עם עצמות מוח ותפוחי אדמה בסגנון מדורה. בואו לא נכביר במילים, פשוט תסתכלו בתמונה המצורפת.מתכון: צלי אנטרקוט בייןאוסובוקו עם פטריות וכרשהמי שלא טעם את האוסובוקו של נוף - כאילו לא טעם בשר נימוח מימיו. הסוד? חמש שעות בתנור, לא פחות, והמון פטריות וירקות שורש, בשביל הטעם. מגישים על פריקי ומתמוגגים מכל ביס.מתכון: אוסבוקו עם פטריות וכרשהסלט קוסקוס עם קבב עסיסימנה קצת אחרת אבל מילה שלנו - היא הולכת להיות הלהיט בתקליט של החג הזה. קציצות עסיסיות בתיבול טוב שמוגשות בתוך סלט קוסקוס עם ירקות. אחלה מתכון של אבנר לסקין.>> למתכון: סלט קוסקוס עם קבבוהנה עוד מתכון של אבנר לסקין לקציצות בקר בתיבול נהדר, כאלה שהולכות הכי טוב עם אורז ושכולם אוהבים.פילה עגל בסרקופגאל תיבהלו מהשם - מדובר בפילה משובח במעטפת לחם ביתית ומתובלת, מעין גרסה מקומית לביף וולינגטון (רק כשרה) שמגיעה משלמה עזרן.מתכון: פילה עגל בסרקופגפילה בקר שלם עם ירקותעוד מנת פילה, והפעם - כזאת שמוגשת שלמה לשולחן ושם נחתכת, עם ברוקולי ותפוחי אדמה. והשוס: מכינים אותה בחצי שעה בלבד.מתכון: פילה בקר שלם עם ירקותתבשיל צוואר טלהוזו מנת הבשר הכי טעימה שאנחנו זוכרים שטעמנו לאחרונה. מדובר בתבשיל ממטבחו של חיים כהן, לא פחות, שמבלה בתנור יותר מארבע שעות. למעט הבשר, המוצרים פשוטים וזמינים, ובכל זאת - מנה של פעם בחיים.מתכון: תבשיל צוואר טלהצלי כתף בחרדלנמשיך במשהו ממש ממש פשוט, כדי שאף אחד לא יילחץ לנו. הצלי הנפלא הזה עושה את רוב העבודה בעצמו. אתם רק צריכים לעסות אותו בתבלינים ולתת לו לנוח לילה. משם הדרך לעיקרית משובחת כבר ממש קצרה. דיל טוב, לא?מתכון: צלי בחרדלובאופן כללי: קניתם נתח טוב של כתף בקר? אתם בחצי הדרך להצלחה. הנה (כמעט) כל מה שתוכלו לעשות איתו.שפונדרה ברוטב ארטישוקהמתכון הבא הוא מתכון הבית של ריקי סויסה ממאסטר שף, אותו היא קיבלה הישר מחמותה. הכי משפחתי והכי טעים.מתכון: שפונדרה ברוטב ארטישוקתחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות בשרהגרסה החגיגית של הממולאים - השף יוסי שטרית ממלא תחתיות ארטישוק בקציצות בשר מתובלות בצנוברים, פטרוזיליה, בהרט ובורגול, וברוטב פלפלים וגזרים.מתכון: תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות בשרקציצות בקר עם כרוביתואלה כבר קציצות של אבי לוי, המנצח הגדול של עונה 2 של מאסטר שף, ששוחות ברוטב עגבניות חרפרף לצד פרחי כרובית מטוגנים. סמכו על אבי, זה טעים רצח.מתכון: קציצות בקר עם כרוביתצלי כתף בייןלמעשה מדובר פה בביף בורגיניון, אבל בגרסה שקל וכיף להכין בבית. היין ותפוחי האדמה כבר בפנים, והבישול הסבלני הוא סוד ההצלחה.מתכון: צלי כתף בייןתבשיל צלי לחמישהצלי בקר כהלכתו עם מרכיבים קלאסיים. למי שרוצה להגיש על שולחן החג מנת בשר קלאסית ומסורתית.מתכון: תבשיל צלי לחמישה>> עוד 4 דרכים להכין צלי בקרועוד כמה מתכוני בשר:>> סינטה מעושנת ביתית>> קדירת בקר ביין אדום עם ירקות שורש ופטריות>> צלי בקר ביין ועגבניות>> צלי עם חרדל דיז'ון>> תבשיל ירקות עם קציצותקבב טלהוהנה עוד בשר טחון אחד, אבל בגרסה קצת אחרת. מכירים את הקבב המפורסם של דוחול ספאדי? אז זה לא מספיק להכיר, הגיע הזמן גם להכין אותו בבית.מתכון: קבב טלה>> ועוד בשר טחון: ממולאים בכל מיני צבעים>> והנה ממולאים חמצמצים עם לימון פרסירצועות וייסבראטן ברכז רימוניםהווייסבראטן הוא נתח מאורך וחסר שומן הצמוד לירך. המתכון הזה של השף אבי שטייניץ מספק לנו מנה עסיסית של רצועות וייסבראטן על מצע ריזוטו, גריסי פנינה ושורשים לבנים, עם נגיעות מתוקות של רימונים וסילאן. מנה מרשימה במיוחד לכל ארוחה חגיגית.מתכון: רצועות וייסבראטן ברכז רימוניםבשר ראש לראש השנהבשר ראש, כל עוד לא מוותרים על הבישול הארוך שהוא כל כך אוהב, הוא אחד הנתחים הטעימים ואין מנה סמלית יותר לחג. מה שנקרא, שנהיה לראש.>> למתכון:בשר ראש לראש השנהומנות לא בשריותקציצות דגים ברוטב אדום אששנייה לפני הסלמון, סיר קציצות דגים מהמם (טונה ונסיכת הנילוס).>> למתכון: קציצות דגיםסלמון וכרישה בנייר אפייהמכל הדרכים להכין סלמון, זאת האחת שאנחנו הכי חמים עליה כרגע.>> למתכון: סלמון וכרישה בנייר אפייהלביבות זוקיני ועדשים כתומותצמחוניות, טבעוניות, בריאות ונהדרות, ואם אין לכם זוקיני הן יעבדו מעולה גם עם כרובית.>> למתכון: לביבות זוקיני ועדשים כתומותעלי פילו ממולאים ירקותסיר צבעוני ויפה עם מעט שמן והמון טעם, וכולו צמחוני וטבעוני.>> למתכון: עלי פילו ממולאים ירקותסינייה בורי עם חצילים, עגבניות וטחינהאת החיבה שלנו לסינייה אנחנו לא מסתירים - להפך, אנחנו גאים בה מאוד! - וגם בגזרת הדגים יש לנו אחת שאנחנו אוהבים במיוחד. אין כאן בשר או עוף, אבל יש דג, חצילים וטחינה כך שתאמינו לנו שמדובר במנה עם בשר לכל דבר ועניין.>> למתכון: סינייה בורי עם חצילים>> והנה מתכון מהמם של נוף עתאמנה לסינייה דניסקציצות דגים ברוטב עגבניות עם חומוס כתושקציצות דגים הן מנה פחות כבדה מקציצות של עוף או בשר, לכן אנחנו מקבלים בחדווה את חומר הגלם שרעות עזר בחרה לשלב איתן - חומוס מבושל וכתוש, שניצב בין הקציצות גבעות גבעות. אהבנו.>> למתכון: קציצות דגים ברוטב עגבניות עם חומוס כתושרוסטביף סלמוןרגע, ומי אמר שדג לא יכול להיות מנה עיקרית? כאן שי לי ליפא מטפלת בדג בדיוק כמו בנתח סינטה, והתוצאה? עדינה, עסיסית, טעימה ומקורית. מתאים למי שמחפש לצאת קצת מהמסגרת, ולעשות את זה ב(כמעט) כלום עבודה.>> למתכון: רוסטביף סלמוןקציצות קינואה של רביבה וסיליהמתכון של בית הקפה המיתולוגי, שאנחנו מוכנים לפגוש על שולחננו בכל יום שהוא - כן, גם בראש השנה.>> למתכון: קציצות קינואה של רביבה וסיליהקציצות עדשים כתומות וקינואהעוד קציצות, עוד קינואה, אבל הפעם העדשים הכתומות הן הכוכבות. פחות מתחברים לקינואה? תרגישו חופשי להחליף אותה בכל דגן אחר.>> למתכון: קציצות עדשים כתומות וקינואהסלט כוסמת עם ירקות צלויים ובצל ירוקמכירים את סלט האורז של אורנה ואלה? אז המנה הזו נהגתה בהשראתה. ולמה עם כוסמת דווקא? כי זה בריא טילים, וגם כי כמה אורז אפשר.>> למתכון: סלט כוסמת עם ירקות צלויים ובצל ירוקתבשיל ירקות שורש טבעוניבין אם אתם מארחים טבעונים בחג (יש בימים אלו מישהו שלא מארח טבעוני?) ובין אם סתם חסרה לכם מנה שווה על השולחן - המתכון הזה לירקות שורש ביין אדום בתוספת רצועות סויה בטעם בקר (לא חובה) הוא מענג ממש. תהיו בטוחים שגם אוכלי בשר יבקשו תוספת.>> למתכון: תבשיל ירקות שורש טבעוניוהנה עוד אפציה לקהל טבעוני או צמחוני - בולונז עדשים שגם אוכלי בשר ינשנשו בכיף.