מתכונים לראש השנה

אורז פרסי של השמחות

המרכיבים:

לאורז:
2 כוסות (400 גרם) אורז בסמטי
1 כף מלח
מים קרים להשריה
רבע כוס שמן
1 כוס אפונה מוקפאת
1 צרור שמיר טרי, קצוץ דק
1 צרור כוסברה טרייה, קצוץ דק
1 כפית כורכום
מלח, פלפל שחור

להרכבת הסיר:
רבע כוס שמן
4 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
חצי כוס (125 מ"ל) מים רותחים

אופן ההכנה:

  1. האורז: שוטפים אותו היטב ומסננים. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים כף מלח ומכסים במים. משרים את האורז במשך שעתיים, ולא מערבבים!
  2. מסננים את האורז.
  3. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים (כמו לבישול פסטה). מוסיפים את האורז ומבשלים 8 דקות, רק חצי בישול, מסננים שוב ומעבירים לקערה.
  4. מוסיפים לאורז החצי מבושל את רבע כוס השמן, האפונה, עשבי התיבול, הכורכום, המלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  5. הרכבת הסיר: מחממים סיר סוטאז' עם נון סטיק בקוטר 24 ס"מ על להבה גבוהה ומוסיפים רבע כוס שמן (בגובה ס"מ בערך). מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים 5 דקות, להזהבה קלה. יוצקים את המים הרותחים ועורמים מעל את תערובת האורז המתובל.
  6. מניחים על הסיר מגבת או נייר מטבח ומכסים במכסה של הסיר.
  7. מבשלים 10-8 דקות על להבה גבוהה, ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים 40 דקות.
  8. הופכים את הסיר ומגישים חם.
סלט שורשים (צילום: נמרוד סונדרס, מבשלים ואופים לחג)
סלט שורשים|צילום: נמרוד סונדרס, מבשלים ואופים לחג

סלט שורשים רענן

המרכיבים:

לסלט:
2 קולרבי, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 סלקים טריים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 תפוחי עץ ירוקים מזן גרני סמית, חתוכים לקוביות קטנות
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
20 עלים שלמים של נענע (אפשר לחתוך אותם בידיים שלא ישחירו, לא חובה)
חופן שקדים פרוסים קלויים

לוויניגרט ההדרים המהיר:
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ תפוזים
2 כפות דבש
מיץ מחצי לימון
1 כף חומץ תפוחים (או אחר)
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. הוויניגרט: בצנצנת מערבבים היטב את כל המרכיבים עד שהם מתאחדים והרוטב מסמיך.
  2. הסלט: מניחים את הירקות החתוכים בקערה ומערבבים.
  3. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים היטב ומגישים.
עוגת דבש בלי דבש (צילום: נמרוד סונדרס, מבשלים ואופים לחג)
עוגת דבש בלי דבש|צילום: נמרוד סונדרס, מבשלים ואופים לחג

עוגת דבש ואגסים (בלי טיפת דבש)

המרכיבים (לתבנית עגולה 24 ס"מ):
200 גרם חמאה (או נטורינה, לפרווה), חתוכה לקוביות
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן
3 ביצים
חצי כוס סילאן
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
קורט מלח
1 שקית אבקת אפייה
1 כף קינמון
קורט אגוז מוסקט
קורט ציפורן טחון (לא חובה)

לעיטור:
4 אגסים, קלופים וחתוכים לרבעים
2 כפות סוכר דמררה
2 כפות שקדים פרוסים
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות בתוכנית חום עליון-תחתון או טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה (או הנטורינה) עם הסוכר עד שמתקבל קרם אחיד.
  3. ממשיכים את פעולת המיקסר ומוסיפים בהדרגה את הביצים והסילאן.
  4. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים: קמח, מלח, אבקת אפייה ותבלינים. מוסיפים לקערת המיקסר. מערבלים כדקה או עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית המרופדת בנייר אפייה. מסדרים יפה את האגסים על הבלילה, מפזרים את הסוכר והשקדים ומכניסים לתנור.
  6. אופים 45 דקות או עד שהעוגה אפויה וקיסם יוצא עם פירורים לחים. בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.
מבשלים ואופים לחג, כריכת הספר (צילום: נמרוד סונדרס, מבשלים ואופים לחג)
מבשלים ואופים לחג, כריכת הספר|צילום: נמרוד סונדרס, מבשלים ואופים לחג

מבשלים ואופים לחג. להשיג בסטימצקי וצומת ספרים או באתר. 139 שקלים.